Asi jsem toho už část psala, ale nevím co, tak to shrnu:
Tak jsem donakoupila budoucí nosnice.

Slepice jsou od 18.týdnů do začátku snášky. Mám z vlastního odchovu z nakoupených kuřat nějaké maransky (nejspíš jedna “kuřice” začne v budoucnu kokrhat a jedna amroksa taky

)… a nakoupila jsem 7 obyč brown, 3 různobarevné dominanty, mám tu jedno leghornku a teď 5 greenshellek. Tak by měla být plata pěkně barevná.
Snad se holkám bude dařit dobře a budou přinášet užitek a radost.
Chca nechca, když má člověk část vajec na prodej, musím počítat… když bude každá snášet alespoň dva měsíce, tak se zaplatí… pak už bude část na výdělek a část na krmení a investice. Sice úplně nevím pořád, jestli je to vlastně na výdělek… ale dokud to člověka baví, tak je to fajn.
Jediné, co mám pocit, že fakt něco vydělá, když se nic nepodělá, jsou ti brojleři.
Ale u všeho jsme prostě rádi, že z toho jsou produkty na doma a to je nejdůležitější!

A za každé krásné čerstvé vajíčko je člověk rád!
Starým slepicím, co jsem přemístila dočasně do voliéry, než se mladé roznesou, jsem vytvořila výběh na trávě, tak jsou nadšené. Svůj výběh už zničily po těch 3 letech, tak mají zas co zobat krom každodenně nasekané čerstvé trávy od manžela..

Dokonce jedna ulovila dospělého slimáka a s chutí rozzobala a sežrala. Tak to mě překvapila!

Mám tu připravený materiál na stavbu mobilního kurníku, tak na to se chystám a příští rok by už mohly mít takovéhle bydlení… tak snad vše klapne!
Taky už je mě putují pletiva, tak až bude kurník volný, přes zimu udělám zabezpečení a natáhnu pletivo zevnitř po celém obvodu. Aby se tam dalo chodit vzpřímeně, slepice se neprotahovaly ven obdélníčky v pletivu a zároveň se nedostala škodná dovnitř.
Na to se moc těším!