Klouby
-
Františka.
- Dal poděkování: 5655 poděkování
- Dostal poděkování: 4744 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klouby - koleno
Když mě bolí koleno, provádím masáž jako na videu. Podobnou doporučuje i dr. Nešpor na jiném videu. Pomáhá mi to. Ale nestačí jedna masáž a pak 14 dní nic, dokud zase koleno nezačne bolet. Opravdu to chce častěji. Kdysi mi ortopedka řekla, že se všechno svádí na artrózu, ale ve skutečnosti ji má málokdo. Většinou jde o zkrácené vazy a svaly, což je způsobeno jednostranným pohybem a přetížením. Někdo někde psal, že ho bolí kolena, třeba mu to pomůže. Nebo někomu jinému.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klouby - revmatismus
Jeden asi 35letý zoufalec se na mě obrátil s tím, že má revmatoidní artritidu. Kdyby to měla koza, co prý bych s ní dělala. Zoufalec proto, že už absolvoval všechnu možnou léčbu, ale po léčení na tom byl ještě hůř. Revma stejné, ale žaludek a imunita úplně v háji. Navrhli mu důchod, ale on nechce. Vzhledem k tomu, že naštěstí nechtěl, abych ho léčila já
nebo mu dávala rady jako člověku, ale jako koze, tak jsem mu řekla, co bych s ní dělala. Dávala bych jí po dlouhý čas spoustu kyselého zelí a kyselé syrovátky.
Možná působí víc psychika a odhodlání než cokoliv jiného, ale ten člověk se začal živit jako ta pomyslná nemocná koza. Asi po měsíci je to prý trochu lepší. Ať je to, čím chce, mám radost. Kyselým zelím určitě nic nezkazí, může to jedině prospět.
Možná působí víc psychika a odhodlání než cokoliv jiného, ale ten člověk se začal živit jako ta pomyslná nemocná koza. Asi po měsíci je to prý trochu lepší. Ať je to, čím chce, mám radost. Kyselým zelím určitě nic nezkazí, může to jedině prospět.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3495 poděkování
- Dostal poděkování: 6618 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klouby
Věřím, že je potřeba dostat ten organismus zase do rovnováhy. Otázka je, zda dlouhodobé překyselování bude dobré. Ale určitě srovnat prostředí v zažívání je moc důležité. Od toho je mnoho problémů, které se propisují kdekam 
… koza by Vám jedla kysané zelí a pila syrovátku?
-
jupik
- Dal poděkování: 88 poděkování
- Dostal poděkování: 823 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Po syrovátce se mi kozy mohly doslova utlouct, kolikrát mi vyrazily kýbl než sem jí stihla nalejt… A kysané zelí je výborné pro slepice! Na kokcidie (nebo klostridie?). Vím, že jako prevence klostridií se dával kozám a ovcím ocet do vody. My teda na jaře vakcinujeme, cca 6 týdnů před porodama, aby přešla imunita i na mladý. Ale to už jsme od kloubů daleko 
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Kokcidie… jo, taky o tom uvažuju. Covaxin? Nebo co? Žádné vedlejší účinky, aborty, atp..? To by pro mě bylo dost důležité, takovéhle informace.. díky, Jani.
-
jupik
- Kontaktovat uživatele:
Jj,covexin. Právě je dobrý 6-4 týdny před porodem, imunita přejde i na mládě. Vakcinujeme jen jednou za rok. Musíš proočkovat aspoň 80 procent stáda. Blbý je, že je to živá vakcína, jak tu ampulku načneš, musíš to do 6 hodin spotřebovat a celou dobu to mít v chladu. Takže je dobrý s tím počítat, a zjistit si jaký dělají nejmenší balení…. A píchat to do suchý kůže, aby pak neměly boláky, to už se nám bohužel stalo (a na jaře se zrovna blbě hledá termín kdy jsou suchý)
-
přezdívka
- Dal poděkování: 438 poděkování
- Dostal poděkování: 1209 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kokcidie a klostridie je každé něco jiného. I když průvodním znakem obou je průjem. Klostridie jsou zákeřnější a rychlejší. Napadají nejlepší a nejžravější jehňata. Někdy uhynou i dřív, než se objeví průjem.Hhippie píše: 01 led 2025 21:00 Kokcidie… jo, taky o tom uvažuju. Covaxin? Nebo co? Žádné vedlejší účinky, aborty, atp..? To by pro mě bylo dost důležité, takovéhle informace.. díky, Jani.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Když je na den zavřu, vet napíchá do suchého…
Jj, asi poptám. Měli jsme s tím letos starost a ikdyž dávám do vody od té doby ocet, tak už se o jehňata bojím…
Uvidíme, jak vyjde koprologie. Čekám na výsledky laborky, co se dělala před Vánoci (výsledky jsem věděla jen z telefonátu, ale formulář zatím nemám…).
