Vánoční cukroví, pečené i nepečené
-
- Dal poděkování: 1837 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vánoční cukroví, pečené i nepečené
Tradičňí jsou o vánocích kaše.Cukr se začal dovážet až v 15.Stoleťí.
- Kouťák
- Dal poděkování: 8167 poděkování
- Dostal poděkování: 4184 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Čobi,i když cukroví moc nemusím,tak kaši si udělaj sám,pokud ještě žiješ v 15.století,nebo se zajdi občas podívat někam do civilizace. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Kouťáku,ale novoročňí sele jisťe bude!?Nebo ho zabiješ už 23.prasince? 

- Kouťák
- Dal poděkování: 8167 poděkování
- Dostal poděkování: 4184 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Čobi,jedině,že bych zabil kocoura.
Ten už je jak malé selátko
.Již mám objednanou z Lišovských jatek falešnou svíčkovou,protože vždy byl na svíčkovou novoroční zajíc,ale zajíci došli. 

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5238 poděkování
- Dostal poděkování: 4215 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Upekla jsem linecká kolečka a chtěla jsem je slepit marmeládou ze špendlíků, kterou jsem dostala a byla tak kyselá, že se na nic jiného nehodila. Jenže se asi hodila a tak jsme ji já nebo někdo na něco použili a už ji nemám. Co teď? Dostala jsem ještě od někoho zase nějakou jinou. Asi je taky ze špendlíků nebo nějakých ne moc sladkých blum a je s hřebíčkem. Ochutnala jsem a zalekla se, protože po těch asi 4 letech, co marmeládu mám, se ten hřebíček hodně rozležel a kromě sladkokyselé je marmeláda ještě nahořklá. Asi bych ještě někde něco našla, ale riskla jsem to a slepila kolečka tímhle. Doprostřed jsem nalepila ještě kousíček kandovaného citronu. Světe, div se, ono to je dobré. Ta nahořklá chuť vedle sladkosti se hodí. Dokonce se mi to nečekaně zdá lepší než červený rybíz.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3075 poděkování
- Dostal poděkování: 6200 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Na rozsýpající se těsto na ořechy jsem neměla náladu ani morál ho řešit. Tak jsem z toho upekla křehké sušenky. Jsou moc lahodné. Sice nevypadají jako vánoční cukroví, ale dají se nazdobit nebo slepit nebo co já vím… ale asi se na to vyprdnu a nechám je sušenkami… zajímavé, jak trocha sádla z těsta udělá křehký křupavý materiál… mňamka je to 

-
- Dal poděkování: 376 poděkování
- Dostal poděkování: 1109 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky dobrý řešení. Já se letos vyvztekala s těstem na vanilkové rohlíčky. Pořád to bylo jako drobenka. A tak jsem přidala žloutek a kus másla a ještě 2 lžíce vody, než to vypadalo jako těsto. A pak při tvorbě rohlíčků to nebylo o moc lepší. Přitom to je starý osvědčený recept, který jsem si opsala od maminky. Možná to bylo ořechy. V receptu jsou psané vlašáky. Měla jsem jich málo, tak jsem dala lískové a ještě trochu mandlí, abych dodržela váhu. Výsledek je výborný, ale než jsem se k němu dopracovala.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Většinou udělá rozdíl spíš mouka. Z jakého je obilí. To je každý rok jiné, i když je zařazené do nějaké skupiny podle obsahu látek.
-
- Dal poděkování: 5744 poděkování
- Dostal poděkování: 6361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
přezdívko zajímavé. Já jsem také zadělala dle starého osvědčeného receptu, vlašáků mám dost, nezaměnila jsem nic. Těsto se zdálo oki. Ale! Při pečení se mi rohlíčky zvětšily a roztekly.
linecké jsem radši dělala dle receptu z pudingovým práškem. A pak maková kolečka, trochu se připálila, povedl se medovník a ořechové řezy se žloutkovým vrchem. Vosí hnízda udělá snacha, a vánočka je v troubě. Dobře se zadělala i vykynula, ted ještě jak se upeče. A další kyne. Jedna je pro matku a druhá pro moji psycholožku.
Pro nás budu dělat až ve čtvrtek.
Vánoce vánoce přicházejí štastné a veselé,
Po roce Vánoce vánoce přicházejí zpívejme přátelé.
Jojo.
Pro nás budu dělat až ve čtvrtek.
Vánoce vánoce přicházejí štastné a veselé,
Po roce Vánoce vánoce přicházejí zpívejme přátelé.
Jojo.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 376 poděkování
- Dostal poděkování: 1109 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vánočky budu dělat až v sobotu. Kdybych je upekla teď, tak bych potom dělala další.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem koupila droždí. Ale jestli se dočkáme vánoček netuším. Něco se o mě pokouší, tak se budu radši šetřit…
Dnes jsem dodělala išelské dortíčky - ty na našem vánočním stole nesmějí chybět!
Linecké a rohlíčky napekly holky. A ještě bych ráda udělala banánky - mám tu nějaký “nový” recept z předehřívaných surovin, že je pak těsto křehčí… ale to podle mého stavu uvidím, zda se hecnu nebo se na to vyprdnu
Dnes jsem dodělala išelské dortíčky - ty na našem vánočním stole nesmějí chybět!
Linecké a rohlíčky napekly holky. A ještě bych ráda udělala banánky - mám tu nějaký “nový” recept z předehřívaných surovin, že je pak těsto křehčí… ale to podle mého stavu uvidím, zda se hecnu nebo se na to vyprdnu

