Matčino je vynikající ale nevydrží, to je svatá pravda, takže jak se ho snažím sníst co nejdřív, tak se ho děsně přejim, a přiberu.
Musím říct, že ho preferují i ovce, jak je na zemi hned běží ho sežrat, je asi nejsladší, chutná jim. Pak ještě jadernička, máme tu dvě. Jsou také velmi chutné, takřka samy ze stromů neodpadávají, ani ty, co tam zůstanou do zimy. To je dobré pro ptactvo, ale ne pro ovce.

Ale já jim je pak střásám. Jadernička je velmi chutná, křupavá, sladká. Když jich je hodně, tak jsou malé, letos je jich méně, tak větší.
Koupila jsem si vloni jabloň Blaník, rezistentní, nestříkáme nic, a taky to dost často podle toho vypadá. Takže tato dle mne to nebude potřebovat, asi jsem se zmýlila

doporučení zní:
Ochrana: U jádrovin používáme proti škůdcům postřik proti květopasu jabloňovému a to přípravky Mospilan a Calipso na začátku květu. Začátkem července se provádí ochrana proti obaleči jabloňovému přípravky Reldan, Karate nebo Zeon. Proti mšicím ochrana v případě náletu po celý rok přípravky Mospilan nebo Pirimor dle návodu. Proti chorobám jádrovin používáme před a po odkvětu přípravky na bázi Mancozebu (Delan nebo Dithane) plus systémové přípravky a to Discus, Zato nebo Flin plus. Tyto přípravky používáme v době vyšší vlhkosti (červen, červenec).
no to víš že jo