Mladí měli vyšší kokcidie, dospělé ovce v cajku. Tak uvidím, zda proběhla změna - od prvního výsledku, že máme u mladých kokcidie, jsem začala dávat do vody jablečný ocet, tak by měl být vidět výsledek.. a když ne, musím to začít dělat ještě jinak.
Přezdívko, mě na jaře nakonec s největší pravděpodobností pobily jehňata právě kokcidie (nikdy jsem s tím neměla problém, navíc už byla s matkami na pastvě, kde byla naposledy před půl rokem..).. a ani jedno jehně průjem nemělo. Kdyby mělo, začala bych plašit… ale žádný průvodní jev problému nevykazovala… až po odčervení začala chcípat. Nejspíš kombinace začervení a oslabení kokcidiemi… to už se nedozvím… právě proto na to holt musím jít sofistikovaněji… tohle už fakt zažít nechci!
Walliserky jsou opravdu ovečky jen pro nadšence…
Jj, asi poptám. Měli jsme s tím letos starost a ikdyž dávám do vody od té doby ocet, tak už se o jehňata bojím…
Uvidíme, jak vyjde koprologie. Čekám na výsledky laborky, co se dělala před Vánoci (výsledky jsem věděla jen z telefonátu, ale formulář zatím nemám…).
Mladí měli vyšší kokcidie, dospělé ovce v cajku. Tak uvidím, zda proběhla změna - od prvního výsledku, že máme u mladých kokcidie, jsem začala dávat do vody jablečný ocet, tak by měl být vidět výsledek.. a když ne, musím to začít dělat ještě jinak.
Přezdívko, mě na jaře nakonec s největší pravděpodobností pobily jehňata právě kokcidie (nikdy jsem s tím neměla problém, navíc už byla s matkami na pastvě, kde byla naposledy před půl rokem..).. a ani jedno jehně průjem nemělo. Kdyby mělo, začala bych plašit… ale žádný průvodní jev problému nevykazovala… až po odčervení začala chcípat. Nejspíš kombinace začervení a oslabení kokcidiemi… to už se nedozvím… právě proto na to holt musím jít sofistikovaněji… tohle už fakt zažít nechci!
Walliserky jsou opravdu ovečky jen pro nadšence…
-
přezdívka
- Dal poděkování: 438 poděkování
- Dostal poděkování: 1209 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U jehňat jsem dávala asi týden po narození BAYCOX. Je to přípravek původně vyvinutý pro selata. Na jehňata taky zabírá. Dává se přímo do tlamičky. Kokcidie mají třítýdenní vývojový cyklus. Po třech týdnech jsem zopakovala. Než jsem s touhle kůrou začala, tak jsem měla každý rok nějaká zakrslá a hubená jehňata, která hodně zaostávala v růstu za ostatními. Dává se to podle váhy jehněte. Zkusím dohledat dávkování.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
To by mi přišlo jako lepší řešení - nemusela bych zatěžovat i matky.. děkuji!
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takhle jsem jednu kozu, která měla silné kloubní potíže, uzdravila.Hhippie píše: 01 led 2025 18:44 Věřím, že je potřeba dostat ten organismus zase do rovnováhy. Otázka je, zda dlouhodobé překyselování bude dobré. Ale určitě srovnat prostředí v zažívání je moc důležité. Od toho je mnoho problémů, které se propisují kdekam
Kyselé zelí není kyselá potravina, i když to tak chuťově vypadá. Kyselost způsobují naopak sladké potraviny. Už někdy někoho pálila žáha po kyselém zelí? Pochybuju. Kdežto po dortu je to lehce možné. Právěže organismus chce vytvořit rovnováhu a přemíře sladkého se brání vlastní kyselostí. (Vysvětleno laicky, protože je to pro mě spíš intuitivní
-
jupik
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ten covexin je na klostridie, kokcidie jsem u kozy měla snad jednou(urputnej průjem,vylezlá páteř,slabost), nebo jsem si to nespojila. Prvním rokem mi klostridie brala i dospělá zvířata. Co si pamatuju, tak byli nafouklý a ty nejhorší měli takový úplně bílepěnový hovna (pokud se tomu tak dá říkat). Jehňata to kosí téměř bez příznaků, jak píše přezdívka, ty nejlepší ze stáda. Rozvine se to tak rychle, že ani nemrkneš a nestíháš sbírat úhyny. Tuším sme to přitáhli s beranem, ajak to jednou máš ve stádu… Něco jako příměť, taky se toho nezbavíš
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Ocet do vody se dává i slepicím, holubům a králíkům, ale nezdá se mi to jako dobré trvalé řešení, leda by to byl syrový jablečný nebo jiný podobný ocet, ne lihový. Mohly by zkřehnout kosti. U slepic skořápky. Jde o vytvoření kokcidiím nepříjemného střevního prostředí, což se ale stane i tou kyselou syrovátkou a kyselým zelím. Mají v sobě kyseliny a zároveň nejsou stabilní, mají živou mikroflóru, která také proti kokcidiím působí. Říkala jsem si, že nejspíš takhle působí i siláž. (Pokud zase nemá klostridie, což asi není běžné.)