Říje?
-
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 174 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Říje?
To určitě. Je to můj obrovský koníček, takže si to užívám. Myslela jsem, že budu i s dětma, ale ty tím, že v tom vyrůstají, tak je na nich vidět, že to považují za samozřejmost. Já jako panelákové dítě musela žadonit o andulku. Jiné zvíře jsme nikdy neměli. Holt, člověk míní.... děti mění
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám další dotaz. Jedna koza úspěšně připuštěná, bohužel ta ochočená, u které jsem na tom tolik netrvala, protože je mlaďunká. Josefína měla tehdy, jak jsem posílala fotky sem, velmi nateklá rodidla souběžně s Elvírou. Elvíra od té doby za 21 dní znova říji a kozel si zaskákal. Josefína měla pak po 9ti dnech od nateklých rodidel znovu nateklá a i otevřená rodidla...teď jsem to hlídala ale od první možné říje i od té druhé možné je to 21 dní a žádné příznaky nemá. Ke kozlovi jsem ji vzala i bez příznaku minulý týden (21 DNÍ od první možné řije) ale jen si čuchl a šel pryč. Je možné, že má tak nepravidelnou říji, že bude třeba najednou ten interval delší nez 21 dní? Je to teda stres, zrovna u ní je to potřeba jak sůl promiňte za hektický popis, lépe to popsat neumím. Děkuji za rady
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že říje byla jen jedna, jen nevím, která to byla a i tak to počtově přestává vycházet
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možné je všechno .
Může mít různé projevy říje, někdy je méně, někdy víc výrazná. Kozel to pozná bezpečně. Teď v říji nebyla. Předtím u něho byla a skočil nebo neskočil? Asi jste to psala, ale zapomněla jsem detaily.
Může mít různé projevy říje, někdy je méně, někdy víc výrazná. Kozel to pozná bezpečně. Teď v říji nebyla. Předtím u něho byla a skočil nebo neskočil? Asi jste to psala, ale zapomněla jsem detaily.
-
- Kontaktovat uživatele:
Když byla u kozlo, vycházelo to na 21 dní od té první možné řije a to kozel vůbec neskočil. Ani ji ji nevšímal. Tak ještě počkám pár dní. Třeba ji má delší a přijde za den dva...
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to šlo, že byste ji nechala chvíli u kozla, pár dní, v tomhle případě by to byl ideál. Kdyby s tím u Vás doma i u kozla souhlasili...
-
- Kontaktovat uživatele:
U nás doma ano, u kozla ne. Bohužel tam pro to nemají prostor a nejsou na to nastavení:( takže jsem odsouzena každý den bádat. Od včerejška ji 3 krát denně chytám a koukám na ni a zkoumám. Tak snad si toho všimnu včas. Kolik mám ještě pokusů? Ta řije se opakuje až do jara?
Krásný den všem!
- Augenblick
- Dal poděkování: 2255 poděkování
- Dostal poděkování: 2261 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
No....na to jsem se nenastavila ještě, se dvěma kozama a kozlem ve vedlejší vesnici 4km daleko....
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 416 poděkování
- Dostal poděkování: 548 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokud není možnost půjčit kozla domů ani odvézt kozu na pár dní k němu, pak bych šla také cestou koupit holt kozla domů a pak se ho nějak zbavit. Věřím, že ho na maso někdo pak koupí..
A byla bych rychlá, protože jinak to budete mít děsně roztahané.. porody, dojení… a to je taky vopruz..
A byla bych rychlá, protože jinak to budete mít děsně roztahané.. porody, dojení… a to je taky vopruz..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi mi nezbude nic jiného, než nad tím popřemýšlet do dalšího roku. Protože jezdit s jednou kozou 10krát se mi nechce. Pokud se to opravdu v příštích dnech nepodaří, bude potřeba změna. Pokud teda můj projekt koza bude příští rok stále aktuální
A můžu se zeptat, proč vadí u 2 koz, že by byly roztahané porody? Není to spíš výhoda? Že nebudou rodit obě najednou? Zvlášť, když pořádně nevím, co bude, protože to je vše poprvé pro mě i pro ně?
