Poštovní holubi

Jana P.
Dal poděkování: 6038 poděkování
Dostal poděkování: 6747 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Poštovní holubi

Nový příspěvek od Jana P. »

Já tomu rozumím tak, že vládne zákon trhu, zřejmě. Někdo něco nabízí za nějakou cenu, jiný kupuje a ten je ochoten akceptovat zas jen nějakou cenu. Nevím zda je to jen u nás nebo všude ve světě, neumím si představit kdo jiný by mohl do toho mluvit.
Mohu si říci o cenu za jehně např. 4000 , na prodej mám čtyři. To by bylo 16000. Fajn. Nepokrylo by to cenu mého pracovního času, ale náklady asi jo. Reálně je prodám za polovinu.
Ale je to způsob života,náplň. Jsem chovatelka, zahradnice, kuchařka, atd atd 🤣
Kdyby mi šlo o peníze, tak pracuji po celý týden jako kadeřnice. To je moje profese.
Ale to bych neměla sílu a čas na můj způsob života. 🥰
vybrala jsem si definitivně už před deseti lety.
Dva dny věnuji práci a pět dní životu. :vytlem:
Pokud by mi bylo čtyřicet pět nanejvýš, tak bych se před těmi deseti lety pustila s manželem do něčeho podobného jako dělá Augenblick, rozhodně skoro přesně tak.ale bylo mi padesát pět,a vážná nemoc. Takže jsme s mužem uspořádali alespon takto náš život.
Každý to má jinak a podle svého a to je správně.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Františka.
Dal poděkování: 5557 poděkování
Dostal poděkování: 4604 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Něco na tom trhu je. Kde by se měly brát peníze na závody holubů? Kde na tenisové turnaje dětí? To jsou jen koníčky, zájmy. Klidně můžou dělat něco jiného, mě nezajímá, že nějaké dítě hraje tenis a nic mu tedy nedám. Je spousta sportů a zájmů. Kdyby byl mezi veřejností takový zájem, že by chodili lidi po tisících sledovat, jak dolétají po celé dopoledne holubi do holubníku, našel by se asi někdo, kdo by na tom holubníku chtěl mít reklamu, za tu by zaplatil a bylo by něco a ceny. Jinak to hmotně nemá žádnou cenu kromě toho, že by bylo škoda nechat takové umění, sport nebo co to je, zaniknout. To je nehmotné, to se neplatí. Kdyby se to platilo, možná by se ztratila ta láska a nadšení.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3382 poděkování
Dostal poděkování: 6542 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Myslím, že to celé bylo nepochopené, ač jsem se snažila to dovysvětlit, jak jsem to myslela..

Tak se Ti, Raspici, omlouvám, že jsem tu zbytečně zaplevelila vlákno. :ruzicka:
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Dal poděkování: 5557 poděkování
Dostal poděkování: 4604 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Dnes dostali holubi krmení o něco později, slunce už zapadalo. Část měli v krmítkách v holubníku, část dostali nasypanou venku. Někteří holubi se totiž ještě procházeli. Klidně se krmili, když se na obloze objevil dravec. Asi také hledal něco k jídlu na poslední chvíli před chladnou nocí. Venkovní skupina se vznesla a začala kroužit okolo, dravec za nimi, ale dokud se holubi drží v husté skupině, špatně se mu chytá jeden holub, jeho cíl je uhonit je, až se některý mladší a slabší opozdí a on ho může chytit. Létali takhle pořád dokola kdo s koho, ale bylo tam spousta mladých holubů, kteří tak dlouho nevydrží. Byla jen otázka času, až některému dojdou síly. Najednou se dva nejstarší a nejzkušenější holubi oddělili od hejna a začali provokovat dravce. Ten je začal honit a oni ho lákali směrem k lesu, pryč od holubníku. Zmizeli všichni tři, zbylí holubi přistáli a začali se stahovat do holubníku. Napjatí jsme čekali, jestli se někdo vrátí. Jeden z holubů se vrátil téměř hned, druhý později, ale oba byli v pořádku. Kde se dravce zbavili, těžko říct, ale dokázali to svou chytrostí a obratností. I holubům záleží na tom, aby mladší generace přežily.
Odpovědět