Kůzlátka rození, péče, potíže
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3469 poděkování
- Dostal poděkování: 6598 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5631 poděkování
- Dostal poděkování: 4707 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kůzlátka rození, péče, potíže
Já už každopádně dokrmovat nebudu, z toho jsem vyléčená naprosto. Občas se nechám svést k neuváženéu kroku nadšením někoho druhého, ale je to jeho individuální nadšení, které se ke mně nepřenese a nejde to tak
. Věřím, že prospívají, když to vypijí. Ale jak je mám přesvědčit? Podívala jsem se na složení. Také základ ze sušené syrovátky, do toho minerály a vitamíny. Ty tomu dodávají tu štípavou umělou chuť. Chutnalo Vám to?
- PavelIV
- Dal poděkování: 6341 poděkování
- Dostal poděkování: 3738 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi mají Vaše kozy mlíka dost. Kdyby neměly, kůzlata by si to dala
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6098 poděkování
- Dostal poděkování: 6847 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko také se do dokrmování nehrnu, někdy jsem to udělala, jehnátko se nadýmalo, jiné to zas nechtělo za žádný svět a mám tu taky pytel sušáku už pár let.
Letos jsme trojče, když si bahnice nedala říct, za žádnou cenu, a všechny ostatní měly dvojčata, porazili.
Nerostlo, bečelo. Však jsou lidé, kteří jedí na Velikonoce ta malá jehnátka. Bylo to nepříjemné, ale lepší než dokrmovat.
A to jsem dost schopná všeho.
Letos jsme trojče, když si bahnice nedala říct, za žádnou cenu, a všechny ostatní měly dvojčata, porazili.
Nerostlo, bečelo. Však jsou lidé, kteří jedí na Velikonoce ta malá jehnátka. Bylo to nepříjemné, ale lepší než dokrmovat.
A to jsem dost schopná všeho.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4369 poděkování
- Dostal poděkování: 4950 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Pavel výše (alespoň něčemu rozumí, když né politice). Neměly ty vaše takový hlad.
Myslím že koza trojčata ukrmí teď v pohodě, když už je čerstvé zelené krmení.
Myslím že koza trojčata ukrmí teď v pohodě, když už je čerstvé zelené krmení.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Asi jo, ale Vy jste psal, že se Vám zdá, že by ta Vaše mláďata potřebovala víc. Mně se taky zdálo, že jsou pořád placatá, tak jsem z nich chtěla udělat buclatá kůzlata, protože některé roky jsou to cvaldové a letos ne.
Jak to dopadlo, když jsem si z Vás vzala příklad
. Musím jít i nadále vlastní cestou a neřídit se cizími radami, byť z akademických kruhů.
Jak to dopadlo, když jsem si z Vás vzala příklad
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3469 poděkování
- Dostal poděkování: 6598 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když mi bahnice odmítne jehně, zbyde málo řešení: buď ho nechat umřít hlady, zabít hned, nabídnout k adopci nebo dokrmovat osobně. Nemám nic dojného, odkud bych měla čerstvé mléko. Navíc by to stálo nesmysl (s dojížděním tam). Jiná bahnice ho nepřijme. Takže když není dobře zbarvené, tak ho nabídnu k adopci a když je dobře zbarvené, zvážím si ho nechat.
Je to strašné množství času a peněz a energie při organizování, zajistit xkrát denně krmit v místě, co je vzdálené 6 km od domu. Ale manžel mě přesvědčil, že si ho necháme. “Nadávám každý den.” Ale zatím jsem nevyměkla. Ale chci co nejdřív zavolat šlechtiteli, jak by to bylo, kdyby nezůstal na hospodářství a dokrmil si ho někdo jiný… je to beránek krásně zbarvený a většinou tu velikost dohoní, když mají dobrou výživu a pohlídá se začervení… tak uvidím.
Františko, u Vás je to jiné. Vy máte jiné možnosti (krmit oddojeným od jiné kozy). Já moc variant nemám..
Je to strašné množství času a peněz a energie při organizování, zajistit xkrát denně krmit v místě, co je vzdálené 6 km od domu. Ale manžel mě přesvědčil, že si ho necháme. “Nadávám každý den.” Ale zatím jsem nevyměkla. Ale chci co nejdřív zavolat šlechtiteli, jak by to bylo, kdyby nezůstal na hospodářství a dokrmil si ho někdo jiný… je to beránek krásně zbarvený a většinou tu velikost dohoní, když mají dobrou výživu a pohlídá se začervení… tak uvidím.
Františko, u Vás je to jiné. Vy máte jiné možnosti (krmit oddojeným od jiné kozy). Já moc variant nemám..
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4369 poděkování
- Dostal poděkování: 4950 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nedivím se že vaším kůzlatům nechutnalo. S vámi je to často těžké. Nemáte ráda změny a jen tak něco vás neoblbne.
Prostě jaká panička, taková kůzlata.
Prostě jaká panička, taková kůzlata.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele: