PASENÍ - povídání o něm, postřehy
-
Františka.
- Dal poděkování: 5581 poděkování
- Dostal poděkování: 4640 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: PASENÍ - povídání o něm, postřehy
Byla schválena novela lesního zákona, která povoluje pastvu v lese, pokud s tím vlastník souhlasí. Nabízí se otázka, proč by s tím souhlasit měl. Ale někdy je to nejen vlastník lesa, ale i chovatel, tudíž to k něčemu třeba bude. Navíc lesy zarůstají a pastva by mohla pomoci.
Netýká se to prasat, ta prý musí mít dva ploty, pokud jsou na pastvě, což se v lese nesmí postavit.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... a-povolena
Netýká se to prasat, ta prý musí mít dva ploty, pokud jsou na pastvě, což se v lese nesmí postavit.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... a-povolena
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4339 poděkování
- Dostal poděkování: 4887 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak pasení dneska skončilo a šlo se domů.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Nebýt té zámkové dlažby, je ta posledná jako vánoční pohlednice.
Máte moc pěkné stádo.
Máte moc pěkné stádo.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, ale letos jsem je poprvé v životě nestihl ostříhat, tak že na výstavu nejsou 
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se podíval kdy jsem zavíral loni a loni bylo o trošku sněhu víc, svítilo slunce, a bylo to 23.11. 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
S kožichem na zimu to jsou pořádné ovce, žádné ostříhané chudinky. Takhle by tam klidně mohly ještě zůstat, jim by to nevadilo, jen Vám by se tam špatně chodilo.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3406 poděkování
- Dostal poděkování: 6559 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Po nějaké sáhodlouhé době jen ráno trochu mrholilo a sucho tedy rozhodně není, ale bylo teplo a usoudila jsem, i když byla mlha, že už se kozy potřebují jít provětrat. Byly nacpané senem, ale na čerstvé zelené vyběhly rády. Je tu jedno dosud nezorané zarostlé pole, které nejspíš bude ležet ladem. Tam jsme strávili skoro tři čtvrtě hodiny a pak honem zase o kus dál na nějaké divoké keře. Asi měsíc jsem tam nebyla a málem jsem zabloudila. Původní cestičky jsou rozryté od divočáků a když jsem po nějaké šla, dovedla mě do hustého křoví, skrz které jsem musela jít přikrčená, jak tam bylo nízko. Ona to byla cestička prasat tak vyšlapaná, jako by tam chodili lidé. Ale kozy byly spokojené, okusovaly šípky a konce mladých větviček a bez odporu se vrátily domů.