Mám pocit, že letos se konečně probírala témata, která konkrétně mě byla k užitku a zajímavá.
Ponejvíce se probíraly nákazy a ochrana před nimi, jak to všechno funguje a nefunguje, co to způsobuje a proč úřady postupují, jak postupují… zajímavé.
Taky mi nějak letos přišly víc zajímavé přednášky o parazitech, které jsou sice každý rok, ale letos mi to nějak sedlo a dávalo hlavu a patu…
Je super, že tu člověk může odchytit a vyzpovídat ty odborníky a probrat s nimi názor na svou situaci (a díky tomu mám nové nápady, co jsem ještě mohla zkusit u těch walliserek… což už je teď jedno, ale samozřejmě je určité riziko, že se s tím budu dál potkávat.. a tak mám náhled, co by mi mohlo preventivně to stádo ochránit… ).
Tak se člověk potká s hromadou různých ovčáků s různými režimy a náhledy a zkušenostmi… vlastně ikdyž tu bývám o den déle díky poradě Klubu zwartbles ve čtvrtek, je mi to mnohdy málo a ještě bych se klidně seznamovala a zpovídala další chovatele a sbírala zkušenosti a názory

Jsem vděčná za ty možnosti a moc mě to baví.
Taky mě trochu mrzí, že nemám fyzicky na to střihat víc ty ovce. To by mě moc bavilo… ale holt nedá se, tak nedá, no

Prostě zas odjíždím o starosti lehčí, že mám kam sáhnout, když budu něco řešit - ať po nových kontaktech nebo do nově nabytých informací