Kvočna
-
Františka.
- Dal poděkování: 5614 poděkování
- Dostal poděkování: 4665 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 387 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvočna
Tak to asi jo
ale doufám, že se to minimálně dlouho nebude opakovat. Pižmovky mám PRÁVÉ pro jejich skvělé mateřské schonosti a proto, že jsou díky nich ,,bezúdržbové,, .Mladé mi vždy spolehlivě odvodily a opustily je až byly už opravdu veliké a samoúdržbové
nevím, co to je letos za rok....ale vidina toho, že nebudu mít letos ani jednu domácí kachnu.......to by me hráblo. To jsem raději udělala koupelnovou párty. Vždcky jsem jich měla od 2 kačen tolik, že jsem měla ,,na rozdávání,,.... teď abCh se modlila za maso pro nás na rok

Krásný den všem! 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3446 poděkování
- Dostal poděkování: 6584 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle jsou ty pižmovky fakt nepřekonatelné! Neměla jsem jiné zvíře, které by bylo takhle bezúdržbové! 
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No moje letos nejsou ani trochu
spíš přemýšlím, že půjdou do klobás a obnovím celÝ kmen znova. Protože už me to štve. Mám i jinou obtíž s kačerem. Úžasný otec, vše ok, obrovské zvíře, ale zbyla mu jen jedna kachna a žádnou jinou nepřijímá. Je to už 2 měsíce co má další a stále ji ubližuje. Do krve.....jenže prostě obrovské zvíře, co je úžasné k malým i k ostatní drůbeži.
Krásný den všem! 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nojo. Jenže abys měla dva kačery pro svoje kachny je blbost 
Kačeři bývají dobrými taťky pro svoje kachňata obecně, si myslím. Tak bych se té výměny nebála.
Jasně, že když má člověk jedno dobré zvíře, tak se mu měnit nechce… ale zas se kolem něj snažit postavit celý chov je taky blbost
Kačeři bývají dobrými taťky pro svoje kachňata obecně, si myslím. Tak bych se té výměny nebála.
Jasně, že když má člověk jedno dobré zvíře, tak se mu měnit nechce… ale zas se kolem něj snažit postavit celý chov je taky blbost
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Jasně není to žádný plemenný býk
ale prostě kvalitní zvíře z výstavního chovu, co doteď nemělo žádnou vadu. Dva určitě ne. Pokud bych vzala nového, tenhle jde do klobás. Má 3 roky a kousek. To už asi není ani na pečínku, že?
nikdy jsem tak starého kačera nepekla, tak nevím 
Krásný den všem! 

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Ne péct, ale zpočátku pomalu dusit doměkka, péct až na konci. Takhle uděláte do měkka každé maso, pokud to není PSE, stresové maso, což tohle nebude
. Ale bude to trvat déle než mladý.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
V minulosti jsem přemýšlela, že bych šla do líhně a vyzkoušela ji mít doma a líhnout si kuřata, když kvočny jsou tak nejisté.......jsem převelice ráda a děkuji za tuto kačečí zkušenost, protože teď přesně vím, že do toho nepůjdu ani za dvě zlaté prasata......mě to tak nebaví se piplat s těma kachňatama
už ať povyrostou a můžou být samostatné.......
Krásný den všem! 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, mám to úplně stejně. Žádné mladé bez matky není hitparáda… jen moře času a energie chovatele.. ale díky bohu jsou i tací, co to dělají a máme si od koho kupovat (že, Dade?
brojleři rostly krásně, žádný skok a zastavení ve vývoji jako u těch z drůbežárny, za mě super!
).
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, to je dobře, že nejdete do líhně
. Jednak už jste vyvinutá jistě dostatečně a za druhé kdo by se staral o Vaše děti?
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No to by se ony staraly o mě
jak se to říká? Doteď jsem krmil já tebe, teď budeš krmit ty mě
nebo tak nějak. Oěkně klidek a nohy v teple
Krásný den všem! 

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Můžete mi někdo říct, jak teplá mají být vejce pod kvočnou? Sedí mi teď dvě, ale zdá se mi, že jedna z nich je nechává vychladnout moc, jsou jen vlažná. Druhá ani nevstává, první dny jsem ji musela krmit z ruky, aby vůbec žrala, a pak se jen natáhne, zobe a z vajec ani nechce vstát.
A pak ještě otázka, kdyby ta první nic neměla a nechala bych ji sedět ještě o týden víc, než bude mít kuřata ta druhá, mohla bych té druhé nějaké odebrat a dát ho pod tu první? Nejsou v jedné místnosti, jen se můžou slyšet, takže si kuřata nemohou pomíchat. Nechci už totiž kupovat kuřátka, aby to nedopadlo jako posledně, když mi prodali samé kohouty. Chovatelé to poznají, já ne a konec konců jsem po nich chtěla kuřátka, což jsem taky dostala
.
A pak ještě otázka, kdyby ta první nic neměla a nechala bych ji sedět ještě o týden víc, než bude mít kuřata ta druhá, mohla bych té druhé nějaké odebrat a dát ho pod tu první? Nejsou v jedné místnosti, jen se můžou slyšet, takže si kuřata nemohou pomíchat. Nechci už totiž kupovat kuřátka, aby to nedopadlo jako posledně, když mi prodali samé kohouty. Chovatelé to poznají, já ne a konec konců jsem po nich chtěla kuřátka, což jsem taky dostala
-
přezdívka
- Dal poděkování: 435 poděkování
- Dostal poděkování: 1203 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když líhnu v líhni, tak se od druhého týdne mají vejce chladit. Prý na teplotu očního víčka. Vezměte vejce, přiložte na oko a poznáte jestli jsou dost teplá. Nechladila jsem. Vejce byla mimo líheň jen po dobu obracení. A stačilo to. Když se má něco vylíhnout, tak se vylíhne. Klidně vejce rozdělte. Slepice dokáže vysedět i pižmovky a ty se líhnou 5 týdnů.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
… vždycky když čtu takováhle moudra, která nikdo, kdo nechová leta, neví… si říkám, že mě mrzí, že je nás tu tak málo, že ty věci čte málo lidí.
Protože to jsou prostě chovatelské klenoty a pokaždé si znovu uvědomím, jaké máme štěstí, že můžeme takhle sdílet… díky vám všem, sdílející přátelé!

