Chov masného skotu
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3406 poděkování
- Dostal poděkování: 6559 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
Teda, to je mašina! Takovéhle je máš jen z pastvy? Nebo přikrmuješ celoročně?
Já tedy takhle macaté krávy neměla. Na kdy mi nepřipadaly hubené, žebra jim vidět nebyla a kyčle jen málo. Ale takovéhle macaté tedy nebyly ani náhodou.
Já tedy takhle macaté krávy neměla. Na kdy mi nepřipadaly hubené, žebra jim vidět nebyla a kyčle jen málo. Ale takovéhle macaté tedy nebyly ani náhodou.
-
Vedra
- Dal poděkování: 41 poděkování
- Dostal poděkování: 823 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jenom z pastvy, ona to má geneticky její máma je taky velká. Přikrmuju jenom telata na rozvoj bachoru, tak cca pytel ječmene na jedno celkem, jinak jenom hrst na ochočení když je učím na řetěz.
Došly mi cucáky ale vemeno se dál zvětšuje tak tele nechce nic samozřejmě, asi mu stačí. Ale rozměrově doporučuji rozhodně tento na pet lahev https://www.kamir.cz/dudlik-na-pet-lahe ... ?atr=30155 variantu pro telata. Ten má jediný velikost kterou by měl mít žádoucí struk u krávy a ne velikost zahradní hadice.
Dneska jsem natáhl ohradník vevnitř ať se tele učí, zítra má pršet a být zima tak je tam ještě nechám a pozítří půjdou ven.
Došly mi cucáky ale vemeno se dál zvětšuje tak tele nechce nic samozřejmě, asi mu stačí. Ale rozměrově doporučuji rozhodně tento na pet lahev https://www.kamir.cz/dudlik-na-pet-lahe ... ?atr=30155 variantu pro telata. Ten má jediný velikost kterou by měl mít žádoucí struk u krávy a ne velikost zahradní hadice.
Dneska jsem natáhl ohradník vevnitř ať se tele učí, zítra má pršet a být zima tak je tam ještě nechám a pozítří půjdou ven.
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Celé dopoledne nepilo protože máma na něho bez přestávky vřískala tak se jí bálo.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Dva býci, no asi lepší než tři býci. Ten od Jitky šel zadníma nohama napřed tak jsem trochu tahal, od Růženy v pohodě než jsem si uvařil kafe tak byl venku.
-
Františka.
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 4640 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4339 poděkování
- Dostal poděkování: 4880 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ohlávka
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Jo ohlávky. Normálně jdou na kýbl se šrotem a nechají se uvázat řetězem ale když probíhá porod nebo mají nově tele tak někdy cítí zradu a nechcou.
Tak mám nahoře na zdi ocelové oka, provlíknu lano, zacvaknu karabinu do ohlávky a natáhnu je na místo a dám řetěz.
Tele v poloze zadníma nohama ven jsem měl poprvé, vím že je třeba ověřit zda není ve skutečnosti vzůru nohama s vyvrácenou hlavou. Ale teda tou metodou jestli se všechny klouby ohýbají stejným směrem co jsem viděl na instruktážním videu mi to nešlo ale krk jsem nenahmatal a ta struktura zadního kolena s tou šlachou vzadu mi přišla na pohmat dost unikátní tak jsem si byl dost jistý.
Tele v poloze zadníma nohama ven jsem měl poprvé, vím že je třeba ověřit zda není ve skutečnosti vzůru nohama s vyvrácenou hlavou. Ale teda tou metodou jestli se všechny klouby ohýbají stejným směrem co jsem viděl na instruktážním videu mi to nešlo ale krk jsem nenahmatal a ta struktura zadního kolena s tou šlachou vzadu mi přišla na pohmat dost unikátní tak jsem si byl dost jistý.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně, že to dobře dopadlo!
Já nejdřív myslela, že jsou dvojčata a říkala jsem si, že jsou dost velcí na dvojčata. Ale pak jsem pochopila
Já nejdřív myslela, že jsou dvojčata a říkala jsem si, že jsou dost velcí na dvojčata. Ale pak jsem pochopila
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že u koz je komplikací při porodech minimum a u mě se to stalo snad 5x za celou dobu, takže tak asi 1%, nevím a chci se zeptat, jak se musí dávat pozor u krav, aby odrodily dobře? Jestli si vzpmínám, PavelIV měl krávy volně a rodily někde v křoví samy. Ale není to tak u každého. Záleží na plemeni nebo jak to je?
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Tak moje 3 krávy nejsou moc staticky relevantní vzorek. Letos to byly všechno fyziologicky možné porody ale u toho prvního bylo riziko vysílení a když jde tele pozadu tak hrozí vdechnutí plodové vody. Možná by to dopadlo samo, možná ne.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Když se krávy člověka nebojí, aby z něj nebyly ve stresu, tak mi přijde lepší, když se to pohlídá… co si budeme. Pořád je to nějaká ekonomika.. 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
To je jasné, já to taky nepíšu útočně, ale zajímá mě, jaké je u nich riziko. U některých plemen ovcí jsou prý těžké porody a to jsou ovce, kde by člověk řekl, že to bude jako u koz raz dva. Asi i u krav kromě jednotlivých případů záleží na plemeni. Jen se ptám, co to může ovlivňovat.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4339 poděkování
- Dostal poděkování: 4880 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jo, mláďata některých plemen se rodí s větší hlavou, která se může při porodu sprajcnout.dalši důležité faktory jsou výživa před porodem a možnost/nemožnost pohybu před porodem.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Výživu mají dobrou a přidávám vitamíny, co se týče pohybu tak musí stačit v noci pár kroků po chlívě, na chytání pološílené krávy ze které trčí tele nemám náladu.
Jinak tady je máma od krávy co nemá vemeno jo
to je furt ode zdi ke zdi
Dneska jsem vydojil 8 litrů protože tele nestíhá a začala to mít citlivé.
Jinak tady je máma od krávy co nemá vemeno jo
to je furt ode zdi ke zdi
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo! To je vemeno jak od dojky!
Tak ještě, že se nechá podojit!
Tak ještě, že se nechá podojit!
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak! No.. taky řěsení. Když máš takovéhle vybavení, je to super! To je pak ta manipulace a zásahy úplně stejně o něčem jiném! 
-
Vedra
- Kontaktovat uživatele:
Jalůvce jsem dneska nabídnul poprvé šrot, trochu si vzala. Možná jí do toho budu přimíchávat tu práškovou náhražku mléka.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele: