zaregistrovani hospodarstvi
-
- Dal poděkování: 104 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: zaregistrovani hospodarstvi
Profesore...do mapy se má zakreslit přístřešek - jako trvalý objekt a napaječka, ale to nevím, jak je definované.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5690 poděkování
- Dostal poděkování: 3352 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mně to vysvětlovali tak, když kontrola přijde na to místo hospodářství podle mapy, tak aby to stádo, který tam má být, snadno našli.
-
- Dal poděkování: 4065 poděkování
- Dostal poděkování: 4361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Po letmém přečtení Vyhláška č. 136/2004 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem , musím uznat, že nemám pravdu. Pravdu má hlavně Jamarka s tím, že proč by to mělo být jednoduché, když to může být složité
Tak že pokud na sebe pozemky v různých katastrech nenavazují, tak bude muset být další hospodářství a následně pak hlásit přesuny . . .. . . . Supééééér!
Tak že pokud na sebe pozemky v různých katastrech nenavazují, tak bude muset být další hospodářství a následně pak hlásit přesuny . . .. . . . Supééééér!
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mit tak jeste tak dalsi dva hektary z druhe strany,odstranit turistickou cestu,tak se k nim nikdo nedostane a neuvidi....zadne znamky,registr ani hospodarstvi...
Tak to jdu vyplnit a poslat,diky. Tchan je v zahranici,smlouvu dodam az kdyz se nekdo ozve ,ze uvedena adresa...ma jineho majitele...ted si rikam jeste,napisu tam chlapa a sebe muzu napsat do kolonky kontaktni osoba ne?
A koukam na adresu hispodarstvi... Takze kdz jde o pastvinu tak jedine co clovek vyplni je cislo pozemku...a okres...ja tedy neznam smerovacku krnapu a ani netusim pod jake mesto spada...?
Jdu
Tak to jdu vyplnit a poslat,diky. Tchan je v zahranici,smlouvu dodam az kdyz se nekdo ozve ,ze uvedena adresa...ma jineho majitele...ted si rikam jeste,napisu tam chlapa a sebe muzu napsat do kolonky kontaktni osoba ne?
A koukam na adresu hispodarstvi... Takze kdz jde o pastvinu tak jedine co clovek vyplni je cislo pozemku...a okres...ja tedy neznam smerovacku krnapu a ani netusim pod jake mesto spada...?
Jdu
- Kostey
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mine: ano číslo hospodářství jako takové může zůstat, jen se může změnit to co je za lomítkem. Obvykle se s tím číslem neoperuje a standardně za číslem hospodářství bývá /10 pokud je jen jedna stáj na jednom katastru.
A ono i při zakládání hospodářství se vás v žádance ptají právě na číslo katastru, takže jen co by byla zvířata v jiném katastru, tak už je něco špatně.
Já operuju jen v jednom katastru, ale skrz některé pastviny mi vede hranice katastrů, takže při případné kontrole doufám v to, že před příchodem kontrolorů se ovce stáhnou jen na tu správnou polovinu pastviny
A ono i při zakládání hospodářství se vás v žádance ptají právě na číslo katastru, takže jen co by byla zvířata v jiném katastru, tak už je něco špatně.
Já operuju jen v jednom katastru, ale skrz některé pastviny mi vede hranice katastrů, takže při případné kontrole doufám v to, že před příchodem kontrolorů se ovce stáhnou jen na tu správnou polovinu pastviny
-
- Dal poděkování: 104 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
mají v tom strašné slovíčkaření, my děláme přesuny mezi stájemi a zatím ok. Kontroly tu už nějaké byly, ale spíš přes EKO, ale přijít nějaký šťoural, tak si asi vždycky něco najde (i byť se opravdu snažíme dělat vše, ajk se má). Občas se nedivím, těm, co váhají zda registrovat či ne
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2156 poděkování
- Dostal poděkování: 4704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak to abych přehlašolal holky pokaždé když vyženou na kolínský katastr, mám ho tři metry před bránou
Každý večer jsou doma, co si v tom Hradištku budou asi myslet ? Ráno tam a večer zpátky .
Každý večer jsou doma, co si v tom Hradištku budou asi myslet ? Ráno tam a večer zpátky .
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2156 poděkování
- Dostal poděkování: 4704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To bych se nedoplatil
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Kostey
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jo, pokud by se to posílalo každý den poštou a holky z Hradištka by to každý den datlovaly do PC, tak by se dost možná brzo něco změnilo
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5658 poděkování
- Dostal poděkování: 6234 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hospodářství máme zaregistrované od r 2016. Ne osvc, ne živ list, je to na manžela. Ovce označené, doregistruji. To je mi jasné. Dále máme v sadu stavbu ovčín, dřevěnou volně přístupnou pro ovce. Myslím, že velikostně i jinak splnuje náležitosti.
