Sušení sena
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3446 poděkování
- Dostal poděkování: 6584 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušení sena
Kdyžtak si Tě odlovím někde v lese a ubytuju
místa tu máme dost. A po těch třech cyklistech z weekendu, co tu spali, je ještě rozložené spaní 
- andre.marek
- Dal poděkování: 1342 poděkování
- Dostal poděkování: 1551 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já se do toho pustil dle plánu včera - chtěl jsem začít postupně, trochu mi to naboural soused, který přišel včera dopoledne, že má zapojenou sekačku a že mi to poseče
Tak mám louku shozenou o den dříve, nebudu to muset sekat dnes do večera a teď teda budu sušit všechno naráz...
Jsem ale fakt rád, bylo té hmoty letos extrémně hodně a jeho bubnovka si s tím pěkně poradila. Měl to za 1/2 hodiny, já bych to sekl minimálně 2 hodiny. Po celoodpoledním obracení těch včera posečených krajů v sadě a mezi stromy.
Tak mám louku shozenou o den dříve, nebudu to muset sekat dnes do večera a teď teda budu sušit všechno naráz...
Jsem ale fakt rád, bylo té hmoty letos extrémně hodně a jeho bubnovka si s tím pěkně poradila. Měl to za 1/2 hodiny, já bych to sekl minimálně 2 hodiny. Po celoodpoledním obracení těch včera posečených krajů v sadě a mezi stromy.
-
Vedra
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 842 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud se neozvaly hrozivé zvuky revoluce v převodovce tak snad jenom střihlé pero.DAD David Abrahám píše: 11 čer 2025 08:28 Sekám od pondělí, večer kolem 22 to vzdaly řemeny, v úterý proběhla ráno výměna, ale po obědě se přestaly točit bubny
tak uvidíme co je v převodovce až z ní sundám kryt
![]()
Leží víc než půlka, tak to půjdu rozhodit.
Měl jsem mít týden volno, ale už včera mně stahovali do roboty, dnes to samé, zítra a v pátek jedu někam k Mníšku b.B. poslední 3,5 km lesní cestou, pak brod a do kopce, letní gumy, bez řetězů, na autě i káře po 2 ttak se snad i vrátím domů
![]()
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2311 poděkování
- Dostal poděkování: 5067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
honzauta
- Dostal poděkování: 387 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že pán co vyhledává srnčata dronem, měl čas jen v neděli večer a poté až koncem týdne, jsme tedy srnčata vyhledaly v neděli večer. Aby nebyly dlouho zavřené, tak jsem musel sekat celou noc, padlo asi 12 ha. Do středy jsem na to nešáhl, včera vše obrátil, dnes bude to samé a zítra odpoledne bych chtěl nahrabovat a lisovat. Dopoledne vždy údržba a opravy techniky, vyrábím vidličku na seno na čelní nakladač s možností úchytu do ramen traktoru. Dnes musím ještě přivařit upadlou plachetku na shrnovači a opravit píchlé kopírovací kolečko na lisu.
SNAD TO DO NEDĚLNÍCH DEŠŤU ZVLÁDNU
SNAD TO DO NEDĚLNÍCH DEŠŤU ZVLÁDNU
-
Františka.
- Dal poděkování: 5613 poděkování
- Dostal poděkování: 4664 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co s těmi srnčaty pak je? Předpokládám, že matka je nepřijme, ale nějaký záchranný plán máte.
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Matka by je měla přijmout. Jednak se na ně nesahá - berou je většinou přes trávu apod., dají se do bedničky a po sečení se vypustí u původního místa. Voláním se navzájem najdou. Ten mateřský pud je silnější než strach z trochy cizího pachu. Samozřejmě se s nimi nikdo nemazlí, neberou se přímo do rukou, bedničky musejí být čisté apod..
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to zní dobře. Na stejné místo, brzy a skoro bez cizích pachů, to asi má velkou naději.
-
honzauta
- Kontaktovat uživatele:
Všechny srnčata si matky bez problémů odvedly. Jak je psáno výše, jen nejnutnější kontakt v rukavicích, jinak nic.
Odchyt probíhá tímto způsobem, dronař navádí vysílačkou chytače, ten místo, kde má být srnče zakryje velkým podběrákem, rukavicemi přemístí do trávou vystlané bedýnky, přikryje druhou, zajistí páskami a odnese se na kraj louky a opět přikryje trávou. Žádný cizí pach by neměla nabrat.
Odchyt probíhá tímto způsobem, dronař navádí vysílačkou chytače, ten místo, kde má být srnče zakryje velkým podběrákem, rukavicemi přemístí do trávou vystlané bedýnky, přikryje druhou, zajistí páskami a odnese se na kraj louky a opět přikryje trávou. Žádný cizí pach by neměla nabrat.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
- Augenblick
- Dal poděkování: 2584 poděkování
- Dostal poděkování: 2567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám to podobný...začal jsem včera dvě loučky a na druhé odešly řemeny.. pořidil jsem za Krystiána cm 184. Naštěstí jsem je sehnal dnes v Děčíně, tak jsem to dnes dosekl a rozhodil. Hmoty je hromadaDAD David Abrahám píše: 11 čer 2025 08:28 Sekám od pondělí, večer kolem 22 to vzdaly řemeny, v úterý proběhla ráno výměna
Tykat, díkes ....
