Jak se tohle stane? Už jsem to viděl po vícekrát. Marodí? Klouže mu to v tom blátě?
https://www.pozary.cz/clanek/295071-has ... -postavit/
Ležící kůň
- Augenblick
- Dal poděkování: 2584 poděkování
- Dostal poděkování: 2567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5557 poděkování
- Dostal poděkování: 4604 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ležící kůň
Pokud nemá podkovy, měl by se udržet v takovém blátě, jak je tam vidět. Ale oni tihle štíhlonozí koně zmatkují, ujede jim jedna, vyrovnají to, ujede další, neumí udržet rovnováhu, rozjedou se jim všechny, protože to nejsou koně do terénu a třeba jsou staří, svalí se a pak se těžko zvedají. Takhle bych si to vysvětlila já, pokud by to nebylo celkovou slabostí, což se taky může stát, když je už starší.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3382 poděkování
- Dostal poděkování: 6542 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já bych v tom nehledala vědu.
Většinou je to kůň s nějakým problémem - starý nebo s nemocným pohybovým aparátem. Nemyslím, že je to o blátě..
Ale jak je kůň těžký a má úzká kopyta, tak je fakt, že v hlubším bahně snadno uvázne a když upadne, těžko se v hlubokém terénu zvedá. Takže takové ty okraje rybníků třeba, se mu mohou stát pastí..
Za mě je ale takovýhle vstání-neschopný kůň nejčastěji starý a méně vitální kus, který prostě nemá dost sil, aby si pomohl sám.. (nebo třeba dost běžná artróza zadních nohou, které jsou moc bolavé a prostě se od nich už neodrazí a z té země nevstane.. )
Většinou je to kůň s nějakým problémem - starý nebo s nemocným pohybovým aparátem. Nemyslím, že je to o blátě..
Ale jak je kůň těžký a má úzká kopyta, tak je fakt, že v hlubším bahně snadno uvázne a když upadne, těžko se v hlubokém terénu zvedá. Takže takové ty okraje rybníků třeba, se mu mohou stát pastí..
Za mě je ale takovýhle vstání-neschopný kůň nejčastěji starý a méně vitální kus, který prostě nemá dost sil, aby si pomohl sám.. (nebo třeba dost běžná artróza zadních nohou, které jsou moc bolavé a prostě se od nich už neodrazí a z té země nevstane.. )
- Augenblick
- Dal poděkování: 2584 poděkování
- Dostal poděkování: 2567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Dal poděkování: 6261 poděkování
- Dostal poděkování: 3681 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5557 poděkování
- Dostal poděkování: 4604 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vleže spí kůň, který ví, že se zvedne, a když se cítí úplně bezpečně. Takže mladý až středně starý, pravděpodobně ne v jízdárenském boxu, kde se střídá víc lidí a je okolo ruch. Náš kůň spal vleže do konce svého života, ale zvedl se i ve stáří, i když už hůř. Úplně na konci života mu dcera někdy pomáhala se zvednout.