Elektro tříkolka v pracovní verzi

O strojích, nářadí a náčiní.
Františka.
Dal poděkování: 5556 poděkování
Dostal poděkování: 4604 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektro tříkolka v pracovní verzi

Nový příspěvek od Františka. »

Ale aby to bylo dobře sestavené a zkontrolované, proto jsem si tohle koupila u nás, a ne přímo z Číny. Chtěla jsem seřízený stroj se zárukou, ale jsem na tom stejně, jako kdybych to měla z Číny. Prodejce na mé stížnosti strašně dlouho vůbec nereagoval, trvalo tři měsíce, než jsem byla schopná se s ním domluvit, že a kdy mu rikšu předám k reklamaci. Dělal mrtvého brouka, až jsem mu musela napsat přes datovou schránku. To už nemohl přejít, ale jednání je to příšerné, výmluvy, zapírání se atd. Koupila jsem to od Slepičky z Roudnice www.lmbshop.cz. Poruchy jsem nezavinila, doufám, že tak to posoudí a bude náležitě reagovat. Nerada bych s tímhle šla k soudu, ale blbečka ze sebe dělat nenechám. Omlouvám se za rozhořčení, ale těšila jsem se a po 20 km to začalo, tudíž jsem zklamaná.
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2297 poděkování
Dostal poděkování: 5054 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Prodejce ani výrobce neznám, jediné co mně překvapilo, že to musí mít SPZ na veřejnosti :nevim:
podle mně to máte jen od prodejce bez servisních zkušeností
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Já mít SPZ nemusím,mám upravenou rychlost tak, aby to odpovídalo předpisům. Vyšší nepotřebuju.
Každopádně je chování toho prodejce velmi liknavé a nemístné.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Prosím o Vaše názory nebo tipy, jak se mám ve své současné situaci zachovat. Já totiž vážně nejsem jistá, co mám dělat.
Koupila jsem si elektrickou rikšu, jak jsem popisovala o něco výš, měla s ní od začátku problémy, které jsem hlásila prodejci, ale nereagoval. Rikšu jsem neprozřetelně koupila od prodejce 200 km vzdáleného, blíž prostě nebyla. Po třech měsících mi napsal, kdy mu můžu stroj dopravit. Půjčila jsem si od známého velkou dodávku i s řidičem a dovezla rikšu k reklamaci. Přesně 30. den jsem dostala mail Reklamace je vyřízena. Víc nic. Už nemám možnost si pro rikšu dojet osobně a navíc v případě oprávněné reklamace má prodejce povinnost zboží předat zákazníkovi nebo nahradit náklady na dopravu. Napsala jsem mu, jestli mi může rikšu přivézt nebo poslat, a aby mi napsal, co na stroji opravil. Nic. Je to 20 dnů a vůbec nereaguje.
Co byste dělali Vy? Pomiňte prosím to, že by se tohle nejspíš nikomu soudnému nemohlo stát. Sama nad sebou kroutím hlavou, ale to už nepomůže. Teď nemám peníze ani stroj a vozím dál na kolečku. Dost velký trest, ale ráda bych si ho snížila, jen nevím, co s tím chlapem mám udělat.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3374 poděkování
Dostal poděkování: 6529 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Františko, to je ale prekérní situace! :smutek:
Primárně bych ale ráda řekla, že ve dnešní době, kdy je k dostání prakticky vše, ale mnoho je toho opravdu daleko, je běžné, že člověk nakupuje napříč (nejen) republikou. To není o neprozřetelnosti. Taky jste to mohla mít koupené rovnou z Číny :otraveny:

Určitě bych pohrozila ČOI v případě, že neuvidím nějakou zákonem nařízenou součinnost! Už má máslo na hlavě ve víc věcech :cert:
Taky je otázka, jestli tam nezajet prostě vlakem třeba (nevím, kde to je) a nevyzkoušet, zda jsou opravdu všechny vady odstraněny (jestli to nebylo něco nahodilého, co se objevovalo jen občas - už si to nepamatuji a číst znovu se mi to nechce..). Abyste tam zas neplatila dopravce a nepřivezl to stále neopravené, když je to takovýhle šejdíř :cert:
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Máte pravdu. Jen nebudu hrozit, ale na ČOI se obrátím. Sice takové stěžovací situace moc řešit neumím, ale zkusím jim popsat situaci a třeba to nějak pomůže. Já jsem si ještě nikdy nikde nestěžovala :usmev: .
Některé závady bych poznala, ale jiné se objevily jen v kopci, to bych vyzkoušet nemohla. Vlakem bych tam dojela, ale neodvezla bych si to, což je právě ten zádrhel.
Vedra
Dal poděkování: 41 poděkování
Dostal poděkování: 819 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Vedra »

Asi ČOI no, dle recenzí na google toto není první případ ale modus operandi v případě reklamací u tohoto prodejce.

Pokud nepomůže tak to je na konzultaci s právníkem, jestli je další řešení pomocí předžalobní výzvy rentabilní, pokud bude vykuk předstírat opravy ale neopraví nic a bude dál zdržovat než se dosáhne zákonem daného počtu reklamací aby byl nárok na odstoupení atd.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Na stránkách ČOI mají formulář k takovým podáním. Vyplnila jsem ho a odeslala. Jestli se takhle něco pohne, to nevím, ale teď aspoň chvíli můžu doufat, že to pomůže.
Abych neměla tyhle starosti, z Číny jsem to nechtěla :blazen: . Jak zábavné!
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

z Cíny je všeccccchno :usmev:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Měla jsem na mysli PŘÍMO z Číny. Nebylo to jasné?
Jana P.
Dal poděkování: 6028 poděkování
Dostal poděkování: 6735 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Františko moje noční můra, nedivím se, že jste otrávena. Nesnáším takové jednání. Chjo. Peklo.
Jak pomoci nevím.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

Tak jak jste dopadla Františko ?
Já dal dohromady utopenou nabíječku :souhlas: pomocí dílů z Čech i Číny.
Uklepal se drátek z desky.
Povolilo se pár šroubků.
Tak zas jezdím s větrem ve vlasech :usmev:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Odvezla jsem mu to k reklamaci, 30. den mi přišel mail Reklamace je vyřízena. Nic víc. Jelikož stroj nefungoval, nemohla být vyřízena zamítnutím. Ale měl mi podle zákona sepsat, co tam opravil, aby se vědělo, jestli se nějaká závada opakuje atd. Nic. Taky by mi měl stroj dopravit zpátky. Nic. Stál u něho 3 měsíce, vyzývala jsem ho, psala mu přes datovou schránku, abych měla vůbec něco v ruce, protože nereagoval na nic. Minulý týden se mi ozvala ČOI, vyžádala si jeho telefon a hned mu volali, aby se se mnou snažil domluvit, jinak zahájí řízení. Že by bylo dobré, kdyby mi dal nějakou slevu, abych byla spokojená, protože toho zanedbal hodně a bude ho to stát víc než celý nový stroj. Dali mu 5 dní na to, aby to se mnou nějak vyřešil. Jim se omlouval a vymlouval, mně nezavolal ani nenapsal ani písmenko. Tak jsem na radu ČOI 5. den večer zrušila kupní smlouvu a požádala o vrácení peněz a všech výdajů. Den poté mi volal a chtěl to vyžehlit, ale už smůla. Času měl až nad hlavu. Asi za 3 týdny budu mít i od ČOI jejich protokol a pokud mi ten chlap peníze nevrátí dobrovolně, můj advokát požádá soud o zajišťovací příkaz. To netrvá tak dlouho jako jiné soudy. Když předložím protokol ČOI a další důkazy o tom, že moje odstoupení od smlouvy bylo oprávněné, a to bylo, neměl by s tím být problém.
Takže - nic nekupujte u Slepičky v Brandýse n. L. na lmbshop.cz. Je to podvodník a flegmatik. Stačilo se mnou mluvit, chápu, že ne vždycky člověku všechno vychází, a odpouštím. Ale tohle bylo moc.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