A můžu se zeptat, proč vadí u 2 koz, že by byly roztahané porody? Není to spíš výhoda? Že nebudou rodit obě najednou? Zvlášť, když pořádně nevím, co bude, protože to je vše poprvé pro mě i pro ně?
Krásný den všem!
- PavelIV
- Dal poděkování: 5674 poděkování
- Dostal poděkování: 3345 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To nevadí asi ničemu. Roztahaný porody chovatel nechce, když má třeba 15 matek a rodit 2 měsíce. Pak je super, když se všechno povede v jednom říjovým cyklu. Kdyby 2 kozy byly obskočený ve stejným termínu, tak je to míň hlídání - prostě chovatel kontroluje obě najednou a nemusí tam chodit tejden kvůli jedný koze a pak třeba tejden kvůli druhý.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevadí to ničemu, já mám koz o něco víc než dvě a rodí v průběhu dvou tří měsíců a nevadí to. Když jich je víc najednou, je to pro mě horší, ztrácím přehled a za měsíc pak zjistím, že koza, na jejíž kůzlata čekám, už je dávno má . U dvou koz je to podle mě úplně jedno, najednou nebo v jinou dobu. A nebojte se toho. Chápu, že s dětmi nevíte, co zvládnete, ale nic není u koz pevně dáno a nic se nemusí přesně tak a tak. Všechno se dá i časově přizpůsobit, žádné pravidelné časy dojení apod. jako u krav v kravíně. Dá se dojit i třeba jen jednou denně. Koza je velice variabilní, když jí dáte možnost nebo když musí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem ráda já tam stejně za něma chodím několikrát denně, protože je to pro mě relax od dětí ...tím, že jsem to nikdy nezažila, nevím, co mě čeká, navíc věřím, že konkrétně Josa mi do toho namyšleného určitě hodí vidle proto jsem trochu nervòzní abych to zvládla. Teď je to třetí den, co Josu 3 krát denně prostě odchytnu abych zkontrolovala rodidla. Doteď jsem jen koukala ze zadu, dál od ní(asi metr)...teď už jsem se naštvala a prostě 3 krát denně je zavolám do chlíva (venku bych to nedala na té ploše) a tam jí chytnu. Nechce se jí, ale už tak neblázní, takže jí mám chycenou asi za 20 sekund(máme veliký chlív asi 10x5 metrů), někdy rychleji. Zkontroluju ji a pak ji nějakou dobu hladím a mluvím na ni. Po chvilce jsem ji vždy pustila obojek jemně, dále hladila a ona pak za pár sekund odešla. Dneska už normálně za mého drbání a hlazení žrala seno a odešla až jsem začala drbat na břiše asi po 5 minutách zvolila jsem více ,,urputnou,, cestu a vypadá to, že to funguje....teď jen chytnou tu říji. Dala jsem si předsevzetí, že prostě zabřezne, když už kvůli ní mam kozy
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlásím. Josefa žádné příznaky. Já měla intuici, narvala kozu a děti do auta a vyrazila a ono fakt kozel skákal jak šílený. Má to teda evidentně tiché absolutně, zítra ještě pojedu jednou raději, ale snad jsem trefila dobrou dobu a zabřezne
Krásný den všem!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá práce, Vlaštovko! Ještě, že jsi tak precizní a napsala sis první termín
Tak držíme palce!
Tak držíme palce!
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji. Je teda kupodivu, že předtím to měla viditelné a teď vůbec, ale co. Pátrat nebudu. Jen bude za 3 týdny zajímavé, jak budu zjišťovat, jestli říjí nebo zabřezla to zas leda ke kozlovi a až bude ohrnovat nosy tak mám vyhráno jak to bylo v cimrmanech? BÓŽE TO JE PRÁCE PROVDAT DCERU
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se mi nestalo, že by koza, na kterou kozel skočil, nebyla březí. Takže s tím tak počítejte.