Konference SCHOK 2025

chov ovcí a koz...
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3406 poděkování
Dostal poděkování: 6559 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Konference SCHOK 2025

Nový příspěvek od Hhippie »

Rok se s rokem sešel a blíží se další Konference.
Krom mě a Berrynatora je někdo, kdo by jel? Kostey možná, když bude stíhat prý… :souhlas:

Je to 4.-5.11.2022 v Koutech, jako vždycky.
:Hhippie: Bubáci forever!
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Konference SCHOK 2025

Letos je termín 7.-8.11.
Dorazí někdo další krom mě a Berrynatora? :vytlem:
Já jedu už ve čt, sejít se s Klubem ovcí zwartbles :srdicko:
Berrynator
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 373 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Berrynator »

Tak mě už jsi napsala, takže to jen potvrzuji.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Taky Martin R psal na klub, že pojede. A možná Minie… ale ti už se tu bohužel neobjevují :mrzimeto:

Martin coby včelař / zemědělec zajímavých plodin / ovčák / skoťák… by měl určitě zajímavé poznatky. Ale on nikdy nebyl moc pisálek.
A Minie by jistě měla co sdílet z hlediska šelem… bohužel… ale ta je maximálně občas pasivní čtenář :nevim:
Kosteye už tu taky skoro nikdo nezná. A přitom je to pořád ten, kdo spravuje malochováckou kasičku! :souhlas:
Apropo… nějak se mi ho nepodařilo dobře dohnat skrze ty potřebné příspěvky… ale už asi bude potřeba trochu to provětrat :stydim:
Snad bude teď už víc času. Po připouštění a nahnání na zimoviště.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Zase mě to nenapadlo! Udělat malochováckou fotku! Ale ono by se stejně fotit nechtěli! :blazen:

Dnes velmi emotivní debata v klubu zwartbles, ze kterého shodou okolností ti dva bývalí malochováci jsou :vytlem:
Divočina to byla… ale chápu to. Nekonečný problém všech čistokrevných chovů, kam to směřovat… na jednu stranu leštit a vylaďovat vlastnosti plemene a na stranu druhou prodávat co nejvíc zvířat za co nejvíc… jde trochu proti sobě.
Protože dobrý chov se dá dělat jen a pouze pokud se vybírá opravdu to nejlepší z nejlepšího… a pak je víc masa než chovného materiálu… co si budem :promin:
Jana P.
Dal poděkování: 6066 poděkování
Dostal poděkování: 6789 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Veru a na zlepšování jakých vlastností plemene zwartbles se zaměřujete?
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Rozděluje se to na dva tábory:

Ti, co chtějí plemeno dál pozvedávat a dělat krásné plemeno dle zahraničních (Nizozemí, Anglie) standardů

x

Ti, co potřebují udělat co nejvíc zvířat za co nejvyšší prodejní cenu.

Což se prostě tluče, protože pokud máme plemeno, co má mnoho barevných specifik (plus běžné požadavky na korektní stavbu těla, přírůstky, genetiku..), tak ta “odpadovost” je prostě velká a tak někteří tlačil na zmírnění požadavků na barevné znaky, aby mohli vybrat k prodeji víc zvířat s nárokem na PoP. :nevim:
Tentokrát se smlouvala bílá na ocase… zda by mohla být výš než na půlce ocasu od konce.
= blbost, protože čím víc bílé se povolí, tím víc jí na potomcích bude. Věc vyzkoušená a jedovatá… cesta do pekel, když už konečně máme kvalitní dobře zbarvená stáda. :nevim:
PavelIV
Dal poděkování: 6280 poděkování
Dostal poděkování: 3697 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Přesně, jak u Dexterů. Část bych chtěla standardy zpřísňovat a druhá část když ne ponechat, tak rozvolnit (a prodávat uchovněná zvířata za cenu špičkových, jako ti první).
:PavelIV:
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Mám pocit, že letos se konečně probírala témata, která konkrétně mě byla k užitku a zajímavá.
Ponejvíce se probíraly nákazy a ochrana před nimi, jak to všechno funguje a nefunguje, co to způsobuje a proč úřady postupují, jak postupují… zajímavé.
Taky mi nějak letos přišly víc zajímavé přednášky o parazitech, které jsou sice každý rok, ale letos mi to nějak sedlo a dávalo hlavu a patu…
Je super, že tu člověk může odchytit a vyzpovídat ty odborníky a probrat s nimi názor na svou situaci (a díky tomu mám nové nápady, co jsem ještě mohla zkusit u těch walliserek… což už je teď jedno, ale samozřejmě je určité riziko, že se s tím budu dál potkávat.. a tak mám náhled, co by mi mohlo preventivně to stádo ochránit… ).
Tak se člověk potká s hromadou různých ovčáků s různými režimy a náhledy a zkušenostmi… vlastně ikdyž tu bývám o den déle díky poradě Klubu zwartbles ve čtvrtek, je mi to mnohdy málo a ještě bych se klidně seznamovala a zpovídala další chovatele a sbírala zkušenosti a názory :andel:
Jsem vděčná za ty možnosti a moc mě to baví.
Taky mě trochu mrzí, že nemám fyzicky na to střihat víc ty ovce. To by mě moc bavilo… ale holt nedá se, tak nedá, no :nevim:
Prostě zas odjíždím o starosti lehčí, že mám kam sáhnout, když budu něco řešit - ať po nových kontaktech nebo do nově nabytých informací :souhlas: :srdicko:
Berrynator
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 373 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Berrynator »

Myslím, že největší přínos mají přednášky od osob, kteří jsou z chovatelské praxe, mohou přenést reálné, aktuální a pro mnoho chovatelů uchopitelné věci (příklady), takovým přednáškám je zapotřebí do budoucna věnovat pozornost, ale především zabezpečit dostatečný čas na následnou diskuzi, která je mnohdy stejně zajímavá-důležitá, jako předcházející přednáška.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

To je fakt! Ty diskuse tam chybí… ale těžko říct, jak to udělat. Jsou to často dost specifické dotazy, které by třeba ostatní nahlíželi jako na zdržování od dalšího tématu… každého zajímá něco jiného… třeba kdyby se pronajala i ta menší místnost vedle, co byla jednou ta debata o vlkách… a tam se uklidili ti, které to zajímá a chtějí dál diskutovat… pak by jim zas unikala další přednáška… těžko říct :usmev: ale zajímavý námět do diskuse :souhlas:
Odpovědět