Uši mají na nynější standard spíše kratší. Nedávno u Bu zvyšovali délku, aby ten králík byl mohutnější (a taky povolenou hmotnost v dospělosti). Jestli je to úplně ta pravá cesta u králíka k rychlému růstu na maso a co největší výtěžnost si nejsem jistý. Brzy to bude jak Novozélandský bílý, který je už díky tomu téměř nechovatelný na maso.
Naši ušáci
- andre.marek
- Dal poděkování: 1320 poděkování
- Dostal poděkování: 1549 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naši ušáci
Jani, sežerou jak malý cirkus
Uši mají na nynější standard spíše kratší. Nedávno u Bu zvyšovali délku, aby ten králík byl mohutnější (a taky povolenou hmotnost v dospělosti). Jestli je to úplně ta pravá cesta u králíka k rychlému růstu na maso a co největší výtěžnost si nejsem jistý. Brzy to bude jak Novozélandský bílý, který je už díky tomu téměř nechovatelný na maso.
-
Františka.
- Dal poděkování: 5557 poděkování
- Dostal poděkování: 4604 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Dal poděkování: 1320 poděkování
- Dostal poděkování: 1549 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Protože má strašně velký odpad. Tlusté uši, hrubá kůže, velká hlava. Výtěžnost úplně jiná proti Bu s tenkou kůží, úzkou hlavou a tenkými uši.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3382 poděkování
- Dostal poděkování: 6542 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Musím říct, že jak jsem přestala tlačit na tu reprodukci, když jsem měla masné králíky (kteří nebyli moc ochotní se množit), tak se mi dost ulevilo.
Nechala jsem si tedy ve školce jen pár zakrslíků, dětem sobě pro radost.
Teď mám ale opačný problém. Alespoň jednou za rok chci mít mladé, aby bylo něco pěkného v kotcích.
No a nikdo je nechce.
Chovám zakrslé rexe, matky jsou s PoP, odchovy krásné, zajímavé barevně, a přesto o ně nikdo nemá zájem.
Tak vlastně nevím, co s tím. Samice se díky chladnému počasí znovu prskají, ale nemůžu připouštět, protože nemám odbyt na mladé.
Byli fyzicky ve zverimexu, na Bazoši visí už jakou dobu, i na místním Fb. Ale ticho po pěšině. Už ani nepíšu cenu. A stejně nulový zájem. Tak mě to štve
Nechala jsem si tedy ve školce jen pár zakrslíků, dětem sobě pro radost.
Teď mám ale opačný problém. Alespoň jednou za rok chci mít mladé, aby bylo něco pěkného v kotcích.
No a nikdo je nechce.
Chovám zakrslé rexe, matky jsou s PoP, odchovy krásné, zajímavé barevně, a přesto o ně nikdo nemá zájem.
Tak vlastně nevím, co s tím. Samice se díky chladnému počasí znovu prskají, ale nemůžu připouštět, protože nemám odbyt na mladé.
Byli fyzicky ve zverimexu, na Bazoši visí už jakou dobu, i na místním Fb. Ale ticho po pěšině. Už ani nepíšu cenu. A stejně nulový zájem. Tak mě to štve
- Kouťák
- Dal poděkování: 8553 poděkování
- Dostal poděkování: 4329 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie,myslím si,že by jsi uspěla na Soběslavském trhu.Na králíky se dívám jen letmo a než jsem si prohlédl holuby,tak na druhé straně s králíkama nebylo už co prohlížet.Většinou tam byl samej zakrslík.Chtěl jsem si koupit divoké králíky,kterých tam bylo 6 a než jsem se vrátil,tak tam zůstal jeden sameček.Trh bude 6.7. a budou prázdniny,tak tam bude hodně dětí s dědečkama a žádný dědeček neodolá kňourání a králíčky koupí.Jako jsem to udělal já před 7 lety a nyní abych seno sušil já. 
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si říkala, že poslední šance by byla na nějaký trh. U nás nic takového není, takže to nemám jak zprocesovat…
a abych za pár set nafty jela světakraj a trávila tam weekend, tak to se mi nevyplatí.
Holt v každém kraji jsou jiné možnosti.
Ale eviduji ten soběslavský. Vyprávíš o něm v superlativech pokaždé, že to člověka naláká a utkví v hlavě
Holt v každém kraji jsou jiné možnosti.
Ale eviduji ten soběslavský. Vyprávíš o něm v superlativech pokaždé, že to člověka naláká a utkví v hlavě
-
Františka.
- Dal poděkování: 5557 poděkování
- Dostal poděkování: 4604 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale snad zakrslíci se taky dají jíst, ne? Tak proč si s tím děláte starosti, když nejste vegetariáni? Samice by tak mohly mít mladé, kdy se jim zachce.
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6038 poděkování
- Dostal poděkování: 6747 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku a mají tam v Sobíku například kalifornské či burgundské samice? Potřebuji novou samičku, v inzerci poblíž nikde nic, v naší vsi už chováme jen dvě, ostatní už králíky nemají.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Kouťák
- Dal poděkování: 8553 poděkování
- Dostal poděkování: 4329 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani,kalifornské jsem si nevšiml,ale burgunské tam jsou vždy v levém rohu haly.Asi stále stejný chovatel,ale jménem jej neznám.Na trh ,pokud mi do toho nic nevleze pojedu a pokud by tam byla samice,tak jí klidně koupím a ona ve volieře po holubech na Tebe počká.Zeptám se ještě kamarádů,zda nemají.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrá zpráva, že tam králíky mají. Konečně bychom se tam mohli vidět.
A pokud se kamarádů optáš, budu ráda. Nechci si zanést nějaké nemoci do králíkárny, to je lepší, když člověk chovatele zná.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Františko: jojo, do lesa je pouštět nehodlám. Ale je jich škoda. Jakou mi dalo práci, sehnat pěkné barevné rexe. A když se povede jeden vrh, ani ho neudám… 
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Koukala jsem, že na inzerci se prodávají samí zakrslí beránci minilop nebo tak nějak. Asi je to žádané.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Těm větším je mèsic jsou jen 4 a z těch malých mám velkou radost nová samice od 1.7. A podařilo se 
-
Dena
- Dal poděkování: 1666 poděkování
- Dostal poděkování: 551 poděkování
- Kontaktovat uživatele: