Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Zelenina
Jana P.
Dal poděkování: 6066 poděkování
Dostal poděkování: 6796 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Nový příspěvek od Jana P. »

Deno překrásné místečko pro posezení s kávičkou. Pivonky máš božské.
Moje mamka zahradničila prakticky do konce svého života, poslední dva tři roky tedy,dle stavu mysli, někdy řezala a stříhala to, co opravdu nedávalo smysl, většina přežila. Ale jestě poslední léto si vysadila tři rajčata, pak ovšem zapomněla, že jsou k jídlu. Zemřela v bezmála 94 letech. Zahradu neměla velkou,ale vždy vypěstovala hodně jídla pro sebe. Vyjma posledního měsíce, stále žila v bytě v domě, který postavili s tatínkem a s námi. Od roku 1968 do 2024.
Já,až se podaří konečně realizovat ČOV,čekáme na povolení už celý dlouhý rok. Tak trochu zahradu přepracuji, tedy její střední část. Aby byla trochu více slunná, a pak zasadím pivonky,růže a jiné trvalky kolem takového hezkého posezení, jako máš ty. ♥️
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3406 poděkování
Dostal poděkování: 6559 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Nový příspěvek od Hhippie »

Pivoňky miluju. Zasadila jsem si pro začátek dvě. Ale taky se jim moc nedařil. Mají poddolované kořeny a musela bych asi hodně zalévat, aby měly z čeho kvést… a já mám v hlavě nastaveno, že o okrasné rostliny se potřebuji starat co nejmíň, takže holt někdy něco vykvete, jindy ty květy napůl pomřou.
Stejně jako většina plodů malin a ostružin například. Rostliny mají sílu na sebe sama a odnožování, ale na tvorbu květů nebo plodů už téměř ne… takže v tomhle směru je to taky smutné… ale třeba to postupně nějak vyladíme a vychytáme ty bolístky hlodací :ajeje:
:Hhippie: Bubáci forever!
Odpovědět