Zase ty KOZYY!

chov ovcí a koz...
Františka.
Dal poděkování: 5238 poděkování
Dostal poděkování: 4215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zase ty KOZYY!

Nový příspěvek od Františka. »

Píšu svůj názor a nikoho nenutím, jak s ním má naložit. Mám kůzlečí zkušenost ze svého dětství a přestože ryby a ptáci mi problém nedělali, sníst kůzle jsem nemohla. Už nikdy asi 50 let. Na svých vnoučatech vidím, jak dozrávají i v těchto otázkách, co by nesnesli v 5 letech, v 8 už jde líp a později úplně samo od sebe.
Kdybychom měli jen opatrně našlapovat kolem každého odlišného názoru a radši ho nepsat, abychom se někoho nedotkli, moc toho sem nenapíšeme. Každá odlišnost nebo jiný názor je věc k diskusi, kdy může následovat oboustranné vysvětlení odlišností.
U nás tedy nemáme jedna zvířata na chov a druhá na jídlo. Máme prostě zvířata a máme se k nim ke všem chovat dobře. Některá se časem snědí.
Vlaštovka
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 247 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Vlaštovka »

Už jsem jim to řekla. Tak nějak vklidu mimořečí a dál se k tomu již vyjadřovat nebudu, pokud sami nepřijdou. Tady je to těžké. Všichni to tady na vesnici berou jako součást života, že od 5 let zabíjeli králíky a že to je dobře. Pak oproti tomu moje mamka, ta se hroutila, když jsem dětem řekla, že polévku máme z našeho kohouta.....zvolila jsem zlatou cestu. Nechci ať to vidí, řekla jem jim, jak to jey ale nic jim nenutím a nemelu to pořád dokola :souhlas: snad nebudou mít trauma. To by mě mrzelo. U nás se ale odjakživa kolem smrti chodilo po špičkách a podle mě se z toho dělalo zbytečně hogo fogo a lezlo mi to zětně na nervy, protože si ty témata teď musím spracovávat sama v dospělosti...
Krásný den všem! :67:
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3075 poděkování
Dostal poděkování: 6200 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Názor je super. Jen byl řečen tak.. příkazem :promin:

Jasně, já jsem taky pro sdílení názorů. Proto tu jsme :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Kontaktovat uživatele:

To je jen zdání. Moc omáček nepoužívám, přesto nikomu nic nenutím.
Ale v pohodě :usmev: .
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Mám jednu kozu, která tři roky svého života žila s lidmi, a ne ve stádě. Měla tedy nějaký svůj chlívek, ale mohla si dělat, co chtěla, a partnery pro ni byli lidé. Vůbec se jich tedy nebojí, je drzá, dosáhne, čeho chce, třeba jen svou mrštností, prostě šašek. V běžných dnech mě často štve, otravuje a musím být hodně rázná, abych ji udržela v hranicích snesitelnosti. Dnes se mi ale právě taková kozy hodila, když jsme byli v živém betlémě. Měla jsem s sebou ještě další také velmi ochočenou kozu, ale ta je spíš velmí mně oddaná, proto se mnou bez potíží šla, ale společnost další spousty lidí sice snesla, víc však nic. Proti té první byla ostýchavá. Takže pokud někdo chcete drzou kozu, která je ochotná veřejně vystupovat a ještě jí to dělá radost, nedávejte ji do stáda. Budete mít vlastně hrozně otravnou kozu, ale pokud kolem Vás bude dost lidí, rozptýlí se její pozornost mezi to množství a všichni budou spokojení. Samozřejmě podnětem k její příchylnosti je naděje na pochoutku. S takovou kozou už by se dalo i žebrat v ulicích měst, kde to není nějakou vyhláškou zakázáno :vytlem: . (Upozorňuju, že to nemám vyzkoušené. Až někdo takovou kozu odchováte a tuto praxi absolvujete, dejte mi vědět, jak se koza osvědčuje :usmev: .)
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2223 poděkování
Dostal poděkování: 4878 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Klidně ji dejte do stáda :nesouhlas: pak žebrají všichni :ajeje: hodně náchylná jsou kůzlátka :otraveny: a čekejte kontrolu státního orgánu :jizlivec: protože jim nedáte přece vůbec nažrat :cert: podívejte jaký mají hlad :udiv:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Krásně jste popsal kozí gangstery. Představte si jen, jak taková kozí banda prochází ulicemi. Měly by takovou tu chuděrku stařenku ubohou, která po straně sežere, co kde uvidí, ale před lidmi má největší hladové jámy na světě, psí oči a vzdychá tak, že kolemjdoucí už skoro volají kafilérku. Radši jí dají všechny své svačiny a potravinové nákupy, aby jim nezemřela před očima. Měly by i ty žebrající děti, celou spoustu různě velkých kůzlat, která se honí, kudy je napadne, skáčou na turisty a občas se jim i podaří vytrhnout jim z ruky hamburger. Právě zakoupené zmrzliny padají na zem v důsledku úleku každou chvíli. Nejrohatější koza ty bandity vede a neváhá se postavit na zadní a okusovat i památné stromy na významných historických místech. Když gang natrefí na zelinářský stánek, zbyde z něho jen pár špinavých brambor. Poté se stádo rozverně vzdálí na okraj města, kde všichni zalehnou pod stromy a začnou trávit. Po několika hodinách svůj nájezd budou muset zopakovat, protože pro přežvýkavce může být prázdný žaludek životu nebezpečný.
Odpovědět