Protože to jsou prostě chovatelské klenoty a pokaždé si znovu uvědomím, jaké máme štěstí, že můžeme takhle sdílet… díky vám všem, sdílející přátelé!
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Z mojí zkušenosti je, že každá kvočna sedí jinak. Některá odbíhá často, běží k zrní, ven se proběhnout a některá sedí jak zabitá, kdy to vypadá, že ani neslézá(já nezasahuji, prostě sázím na pud a kvalitu jedince, že přece není tak blbá, aby u kvokání zemřela hlady) a zatím se mi to ještě nikdy nestalo, že by zemřela. I ty nejzarputilejší kvočny. POkud seděli správnou délku 21 DNÍ, byly ok i když některé, hlavně ze začátku, neslezly. Jednou mi kvočna seděla daleko déle, protože se zatoulala pod roští a to bylo blbý. Ta byla ale asi i ve stresu a vypadala pak velmi prabídně a takřka předsmrtně
ale dala to....Že jsou vejce vlažná je na pováženou. Záleží taky, zda jsou vlažná od rána do večera prostě pořád, nebo jste přišla zrovna v době, kdy ona byla pryč a záměrně nechala vejce chladnout. Ony některé a hlavně ke konci slézají někdy na delší dobu, aby ty vejce více ochladly, to jsem tedy vysledovala já. Nejsem žádný einstein chovatelský. Ale těžko říci. Vejce určitě případně podstrčit můžete, doporučuji za tmy a přikrýt ji třeba něčím hlavu a opatrně podstrčit. Když jsem to zkoušela za světla, jedna vyběhla a poblázněně se řvem opustila chlív a už se nevrátila. Sedla jinam a zpět nešla vrátit
Neměl by to být ale problém. S přenesením kuřat se mi to nikdy nepovedlo:( prostě i kvočny i kachny odmítly ...asi na to nemám zkušenost nebo jsem neměla štěstí 
Krásný den všem! 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, co se myslí přenesením kuřat, ale já pokaždé pod kvočnu, kde se většinou vylíhne jen málo kuřat, dokupuji jedno-dvoudenní kuřátka z líhně a podkládám v noci a ikdyž to ne vždycky jde úplně na první dobrou, nakonec vždycky kvočny kuřata přijaly a většinou z těch dokupovaných to třeba 1-2 nedalo, protože nepochopilo, že se má zdržovat hlavně pod kvočnou a myslím, že prostě prochladlo.
Taky mívají průjem některá a musím jim třeba jednou dvakrát očistit zadečky.
Většinou mám pod kvočnou do 9 kuřat a kolem 7 odchová.
Taky mívají průjem některá a musím jim třeba jednou dvakrát očistit zadečky.
Většinou mám pod kvočnou do 9 kuřat a kolem 7 odchová.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Už nemusím o ničem přemýšlet, obě kvočny slezly z vajec. Jedna se tam už nevrátila, druhá se na ně vrací jen na noc jako do noclehárny. První týden seděly pěkně, pak jsem jim dala volný pohyb a dočkala se nevděku
. Ale nevadí, sice škoda vajec, ale hlavu si z toho dělat nebudu. Kuřata nutně nepotřebuju, jen jsem měla v úmyslu umožnit slepicím, aby projevily své mateřské pudy. Zase se mi potvrzuje, že pro mě jsou nejlepší slepice španělky, protože ty co začnou, to dotáhnou do konce. Nesedí často, ale když už si sednou, vysedí a postarají se. Kdežto ty větší slepice by seděly každou chvíli, ale jen napůl.
Vlastně se píše, že španělky nekvokají vůbec, že australky a amroksky jsou dobré matky atd. Mně tohle vůbec nevychází, zase je u mě všechno jinak než jinde
.
Jen ty španělky už asi nikdy neseženu. Co vlašky? Nemáte s nimi někdo zkušenost, jaké jsou? Nemyslím kvočny, ale celkově jako slepice. Potřebuju létavé slepice, chytré, shánčlivé, které nesedí na jednom místě a nehrabou obří jámy, ale jen mělké.
Vlastně se píše, že španělky nekvokají vůbec, že australky a amroksky jsou dobré matky atd. Mně tohle vůbec nevychází, zase je u mě všechno jinak než jinde
Jen ty španělky už asi nikdy neseženu. Co vlašky? Nemáte s nimi někdo zkušenost, jaké jsou? Nemyslím kvočny, ale celkově jako slepice. Potřebuju létavé slepice, chytré, shánčlivé, které nesedí na jednom místě a nehrabou obří jámy, ale jen mělké.
- arus
- Dal poděkování: 2091 poděkování
- Dostal poděkování: 1075 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Dal poděkování: 6321 poděkování
- Dostal poděkování: 3722 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Dal poděkování: 2091 poděkování
- Dostal poděkování: 1075 poděkování
- Kontaktovat uživatele: