Mám podobnou zkušenost u králíků.
Dlouhodobě při svém ustájení bojuju s rýmou, řeším speciálně ovesnou slámu, snažím se dělat co nejlepší seno. Poslední roky už jsem měl relativně klid - klepu na dřevo... Také asi důslednou selekcí a odstraňováním všech rizikových kusů (zřejmě i velká otázka imunity jednotlivých králíků).
Loňskou sezónu jsem vzhledem k počasí jeden den posekl a druhý den odpoledne, před hlášenými dešti sklidil už fakt hodně suché seno (balíkoval jsem do cca 20 hod., sklízeli jsme do 22:30 s čelovkama

). Nebylo to ideálně suché, ale pak cca 2-3 týdny pršelo prakticky denně, nebo obden a všichni v okolí co měli posečeno vyhodili vše na hnůj. Když jsem seno načínal, bylo takové lehce zatuchlé, některé balíky i hodně prašné a občas, hlavně kolem drnů s hlínou i trochu plesnivé. Říkal jsem si, že to risknu a zkusím to chvíli krmit, co to udělá. Že to co králíci budou nechávat v jeslích hned další den budu vyhazovat a dávat jim nové. Jaké bylo mé překvapení, když seno mizelo z jeslí standardním tempem. Žerou ho úplně normálně, skoro bych řekl, že i trochu lépe, včetně úplně malých králíků, co se vykulí z hnízda. Přibírají pěkně, zdravotní problémy naštěstí nepozoruju.
Jak jsem nyní za to seno rád. Každý den co krmím si říkám: "Ještě že jsme ho v tu noc sklidili".
Takže pokud ho žerou, neřešil bych to.