Mně drží už asi 4 roky - obyč. pěnový, zateplený. Ale já normálně chodím v pracovních kotníkových botách, holinky přezouvám jen když je bahno nebo mokrej sníh.
A ty kožený pracáky jsou za rok na odpis. Nevydrží švy, ale nosím je fakt skoro každej den v roce, víkendy, senoseč apod. celej den.
Gumáky/Holínky
- PavelIV
- Dal poděkování: 6261 poděkování
- Dostal poděkování: 3681 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Augenblick
- Dal poděkování: 2584 poděkování
- Dostal poděkování: 2567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gumáky/Holínky
Já bych ty holínky mohl testovat
jsem v nich od podzimu do jara někdy i 12 hod. denně. Do klasických se mě blbě leze kvůli vysokému nártu. Tady povolím šůrky a paráda.
Tykat, díkes ....
- PavelIV
- Dal poděkování: 6261 poděkování
- Dostal poděkování: 3681 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám vysokej nárt, tak mám o něco větší a v těch bych tak dlouho bejt nechtěl 
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3382 poděkování
- Dostal poděkování: 6542 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Takovýhle typ bot nazývají “zimní stájové”.
Přijdou mi na holinky dost nízké. Ale na druhou stranu je fakt, že u těch ovcí tak hluboké bahno jako u koní nebo krav prostě není
Ale jak říkám - já mám tenhle typ bot ráda.
Klasické holinky, byť se zimní vložkou, mi nestačí - je mi v nich zima. Neoprenové byly hrozné - potila se v nich noha víc než v klasických holinkách a byla mi v nich zima.
Tyhle jezdecké a stájové boty jsou dobré i do bláta a není v nich zima. Takže za mě pro mě nejlepší volba
(Ale pro jistotu se podívám na ty Vikingy, co navrhoval André. Protože moje klasické zimní pracovní Keeny už odcházejí… a to byly nejlepší boty na zimu, co jsem kdy měla. To už jsem říkala! Ale cena je prostě vysoká - ale to bude u Vikingů taky, předpokládám..
).
Zas pokud toho člověk víc nachodí, tak ty stájové / jezdecké mi tak vhodné nepřijdou - prostě nejsou na velké chození. To pak klasické zimní “trekové” typu Keen nebo Viking poslouží pro daleko vyšší komfort
Přijdou mi na holinky dost nízké. Ale na druhou stranu je fakt, že u těch ovcí tak hluboké bahno jako u koní nebo krav prostě není
Ale jak říkám - já mám tenhle typ bot ráda.
Klasické holinky, byť se zimní vložkou, mi nestačí - je mi v nich zima. Neoprenové byly hrozné - potila se v nich noha víc než v klasických holinkách a byla mi v nich zima.
Tyhle jezdecké a stájové boty jsou dobré i do bláta a není v nich zima. Takže za mě pro mě nejlepší volba
(Ale pro jistotu se podívám na ty Vikingy, co navrhoval André. Protože moje klasické zimní pracovní Keeny už odcházejí… a to byly nejlepší boty na zimu, co jsem kdy měla. To už jsem říkala! Ale cena je prostě vysoká - ale to bude u Vikingů taky, předpokládám..
Zas pokud toho člověk víc nachodí, tak ty stájové / jezdecké mi tak vhodné nepřijdou - prostě nejsou na velké chození. To pak klasické zimní “trekové” typu Keen nebo Viking poslouží pro daleko vyšší komfort
-
Vedra
- Dal poděkování: 41 poděkování
- Dostal poděkování: 819 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zatím zůstávám u těch Delphin Bronto, vždy to rok vydrží tak nemám odvahu experimentovat.