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2311 poděkování
- Dostal poděkování: 5067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dnes vše otočeno, na svahu a tam co toho nebylo tolik je to suché. Obracák od Pavla drží.
ŽTRka má nový vložky v převodovce a ložisko splasu. Ještě novou náplň převodovky a budu ji zavírat.
ŽTRka má nový vložky v převodovce a ložisko splasu. Ještě novou náplň převodovky a budu ji zavírat.
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3446 poděkování
- Dostal poděkování: 6584 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tady už jeden nadšenec dokonce uklízel volné seno z traktoru. Ale já bych to tedy ještě nechala ležet…
to jsou takové ty stébla, co se zdají být suché, ale nezlomí se s prasknutím… základ plesnivého sena 
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6085 poděkování
- Dostal poděkování: 6823 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V úterý posekáno, včera nic, protože jsem jela s vnoučky do ZOO Dvorec. Moc pěkný výlet, luxusní počasí, zoo skoro prázdná. Od nás dálnice skoro až tam, ta jihočeská co po ní jezdí málo aut zatím.
Pak jsme ještě s vnoučky pochodili kolem vsi.
Dnes jsem vše rozházela a seskupila do smysluplných ploch. K večeru jsme s mužem udělali řady, zítra se to lehce rozhodí a odpoledne uklidí. V neděli má pršet.
Řekla bych , hodně sena za málo muziky.
Dnes jsem vše rozházela a seskupila do smysluplných ploch. K večeru jsme s mužem udělali řady, zítra se to lehce rozhodí a odpoledne uklidí. V neděli má pršet.
Řekla bych , hodně sena za málo muziky.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
honzauta
- Kontaktovat uživatele:
Vcelku úspěšný den, spolu se ženou nahrabáno a zabaleno 142 balíků. Odešla jen jedna pneumatička na shrnovači, kterou jsme vyměnili za jinou z pásového obracáku, na opravu lisu stačila jen svářečka. Nádherný a úspěšný den
Zítra můžeme pokračovat
Zítra můžeme pokračovat
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Krásný vyznání lásky k sušení sena
tento týden přenádherné sušicí počasí a předtím trávy co narostlo! Děkuji
v okolí suší všichni farmáři
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera taky uklidil louku.
Bohužel jsem v průběhu práce musel odložit svého Isekiho - začala téct asi vodní pumpa - mělo to takový divný zvuk, lehce chrochtavý zvuk, myslel jsem, že nasává hydraulika někde vzduch, pak začalo svítit dobíjení, asi se přestala točit řemenice přes kterou to teklo. Zastavil jsem a tekla z toho chladící kapalina. Tak snad jsem to neuvařil... Bohužel mi nefunguje teploměr, vynechává, občas ukazuje a občas ne. :'(
Naštěstí mi soused půjčil traktor, tak jsem to mohl slisovat - letos má tedy hlavní zásluhu on.
154 malých hranatých balíků, vázání bez jediné chyby. Už jsou všechny na půdě. Alespoň něco. Teď přijít na to, co to je a sehnat někoho na servis.
První vozík byl 90 balíků, tady už jen 60. Hhippie klidně může přijet

Bohužel jsem v průběhu práce musel odložit svého Isekiho - začala téct asi vodní pumpa - mělo to takový divný zvuk, lehce chrochtavý zvuk, myslel jsem, že nasává hydraulika někde vzduch, pak začalo svítit dobíjení, asi se přestala točit řemenice přes kterou to teklo. Zastavil jsem a tekla z toho chladící kapalina. Tak snad jsem to neuvařil... Bohužel mi nefunguje teploměr, vynechává, občas ukazuje a občas ne. :'(
Naštěstí mi soused půjčil traktor, tak jsem to mohl slisovat - letos má tedy hlavní zásluhu on.
154 malých hranatých balíků, vázání bez jediné chyby. Už jsou všechny na půdě. Alespoň něco. Teď přijít na to, co to je a sehnat někoho na servis.
První vozík byl 90 balíků, tady už jen 60. Hhippie klidně může přijet

-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
André radost pohledět!
Taky jsme to včera uklidili, deset nacpaných žoků, vloni jsem je koupila na Alze, letos jsem chtěla přikoupit bohužel nikde takovéto a takto velké nemohu najít
Vivat motúčko!
Taky jsme to včera uklidili, deset nacpaných žoků, vloni jsem je koupila na Alze, letos jsem chtěla přikoupit bohužel nikde takovéto a takto velké nemohu najít
Vivat motúčko!
-
Vedra
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 842 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Dal poděkování: 2091 poděkování
- Dostal poděkování: 1075 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani já jsem z baglu přešla na plachetky. Jednodušší nakládka i vykládka. Větší obsah a v mém terénu ve svahu se obejdu bez motůčka. Prostě táhneme za sebou i dvě plachty najednou.