Upřímně mě to nenapadlo. Snažím se mikroplasty z našich životů odstraňovat… ale tohle mě nenapadlo.
Já prostě nemám čím zamulčovat. Trávu sekáme mulčerem. Nemáme sekačku s větším obsahem koše, takže bychom pořád jen běhali a vysýpali, to by fakt nešlo! Takže trávu nemáme. A slámou se mulčovat nedá - to si člověk akorát zasyje spousta bordelu do záhonů a pak pleje o to víc

to už jsem si vyzkoušela, tenhle hovězí nápad!
Jak by se dalo můčovat kartony, si taky nedovedu představit. To bych potřebovala tolik prken a kamení na zatížení, že by bylo pomalu jednodušší to už celé pokrýt prkny

Děláte to někdo takto? Kartony?
A ta lepidla, co se používají na slepování jednotlivých vrstev papíru vám připadají potravinově bezpečná…? Jen dotaz. Jsem vystudovaný obalář, z papírenské školy.

Ale jistě se od doby, co jsem vylezla z ústavu, mnoho věcí změnilo..
Asi by mi nejlepší přišlo mulčování trávou, jak říkala Františka, že jí někdo vozí… otázka pak ale stejně je, odkud se to vozí. Protože třeba obcí obsekávané pangejty, kam stéká ze silnice kdeco, nebo na trávě postávají auta, ze kterých teče kdeco… to asi taky žádná výhra nebude.
Člověk by si myslel, že zamulčovat vlastní zahradu by mělo být jednoduché a samozřejmé… ale evidentně nemusí být