Sušení sena

Louky a pole
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3446 poděkování
Dostal poděkování: 6584 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušení sena

Nový příspěvek od Hhippie »

Kdyžtak si Tě odlovím někde v lese a ubytuju :vytlem: místa tu máme dost. A po těch třech cyklistech z weekendu, co tu spali, je ještě rozložené spaní :blazen:
:Hhippie: Bubáci forever!
andre.marek
Dal poděkování: 1342 poděkování
Dostal poděkování: 1551 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od andre.marek »

Já se do toho pustil dle plánu včera - chtěl jsem začít postupně, trochu mi to naboural soused, který přišel včera dopoledne, že má zapojenou sekačku a že mi to poseče :vytlem: :kamosi:
Tak mám louku shozenou o den dříve, nebudu to muset sekat dnes do večera a teď teda budu sušit všechno naráz...
Jsem ale fakt rád, bylo té hmoty letos extrémně hodně a jeho bubnovka si s tím pěkně poradila. Měl to za 1/2 hodiny, já bych to sekl minimálně 2 hodiny. Po celoodpoledním obracení těch včera posečených krajů v sadě a mezi stromy.
Vedra
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 842 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Vedra »

DAD David Abrahám píše: 11 čer 2025 08:28 Sekám od pondělí, večer kolem 22 to vzdaly řemeny :otraveny: , v úterý proběhla ráno výměna, ale po obědě se přestaly točit bubny :mrzimeto: tak uvidíme co je v převodovce až z ní sundám kryt :vyhlizim:
Leží víc než půlka, tak to půjdu rozhodit.
Měl jsem mít týden volno, ale už včera mně stahovali do roboty, dnes to samé, zítra a v pátek jedu někam k Mníšku b.B. poslední 3,5 km lesní cestou, pak brod a do kopce, letní gumy, bez řetězů, na autě i káře po 2 t :jizlivec: tak se snad i vrátím domů :nevim:
Tak pokud se neozvaly hrozivé zvuky revoluce v převodovce tak snad jenom střihlé pero.
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2311 poděkování
Dostal poděkování: 5067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

V to doufám :souhlas:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
honzauta
Dostal poděkování: 387 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od honzauta »

Vzhledem k tomu, že pán co vyhledává srnčata dronem, měl čas jen v neděli večer a poté až koncem týdne, jsme tedy srnčata vyhledaly v neděli večer. Aby nebyly dlouho zavřené, tak jsem musel sekat celou noc, padlo asi 12 ha. Do středy jsem na to nešáhl, včera vše obrátil, dnes bude to samé a zítra odpoledne bych chtěl nahrabovat a lisovat. Dopoledne vždy údržba a opravy techniky, vyrábím vidličku na seno na čelní nakladač s možností úchytu do ramen traktoru. Dnes musím ještě přivařit upadlou plachetku na shrnovači a opravit píchlé kopírovací kolečko na lisu.

SNAD TO DO NEDĚLNÍCH DEŠŤU ZVLÁDNU :stydim:
Františka.
Dal poděkování: 5613 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Co s těmi srnčaty pak je? Předpokládám, že matka je nepřijme, ale nějaký záchranný plán máte.
andre.marek
Kontaktovat uživatele:

Matka by je měla přijmout. Jednak se na ně nesahá - berou je většinou přes trávu apod., dají se do bedničky a po sečení se vypustí u původního místa. Voláním se navzájem najdou. Ten mateřský pud je silnější než strach z trochy cizího pachu. Samozřejmě se s nimi nikdo nemazlí, neberou se přímo do rukou, bedničky musejí být čisté apod..
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Aha, to zní dobře. Na stejné místo, brzy a skoro bez cizích pachů, to asi má velkou naději.
honzauta
Kontaktovat uživatele:

Všechny srnčata si matky bez problémů odvedly. Jak je psáno výše, jen nejnutnější kontakt v rukavicích, jinak nic.