Jaká je prosím další administativa kolem toho? Zajímá mne nějaký prý havarijní plán a další a další. Ne jak registrovat zvířata, to jsem si dohledala a dovolala s paní z čmsch.
Jde mi o hobby chov, ne na dotace, podnikání, ekologie a pod.
Jaká je prosím další administativa kolem toho? Zajímá mne nějaký prý havarijní plán a další a další. Ne jak registrovat zvířata, to jsem si dohledala a dovolala s paní z čmsch.
Jde mi o hobby chov, ne na dotace, podnikání, ekologie a pod.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 6067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani, já jsem taky hobby chov.
Když jsem zakládala registrované hospodářství, zakreslovala jsem do mapy přístřešky, krmeliště, napaječku. Víc po mě nikdy nikdo nechtěl.
Zemědělský podnikatel má mnoho podmínek, které musí splňovat. Ale já také neberu dotace, takže si ten život nijak nekomplikuji..
Asi by šlo si zavolat třeba na CMSCH pro konkrétnější informace.
Věřím, že v těch malých chovech, pokud mají řádně zaregistrovaná a označená zvířata, extra problémy nedělají…
Když jsem zakládala registrované hospodářství, zakreslovala jsem do mapy přístřešky, krmeliště, napaječku. Víc po mě nikdy nikdo nechtěl.
Zemědělský podnikatel má mnoho podmínek, které musí splňovat. Ale já také neberu dotace, takže si ten život nijak nekomplikuji..
Asi by šlo si zavolat třeba na CMSCH pro konkrétnější informace.
Věřím, že v těch malých chovech, pokud mají řádně zaregistrovaná a označená zvířata, extra problémy nedělají…
Bubáci forever!
- Augenblick
- Dal poděkování: 2271 poděkování
- Dostal poděkování: 2302 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ono to zní dost důležitě, registrované hospodářství , ale není potřeba nic dokládat. Důležité je mít označená a nahlášená zvířata. Může se stát, ale nemusí, že přijdou na kontrolu známek. Hlásí to dopředu, tak se dá případně něco uklidit do mrazáku či jinam. Hlavně nemít s holkama neplemenného berana...
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 5029 poděkování
- Dostal poděkování: 4014 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nic zakreslovat nemusela, protože jsem od začátku prodávala mléko a v tom případě si KVS zjistí a zapíše údaje sama. Ale jinak je opravdu potřeba udělat nějaký nákres, kde na pozemku zvířata mají chlév, přístřešek apod. Prý je to z důvodu katastrofy, aby se vědělo, kam pro zvířata jít, třeba požár apod.
-
- Kontaktovat uživatele:
Augenblicku prý je povinný havarijní a pohotovostní plán. Máš něco takového? Slyšeli jste někdy o tom?
Janina
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Jani mám všechno, havarijní plán, schválený hnojiště plus dalšich x nesmyslů, ale to je pro zemědělce.
Vůbec si s tím nelam hlavu, důležité je mít zaregistrovaný zvířata, nic jiného nepotřebuješ když v tom nepodnikáš
Vůbec si s tím nelam hlavu, důležité je mít zaregistrovaný zvířata, nic jiného nepotřebuješ když v tom nepodnikáš
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju
Přečetla jsem celý vet zákon
A nakonec to našla
Přečetla jsem celý vet zákon
A nakonec to našla
Janina
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš Já ti rozumím, jak člověk stárne chce mít všechno v pořádku, aby měl klid, mnohdy to je ale kontraproduktivní Mám ovčín 12x6m , mám k tomu všechny možný i nemožný papíry a povolení od všech co mají do zadnice díru a kulatý razítko, mám vypočteno i kolik ovce vyprodukují za rok amoniaku...Po ovčínu jsem stavěl kozín, a už jsem si tím papírováním k ničemu nechtěl znovu procházet, tak jsem uděl kozíny dva menší 6x4m abych to měl jen na ohlášení a prezentoval jako chatku na nářadí, či krmivo.. Když už kozíny pár let stály, tak jsem se to jal zlegalizovat...byly třeba vyjadřovačky od čezu, telekomunikace a vodárny. Z vodáren mě to zamítli. Nevědomky jsem ty kozíny postavil na vodovodím řádu a ze stavebního mě přišlo rozhodnutí o odstranění stavby... Tak že.... autojeřáb a přemístit o 5m...celá ta sranda stála 25.000,- a pro mě to bylo školné.....sice drahé, ale od té doby řeším problémy až když nastanou..
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak náš přístřešek má 5x4 a nijak ho legalizovat nechceme. Ale chtěli jsme označit ovce, nahlásit je na hospodářství, lidé co chodí přírodou jsou zvídaví, zvědaví a všeho schopní. Tak at je to v pořádku.
Bonzáctví je na vzestupu.
Bonzáctví je na vzestupu.
Janina