Pižmovky - informace o chovu

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
přezdívka
Dal poděkování: 429 poděkování
Dostal poděkování: 1200 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pižmovky - informace o chovu

Nový příspěvek od přezdívka »

přezdívka píše: 03 zář 2025 23:28 Jarní kachňata jsem prodala. Manžel se rozhodl, že další vejce jim bude sbírat. Pižmovky zas nejsou tak blbé. Když jim vejce v hnízdě nepřibývala, tak si našly utajené místo a tam zasedly. Dnes jedna přišla s 11 kačaty. Asi tak za 14 dní přivede mladé ještě jedna. Vím kde sedí, ale prostě je nemožné se ke hnízdu dostat. Kolik jich přivede bude překvapení.
Tak pro letošek akce pižmovky versus můj muž je u konce. Kachnu s 11 kačaty se ještě povedlo prodat. 7 září přišla kachna s 9 malými a dneska doufejme, že už poslední, taky s 9 kačaty. Jak tak seděly v různých úkrytech, tak jsem se nemohla dopočítat. Někdy přišly, když jsme krmily a někdy ne.
Františka.
Dal poděkování: 5577 poděkování
Dostal poděkování: 4640 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

To zní úplně pohádkově. Čas od času se jako kouzlem odněkud vynoří další a další pižmovky a vedou si mladé.
Kupodivu je nesežrala liška ani nic podobného, když tak seděly někde nezavřené.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3406 poděkování
Dostal poděkování: 6559 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Tohle je prostě fakt nejsamostatnější drůbež na dvorku!
Škoda, že to neumíme škubat… jinak o nich člověk neví, roste to samo z trochy žrádla a ještě jsou hezké na pohled :stydim:
:Hhippie: Bubáci forever!
Odpovědět