Odchyt probíhá tímto způsobem, dronař navádí vysílačkou chytače, ten místo, kde má být srnče zakryje velkým podběrákem, rukavicemi přemístí do trávou vystlané bedýnky, přikryje druhou, zajistí páskami a odnese se na kraj louky a opět přikryje trávou. Žádný cizí pach by neměla nabrat.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Nádhera.
Augenblick
Dal poděkování: 2584 poděkování
Dostal poděkování: 2567 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Augenblick »

DAD David Abrahám píše: 11 čer 2025 08:28 Sekám od pondělí, večer kolem 22 to vzdaly řemeny :otraveny: , v úterý proběhla ráno výměna
Mám to podobný...začal jsem včera dvě loučky a na druhé odešly řemeny.. pořidil jsem za Krystiána cm 184. Naštěstí jsem je sehnal dnes v Děčíně, tak jsem to dnes dosekl a rozhodil. Hmoty je hromada 👍
IMG-20250611-WA0003.jpg
Tykat, díkes ....
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2311 poděkování
Dostal poděkování: 5067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Dnes vše otočeno, na svahu a tam co toho nebylo tolik je to suché. Obracák od Pavla drží.
ŽTRka má nový vložky v převodovce a ložisko splasu. Ještě novou náplň převodovky a budu ji zavírat.
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3446 poděkování
Dostal poděkování: 6584 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Tady už jeden nadšenec dokonce uklízel volné seno z traktoru. Ale já bych to tedy ještě nechala ležet… :nevim: to jsou takové ty stébla, co se zdají být suché, ale nezlomí se s prasknutím… základ plesnivého sena :ajeje:
:Hhippie: Bubáci forever!
Jana P.
Dal poděkování: 6085 poděkování
Dostal poděkování: 6823 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

V úterý posekáno, včera nic, protože jsem jela s vnoučky do ZOO Dvorec. Moc pěkný výlet, luxusní počasí, zoo skoro prázdná. Od nás dálnice skoro až tam, ta jihočeská co po ní jezdí málo aut zatím. :vytlem: Pak jsme ještě s vnoučky pochodili kolem vsi.
Dnes jsem vše rozházela a seskupila do smysluplných ploch. K večeru jsme s mužem udělali řady, zítra se to lehce rozhodí a odpoledne uklidí. V neděli má pršet. :andel:
Řekla bych , hodně sena za málo muziky. :vytlem:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
honzauta
Kontaktovat uživatele:

Vcelku úspěšný den, spolu se ženou nahrabáno a zabaleno 142 balíků. Odešla jen jedna pneumatička na shrnovači, kterou jsme vyměnili za jinou z pásového obracáku, na opravu lisu stačila jen svářečka. Nádherný a úspěšný den :souhlas:

Zítra můžeme pokračovat :milos:
Přílohy
IMG_20250613_110509.jpg
IMG_20250613_110559.jpg
IMG_20250613_150151.jpg
IMG_20250613_150701.jpg
IMG_20250613_152136.jpg
IMG_20250613_202429.jpg
Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Krásný vyznání lásky k sušení sena 😍tento týden přenádherné sušicí počasí a předtím trávy co narostlo! Děkuji 🙏 v okolí suší všichni farmáři
andre.marek
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem včera taky uklidil louku.

Bohužel jsem v průběhu práce musel odložit svého Isekiho - začala téct asi vodní pumpa - mělo to takový divný zvuk, lehce chrochtavý zvuk, myslel jsem, že nasává hydraulika někde vzduch, pak začalo svítit dobíjení, asi se přestala točit řemenice přes kterou to teklo. Zastavil jsem a tekla z toho chladící kapalina. Tak snad jsem to neuvařil... Bohužel mi nefunguje teploměr, vynechává, občas ukazuje a občas ne. :'(

Naštěstí mi soused půjčil traktor, tak jsem to mohl slisovat - letos má tedy hlavní zásluhu on.

154 malých hranatých balíků, vázání bez jediné chyby. Už jsou všechny na půdě. Alespoň něco. Teď přijít na to, co to je a sehnat někoho na servis.

První vozík byl 90 balíků, tady už jen 60. Hhippie klidně může přijet :promin:
Obrázek
Jana P.
Kontaktovat uživatele:

André radost pohledět!😍
Taky jsme to včera uklidili, deset nacpaných žoků, vloni jsem je koupila na Alze, letos jsem chtěla přikoupit bohužel nikde takovéto a takto velké nemohu najít :vztek:
Vivat motúčko!
Přílohy
IMG_3208.jpeg
arus
Dal poděkování: 2091 poděkování
Dostal poděkování: 1075 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Jani já jsem z baglu přešla na plachetky. Jednodušší nakládka i vykládka. Větší obsah a v mém terénu ve svahu se obejdu bez motůčka. Prostě táhneme za sebou i dvě plachty najednou.
:arus:
Odpovědět