Odchov kotěte
- arus
- Dal poděkování: 1687 poděkování
- Dostal poděkování: 954 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Dal poděkování: 1080 poděkování
- Dostal poděkování: 1322 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odchov kotěte
Proto jsme nynějším koťatům nasadili obojky. Protože obzvláště kocour je extrémně tulivý a jde hned za každým koho uvidí. A také jsou reflexní, tak alespoň trochu snížit riziko sražení autem.Hhippie píše: ↑14 lis 2024 22:18 to jsou společníci! Takhle v té trojici s nimi musí být sranda, když začnou lumpačit!
Zrovna jsme dnes na náměstí na parkovišti potkali černé kotě. Byl mazlivý, i do ruky se nechal vzít, a krásně živený s lesklým kožíškem. Určitě něčí. Ale je to o čumák… takhle si ho nejspíš hned někdo nevědoucí odveze… “aby se netoulal, chudák bez domova…”
-
- Dal poděkování: 363 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kočka na hospodářství v polovině srpna porodila koťata. Věděli jsme kde je má, ale nedalo se k nim dostat. Až někdy před měsícem jsme občas nějaké zahlédli. To nejodvážnější nebo nejhladovější - já nevím - už čeká, až nasypeme do misky granule. Pořád je ve střehu. Zatím nám dovolilo přiblížit se asi na vzdálenost jednoho metru.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2940 poděkování
- Dostal poděkování: 6059 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To budete muset ochočit jako Kouťák Mourka
Andre - vždycky se říká - kočce obojek nedávat, aby se neuškrtila někde ve křoví. Nebojíte se? Mě to přijde jako dobrý nápad, jak říkáš
Arus: myslím, že jsem ten příběh tady psala někde… každopádně moc děkuji za optání.
Mína se po 14 dnech zjevila uprostřed noci. Zbídačená, rozmlácnou pánev na maděru, zhublá na míň než 2 kg váhy. Nejspíš jí srazilo auto a ona někde čekala v pangejtu, až sroste natolik, aby se zvládla připlazit domů… druhý den na veterině jsem čekala, že jí jedu utratit, ale pan veterinář prohlásil, že když pije, žere a vylučuje, tak že to bude dobré a maximálně nebude moct dobře používat tu nejhůře rozlámanou nohu… a tak se také stalo. Sice byla nějakou dobu ještě plašší, ale rychle přibrala a dosrostla a už je jako dřív. Akorát už asi neloví myši - nemá odraz od těch polámaných zadních..
Andre - vždycky se říká - kočce obojek nedávat, aby se neuškrtila někde ve křoví. Nebojíte se? Mě to přijde jako dobrý nápad, jak říkáš
Arus: myslím, že jsem ten příběh tady psala někde… každopádně moc děkuji za optání.
Mína se po 14 dnech zjevila uprostřed noci. Zbídačená, rozmlácnou pánev na maděru, zhublá na míň než 2 kg váhy. Nejspíš jí srazilo auto a ona někde čekala v pangejtu, až sroste natolik, aby se zvládla připlazit domů… druhý den na veterině jsem čekala, že jí jedu utratit, ale pan veterinář prohlásil, že když pije, žere a vylučuje, tak že to bude dobré a maximálně nebude moct dobře používat tu nejhůře rozlámanou nohu… a tak se také stalo. Sice byla nějakou dobu ještě plašší, ale rychle přibrala a dosrostla a už je jako dřív. Akorát už asi neloví myši - nemá odraz od těch polámaných zadních..
Bubáci forever!
- Kouťák
- Dal poděkování: 7992 poděkování
- Dostal poděkování: 4122 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím,že Mourek si ochočil Kouťáka.
Přezdívko,pokud chceš koťata ochočit,tak žádné granulky a dívat se z dálky.Ochočil jsem jich 6 a chce to trpělivost.Granulky jsem jim dal,ale sedl jsem si ve stodole k nim a čekal zda je hlad donutí žrát.Dělal jsem to dlouho.Přesně nevím,ale určitě měsíc.První přišel Mourek a za 14 dnů při krmení se nechal hladit.Později se začal třít o nohy,což dělá dodnes.Tak kdo si koho ochočil?Uznává pouze mě,ženu a syna.Bojí všech lidí kolem.
Přezdívko,pokud chceš koťata ochočit,tak žádné granulky a dívat se z dálky.Ochočil jsem jich 6 a chce to trpělivost.Granulky jsem jim dal,ale sedl jsem si ve stodole k nim a čekal zda je hlad donutí žrát.Dělal jsem to dlouho.Přesně nevím,ale určitě měsíc.První přišel Mourek a za 14 dnů při krmení se nechal hladit.Později se začal třít o nohy,což dělá dodnes.Tak kdo si koho ochočil?Uznává pouze mě,ženu a syna.Bojí všech lidí kolem.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1080 poděkování
- Dostal poděkování: 1322 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie: máme speciální obojky pro kočky s rozepínáním při potahnutí. Pár jich ztratili, hlavně na začátku, pár jsme jich i našli různě pod plotem, nebo třeba v růžích.
Ten Kouťákův mourek je vzácná výjimka, je to fakt velmi obtížné ochočit venkovní kočku. Po 10 týdnu věku už to chce opravdu hodně trpělivosti. Navíc ty v pozdějším věku ochočené kočky se fakt ostatních, neznámých lidí hodně bojí. Ještě docela funguje varianta odchytu a ochočení pak doma.
Ten Kouťákův mourek je vzácná výjimka, je to fakt velmi obtížné ochočit venkovní kočku. Po 10 týdnu věku už to chce opravdu hodně trpělivosti. Navíc ty v pozdějším věku ochočené kočky se fakt ostatních, neznámých lidí hodně bojí. Ještě docela funguje varianta odchytu a ochočení pak doma.
-
- Dal poděkování: 363 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U domu mám ochočeného kocoura, ale jen do té doby, než přijedou vnoučata a chtějí ho muchlat. To je z něj naopak divoch, který rychle zdrhne. Jinak musím dávat pozor, abych o něj nezakopla. Pořád se motá pod nohama. Kočky na hospodářství zas tolik ochočené být nemusí. Taky se ochočí, ale bude to trvat podstatně déle, než se nechají pohladit.