Ať neplevelím jinde, posílám fotky letošních jehňoušů.
Potřebovali jsme projet přes zimní výběh, tak jsem je přehodila vedle (ještě jsou na seně - neprší, tráva neroste a nepotřebuju, aby nípaly kořínky a sbíraly si parazity

), tak jsem jim udělala veeeelikou radost!

Letos tedy 9 walli jehňat, z toho 3 by měla být dobře zbarvená, další s chybami. U jehnic to není takový průšvih - půjdou do hobby chovů, u beránků je to blbý. Buď půjdou úplně mimo Evropu, daleko za hranice, nebo holt do klobás. Po Čechách ani blízkém okolí je prodávat nehodlám. Nechci, aby se tu množili netypové walliny. Sice jsem asi jedinej takovej magor… ale přijde mi to fair vůči tomu plemeni i ostatním chovatelům

Řešila jsem se zkušenými chovateli a šlechtitelem ty barvy… že jak je to možné, když mám několik generací ze špičkových rodičů, tak proč vypadávají znaky… prý se bavíme o uzavřeném chovu, desítkách let a úplně jiném počtu vyprodukovaných kusů, aby se vyladila maximální pravděpodobnost správně zbarvených jedinců…
A to se bavíme jen o barvách. Když započteme ještě vady v postojích třeba… pak je to šlechtění krapet na prostřelení hlavy…

Tak posílám alepoň pár fotek pro radost… protože prostě ať jsou malované tak či onak nebo mají rovné nohy nebo iksky… pak dělají nezúčastněným pořád stejnou radost.. což je skvělé

Jedno jehně je obzvlášť vtipně vybarvené, s takovou kudrnatou patkou do čela… asi mu budu říkat Elvis