-
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Narazila jsem na zajímavý recept na třené banánky. Jsou z předehřívaných surovin.
https://vikendovepeceni.cz/2021/03/tren ... e-bananky/
Jsou vynikající! Extra křehké, jako bývaly ty z cukrárny
https://vikendovepeceni.cz/2021/03/tren ... e-bananky/
Jsou vynikající! Extra křehké, jako bývaly ty z cukrárny

-
- Dal poděkování: 432 poděkování
- Dostal poděkování: 552 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Keďže sa blížia vianočné sviatky,tak som skúsil upiecť vianočku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak přeci jen jsem se do toho pustila i letos, přes zlomenou nohu a přes takovou jako celkovou zlomenost.
Dnes jsem upekla vanilkové rohlíčky podle mojí sestry Věry.
A naprosto úžasné a jednoduché perníčkové crincles. Přesně podle tohoto receptu, https://www.neplechanaplechu.cz/2023/11 ... nkles.html jen jsem je pekla cca 15 minut. Každá trouba je trochu jiná. Je z toho 64 kousků cukroví , které je fakt lahodné, krásně křupe, plně nahradí perníčky, které jsem letos fakt neměla náladu dělat. Doporučuji.
Mám zaděláno na maková kolečka.
A jestě budou dvoje řezy. Opilý Isidor a ořechové řezy se žloutkovým vrchem. To zítra.
Crinkles máte na fotce neupečné. Zítra se vloupám do krabice a vyfotím výsledek.
Dnes jsem upekla vanilkové rohlíčky podle mojí sestry Věry.
A naprosto úžasné a jednoduché perníčkové crincles. Přesně podle tohoto receptu, https://www.neplechanaplechu.cz/2023/11 ... nkles.html jen jsem je pekla cca 15 minut. Každá trouba je trochu jiná. Je z toho 64 kousků cukroví , které je fakt lahodné, krásně křupe, plně nahradí perníčky, které jsem letos fakt neměla náladu dělat. Doporučuji.
Mám zaděláno na maková kolečka.
A jestě budou dvoje řezy. Opilý Isidor a ořechové řezy se žloutkovým vrchem. To zítra.
Crinkles máte na fotce neupečné. Zítra se vloupám do krabice a vyfotím výsledek.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, Jani, Ty jsi fakt nadšenec!
To muselo být neskutečně vysilující, s tou bolestí pracovat a běhat kolem plotny!
Já dnes spojila išelské dortíčky a oříšky a upekla ještě marokánky. Nemám na ně konkrétní recept, tak jsem zkoušela. Chtěla bych takové ty křupavé, karamelové… ale tyhlety to nejsou. Jsou měkké. Ale dobré
No a manžel se pustil do vánoček. Povedly se mu famózně!! Je to láska!
Tak jsme ready na Vánoce. Ještě zítra zajedeme pro pstruhy… snad těch pár dní vydrží… a tím je vše připraveno!

Já dnes spojila išelské dortíčky a oříšky a upekla ještě marokánky. Nemám na ně konkrétní recept, tak jsem zkoušela. Chtěla bych takové ty křupavé, karamelové… ale tyhlety to nejsou. Jsou měkké. Ale dobré

No a manžel se pustil do vánoček. Povedly se mu famózně!! Je to láska!

Tak jsme ready na Vánoce. Ještě zítra zajedeme pro pstruhy… snad těch pár dní vydrží… a tím je vše připraveno!

-
- Kontaktovat uživatele:
Veru ty vánočky jsou boží!! Jste šikulíni.
Lítat kolem plotny by nebylo tak nejhorší, ale já musím přes dvůr do letní kuchyně do elektrické trouby.
Je moc teplo, musela bych plotnu doma rozfajrovat moc, a navíc jsou do ní menší plechy a ty mám jen dva. Věčnost by to trvalo.
Takže berle Jana plech, hnáty křivé, plachetku nemám
Nějak to dopadne. Vánočnímu pečení zdar.
Lítat kolem plotny by nebylo tak nejhorší, ale já musím přes dvůr do letní kuchyně do elektrické trouby.

Je moc teplo, musela bych plotnu doma rozfajrovat moc, a navíc jsou do ní menší plechy a ty mám jen dva. Věčnost by to trvalo.
Takže berle Jana plech, hnáty křivé, plachetku nemám

Nějak to dopadne. Vánočnímu pečení zdar.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Heh! Tak to si už vůbec neumím představit. Jak se s plechy dá pohybovat s berlemi! Ale evidentně jsi prostě kreativní i v tomto směru a poradila sis!
Já nebyla pořádně schopná si s berlemi ani přemístit hrneček z kuchyně ke stolu
nerada vzpomínám na doby, kdy jsem nebyla pochozí a měla berle. Člověk má pocit, že když prvotní bolesti pominou, je vlastně skoro zdravý… a přesto úplně nemožný a nepoužitelný 
Ale Tys to překonala a jsi užitečná, že by na to jeden nevsázel
Já nebyla pořádně schopná si s berlemi ani přemístit hrneček z kuchyně ke stolu

Ale Tys to překonala a jsi užitečná, že by na to jeden nevsázel