Chléb ;-)
-
Františka.
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 4640 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4339 poděkování
- Dostal poděkování: 4880 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chléb ;-)
Tak první pečení chleba v remosce mám za sebou.
Trošku jsem si neuhlídal čas a taky na Júúú-Tubku říkají, že před koncem pečení se má dát pod pokličku remosky alobal proti tomu, co se stalo mě. Dávají to tam i na Honzovy buchty a jiné.
Tak že budu se učit dál.
Kvůli zabijačce jsem na těsto moc neměl čas, tak že bublinky na řezu nic moc, ale chuťově opět mňam.
Včera na tu zabijačku jsem šel k sousedovi místo s půllitrem s domácím chlebem, pečeným brzy ráno ještě v troubě. Po tomzo chlebíku se zaprášilo hned. Určitě rychleji než po pullitrech, které tam přinesli jiní

Trošku jsem si neuhlídal čas a taky na Júúú-Tubku říkají, že před koncem pečení se má dát pod pokličku remosky alobal proti tomu, co se stalo mě. Dávají to tam i na Honzovy buchty a jiné.
Tak že budu se učit dál.
Kvůli zabijačce jsem na těsto moc neměl čas, tak že bublinky na řezu nic moc, ale chuťově opět mňam.
Včera na tu zabijačku jsem šel k sousedovi místo s půllitrem s domácím chlebem, pečeným brzy ráno ještě v troubě. Po tomzo chlebíku se zaprášilo hned. Určitě rychleji než po pullitrech, které tam přinesli jiní
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Profesore, podařilo se Vám najít postup, jak chleba nepřipálit? Ptám se proto, že mám asi dva měsíce novou remosku, hlavně na koláče apod. v létě. Měla jsem donedávna starou, asi 40letou, se kterou jsem byla spokojená naprosto nebo jsem to s ní už uměla, nevím. U nové mám problém s tím, že hřeje moc a navrchu je pečivo připálené, kdežto dole syrové. Během pečení ji tedy intuitivně vypínám a zase zapínám, ale nevyřeší se to tak úplně. Kdybych chtěla upéct třeba bublaninu nebo bábovku, nepodařilo by se mi to ani s tím vypínáním. Tužší těsto jakž takž, ale ideální to není.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Mám to vychytané jen s chlebem. Po 25 minutách položím na chleba pod víko alobal a zbytek, tj. 50 minut peču pod tím alobalem.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Tfl, ještě pár dnů a kvásek bude čtyřletý no a ještě měsíc a budou to čtyři roky od prvního pecna.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3406 poděkování
- Dostal poděkování: 6559 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Dal poděkování: 2065 poděkování
- Dostal poděkování: 1066 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Třeba je to trénink do té kavárny, kterou plánuje v budoucnosti. Dnes si každá dobrá kavárna buď peče sama nebo objednává dobrý řemeslný chléb. Vůni chleba považuju za jednu z nejhezčích mezi vůněmi jídla.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Já ten kvásek vůbec nekrmím. Nemá to cenu. Odeberu dvě tři lžíce na rozkvas a po rozkvašení zase dvě tři lžíce z rozkvasu do skleničky vrátím. Tím je vlastně kvásek nakrmený. A za dva tři dny peču znovu, tak že tak pořád dokola.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3406 poděkování
- Dostal poděkování: 6559 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Máš ho pojmenovaný? Třeba Bohouš nebo tak 
A když jedeš na dovču, tak ho dáváš k někomu do péče, nebo ho bereš s sebou?
A když jedeš na dovču, tak ho dáváš k někomu do péče, nebo ho bereš s sebou?
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Nemusím ho pojmenovávat. Založil jsem ho 6.12.2021 tak je to jasné 
Kdy já byl vlastně naposledy na dovolené
Kdy já byl vlastně naposledy na dovolené
- arus
- Dal poděkování: 2065 poděkování
- Dostal poděkování: 1066 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Někdy v polovině dubna jsem si řekla, že mám sice na svatbu dcery hezké šaty ale postavu do nich nic moc. A tak jsem zkusila půst 18+6. Počítá se i spánek a jím během té kratší doby. V mém případě od 13-19.hod. A jím cokoliv. A CPU se,bo mám hlad. Do svatby v červenci jsem zhubla 7-8 kg. Odpustim si chleba ale neodpustím si čokoládu.
Pořád mám ještě trochu nadváhu ale to mně netrápí. Dceru jsem provdala. Šaty mi slušely a momentálně nemám motivaci. Navíc budou Vánoce
Pořád mám ještě trochu nadváhu ale to mně netrápí. Dceru jsem provdala. Šaty mi slušely a momentálně nemám motivaci. Navíc budou Vánoce
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6066 poděkování
- Dostal poděkování: 6789 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Šaty mi slušely…….to bych potřebovala vidět

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Dobrou noc 
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se konečně hecnul a přidal do těsta škvarky. Teď jsem ho dopekl, tak že ochutnám až zítra.