araukána kohoutci
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
araukána kohoutci
sousedka nabízí ňekolik kohoutkú plemene araukana,vlastňí chov,starší než pul roku,vímňenou
- Nitraner
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 534 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: araukána kohoutci
barva šedomodrá,udajňe u nás neuznaná? násadová vejce zaťim ňic,slepički taki pulročňí,ješťe nesnášej
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dostalo se ke mně cosi, co je zřejmě mladá araukana. Nevím, jak je to staré, ani zda je to kohoutek nebo slepička. Jak se pozná slepička od kohoutka u araukan? Zdá se mi podle obrázků, že je to stejné obojí. Ocásek to nemá, ale na obrázcích ho taky nevidím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Takhle nějak vypadá, ale fotka není moje. Ten můj pták má asi ještě useknutější zadek, vůbec nemá žádný ocásek. A asi je mladší, červené ozobí nemá skoro vůbec.
- arus
- Dal poděkování: 1682 poděkování
- Dostal poděkování: 953 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslela jsem, že araukana jsou černé. Před 5 lety když mi kvokala slepice dala jsem pod ní vajíčka araukana. Moje kamarádka to chtěla, že mají vajíčka bez cholesterolu a mají nazelenalou barvu.
Vylíhly se myslím čtyři. Nebyly u mě dlouho, vzala si je i s kvočnou. Vzpomínám si, že měly holý zadeček. Jen podle velikosti jsme tehdy odhadly, že to budou dva párečky.
Vylíhly se myslím čtyři. Nebyly u mě dlouho, vzala si je i s kvočnou. Vzpomínám si, že měly holý zadeček. Jen podle velikosti jsme tehdy odhadly, že to budou dva párečky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mohou mít různé barvy. Holý zadeček, to je ono. Tak uvidím, jak se k tomuhle jedinci budou chovat kohouti nebo jestli bude honit slepice.
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušela jsem je před třemi lety. Vylíhlo se 6 kuřat, jedno nepřežilo první den. Z těch 5 byla jen jedna slepička. Pořád tady běhá. Letos vychovala jedináčka z líhně - psala jsem jinde o přehřátí líhně. Jednoho kohouta jsem si taky nechala, ale jak dospěl, tak začal být agresivní, tak šel do polévky. Ty parády na hlavě měl každý kohout jiné. Některý měl jenom do stran a některý zas jen pod zobákem. Správně by měl mít oboje.
Kohouti jsou o dost větší než slepičky. Mají silnější a vyšší běháky. Porovnejte to s nohama vašich slepic. Asi s nějakým lehčím plemenem.
Kohouti jsou o dost větší než slepičky. Mají silnější a vyšší běháky. Porovnejte to s nohama vašich slepic. Asi s nějakým lehčím plemenem.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak pořád nevím, jestli mám kohouta nebo slepici. Ono je to jedno, časem se to dozvím, ale vrtá mi to hlavou. Je trochu menší než španělka, nohy má taky přiměřené, žádné silné. Že bych měla slepici? Jednou jsem to stvoření viděla stát proti sobě s brahmanským kohoutem v bojové poziici, ale víckrát už ne a prý to dělají občas i mladé slepice. A možná ten brahmanský kohout taky není kohout .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem tedy zvědavá, “co z toho vyleze”
Z Vás je, Františko, dobrodružství úplně všechno
Z Vás je, Františko, dobrodružství úplně všechno
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
To je život, samé dobrodružství a překvapení. Někdy dobré, někdy ne .
Ještě jsem si dnes všimla, že ten zvláštní bílý kur má kolem krku delší peří. Vedle něho stál australák, španělák a brahman, všichni kohouti a všichni měli na krku delší peří, kohouti to mívají, slepice ne. Tenhle araukana má taky delší a lesklejší než ostatní. Tak jsem došla k definitivnímu názoru, že to je kohout. Škoda, to bych potřebovala ještě slepičku, ale samotnou jednu nebo dvě nikdo neprodá, bývají slepičky i s kohoutkem. Třeba si bude rozumět i s jinými slepicemi. Zatím je spíš samotář.
Ještě jsem si dnes všimla, že ten zvláštní bílý kur má kolem krku delší peří. Vedle něho stál australák, španělák a brahman, všichni kohouti a všichni měli na krku delší peří, kohouti to mívají, slepice ne. Tenhle araukana má taky delší a lesklejší než ostatní. Tak jsem došla k definitivnímu názoru, že to je kohout. Škoda, to bych potřebovala ještě slepičku, ale samotnou jednu nebo dvě nikdo neprodá, bývají slepičky i s kohoutkem. Třeba si bude rozumět i s jinými slepicemi. Zatím je spíš samotář.