To mě docela překvapuje, že je ta ČOI vcelku flexibilní a reaguje! To je super!
Držím palce, ať to z něj dostanou co nejdřív a komplet. Snad to pro něj bude ponaučení, jak se má k zákazníkům chovat! V dnešní době nepřeberné konkurence a recenzí na internetu se divím, že se český maloobchodník nesnaží být se zákazníkem za dobře :nene:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Jo, navíc on toho zanedbal tolik, že dostane i pěknou pokutu. Nepřeju mu to, ale kdyby mi zavolal a nějak se mnou komunikoval, pochopila bych, že třeba mám počkat, až se mu někdo uzdraví nebo až se rozvede (pokud by neměl 6 stání) apod. Ale takhle je to hodně blbé.
Možná to není vyloženě podvodník a opravdu měl nějaké osobní problémy, ale to je mi po té době už jedno. Je takový typ lidí, kteří v případě nějakých problémů všechno odsunou a řeší tu jednu věc, která je nejvíc zasahuje. To jde, pokud o tom informují ty ostatní. Jenže oni na ty ostatní v tu chvíli kašlou a pak to takhle vypadá. Dostanou se do ještě větších problémů. Chce to sebeovládání a schopnost zhodnotit situaci a to se lidi taky mají učit a neučí.
Díky Bohu za tu ČOI, skvělý přístup.
andre.marek
Dal poděkování: 1318 poděkování
Dostal poděkování: 1545 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od andre.marek »

Hlavně je super, že se k tomu tak stavíte i vy. Že si to nenecháte líbit a bráníte se. :souhlas:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Na ČOI se divili že jsem to nechala tak dlouho. Ale já jsem opravdu nevěděla, co mám dělat. Neměla jsem stroj, peníze a on vůbec na nic nereagoval. Jako kdyby už neexistoval. Nebyl to dobrý pocit a nebylo to fér. S tím člověk musí něco dělat.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem k tomu, že záležitost s reklamovanou tříkolkou je stále nevyřešená, rozhodla jsem se už před několika měsíci a koupila si jinou. Tu původní nemám, peníze taky nemám, šance na vyřešení je malá, jelikož prodejce taky nic nemá. Blbá situace, ale přece nebudu celý další život čekat, že se stane zázrak. Nebylo to jednoduché, ale koupila jsem si jinou. Jiný typ i značku, mnohem lepší, bytelnější, baterie i výkon jsou opravdu takové, jak popisují, konstrukce silná, kola větší, takže do terénu vhodnější. U jiného prodejce a blíž k nám. Hlavně jsem si ho prověřovala opravdu důkladně, než jsem si novou rikšu koupila. Vzhleden k tomu, že ji mám skoro čtyři měsíce a nešetřím ji, můžu říct, že nebýt toho, že mě štve, že se stěží dočkám finanční náhrady za tu první, jsem měla štěstí, že se hned rozbila, protože ta druhá je ve všech směrech mnohem lepší. Má lepší pružení, uveze víc, má větší korbu, větší rejd, potivější sváry, vyjede větší kopec, zatím jsem nenašla nic, o čem bych mohla napsat, že je to horší, navíc byla o dost levnější. Holt někdy člověk udělá totální blbost, hlavně když třeba má najednou spoustu i jiných starostí, ale nemá cenu se tím trápit celý život. Jedeme dál.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Rozumím, že je to takový marný boj. Ale předala jste podnět ČOI a PČR? Lze ještě někam jinam? Je to smutný příběh.

Mám ale radost s Vámi, že jste našla stroj, který vyhovuje! :souhlas:

Já jsem ze svojí rikshy také nadšená. Není to elektro stroj, ale jinak funguje parádně.
Manžel na ní udělal generálku a šlape jak hodinky. Kéž ještě pár let vydrží! :andel:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Prodejce svůj závazek vůči mně uznává, ale nemá ho jak splatit. Jakákoliv instituce ho může potrestat, ale mně to nepomůže.
Smutek necítím, už je mi to jedno. Zkusím ještě pár kroků, které mi navrhuje advokát, ale nemám v úmyslu do toho dávat další peníze, když je jen maličká šance na to, že o ně nepřijdu. Prostě to byla moje chyba a je jedno, na čí straně stojí právo.
Říkám si, že ten dotyčný je na tom skoro určitě hůř a neměnila bych s ním. Navíc se zachoval nepoctivě, ať úmyslně nebo ne, to mu svědomí nezapomene.
Odpovědět