Kefír
-
- Dal poděkování: 1837 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kefír
ona třeba i sirovátka skvjele posiluje!účinki kefíru jsou skvjelé.vlévá sílu do znavenejch údů,oživje mrtvé a v žaludku je jak samet!franťiško,a jakej máte na kefír postup?já mam zmraženou kulturu.jak mám postupovat?
-
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Postup najdete na stránka milkomu mně sem ale nejde vložit link
Nedávno jsem dával slepici kysané mléko a hned jsem si vzpomněl na kefír a chtěl se se slepicemi napít
Nedávno jsem dával slepici kysané mléko a hned jsem si vzpomněl na kefír a chtěl se se slepicemi napít

- PavelIV
- Dal poděkování: 5878 poděkování
- Dostal poděkování: 3442 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pleťovou masku?Františka. píše: ↑20 kvě 2021 15:09 Co myslíte, že s ním děláme jiného, když se ptáte, jestli ho pijeme?

- Augenblick
- Dal poděkování: 2425 poděkování
- Dostal poděkování: 2429 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kefír miluju
, děláme z kultury, taky z mrazáku. Když je hotovej, tak na hodinu ještě pootevřu víčka aby mohl vzduch dovnitř a potvůrky se ještě víc namnožily. Kefír je pak mnohem hustější, takovej, říkáme mu kousací
. Jak se začne dojit, piju každý den minimálně 0,7l .. 

Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 5238 poděkování
- Dostal poděkování: 4215 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Poškrábala jsem si ruku zrovna v místě, kde se dva prsty třou o sebe při dojení. Na každou kozu jsem si musela dát novou náplast, která se ale hned sloupla, a to místo opravdu bolelo. Do večera, i když byla rána původně vyčištěná, mi opuchla a začala trochu hnisat. Máčela jsem slepicím zrní v syrovátce z kefíru a bylo to příjemné n ruku. Napadlo mě, že když kefír obsahuje tolik bojovných bakterií, které se jako soubor dokážou ochránit před lecjakými jinými, může pomoct i mně. Namáčela jsem si večer do něho prst asi hodinu a opravdu pomohl. Do rána opuchlý prst byl úplně klidný, bez otoku, bez bolesti, jen ještě mírně citlivý.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3075 poděkování
- Dostal poděkování: 6200 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, Vy jste prostě kouzelnice!
Jak je dobré, když člověk naslouchá svému tělu a vnitřní moudrosti!
Jak je dobré, když člověk naslouchá svému tělu a vnitřní moudrosti!

-
- Kontaktovat uživatele:
To není moje moudrost, máme na světě všechno, co potřebujeme, už hotové, připravené k použití, jen tomu občas nevěříme.
-
- Dostal poděkování: 37 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
no, s porozuměním psanému textu obvykle problémy nemám, ale tady mi fakt chvíli trvalo pochopit, proč si někdo při poranění prstu dává naplast na kozy, ale nakonec mi to došlo...Františka. píše: ↑03 zář 2023 19:43 ... Na každou kozu jsem si musela dát novou náplast, která se ale hned sloupla, a to místo opravdu bolelo...

-
- Dal poděkování: 5744 poděkování
- Dostal poděkování: 6361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Upozorňuju, že kefír piju slaný, někdy ještě s trochou pepře, pokud možno bílého. Takže moje rada není pro ty, kdo si ho sladí. Někdy se stane, že je kefír moc kyselý a nemám mléko na to, abych ho přidala a po odstání byl z kefíru dvakrát kvašený. Posolím ho tedy, i ten pepř se už může přidat a nechám den dva stát. Kyselost se sníží. Nevím přesně, jak k tomu dojde, protože sůl sice zabrání dalšímu množení mikroorganismů, ale už tam přece kyselina je a přitom později ve slaném kefíru není tak cítit. No, možná ho nikdo další slaný nepije
.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3075 poděkování
- Dostal poděkování: 6200 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si nedovedu představit…
Ale vzhledem k tomu, jak jsou kozí výrobky od Vás lahodné, bych nejspíš i ten slaný kefír vyzkoušela
Ale vzhledem k tomu, jak jsou kozí výrobky od Vás lahodné, bych nejspíš i ten slaný kefír vyzkoušela

- arus
- Dal poděkování: 1833 poděkování
- Dostal poděkování: 980 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdo má rád třeba okurkový salát s kyselým mlékem nebo smetanou, tomu by to chutnalo. Mám to přesně takové, jen bez okurek.