Krmeni
- arus
- Dal poděkování: 2148 poděkování
- Dostal poděkování: 1082 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Janina
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 242 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- oreb1
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krmeni
Z poražených zvířat je dost masa, které se dá využít i pro krmení psů. Všechno, co nepoužijeme pro sebe, dám do velkého hrnce. Žaludky, plíce, sleziny, kosti se zbytky masa, rozsekané hlavy, stažené nožky, ocásky... Cokoliv. Mírně to posolím, jen trochu podliju a dusím doměkka několik hodin. Pak oberu, co je na kostech, všechno nakrájím na kousky a vložím zpátky do hrnce. Zase vařím a naplním s tím zavařovací sklenice a uzavřu víčkem. Navrchu se usadí tuk. Asi za dva dny sklenice zahřeju ve vodní lázni tak, aby se i obsah uvnitř vařil. Nechám pak vychladnout a konzervy s hotovým psím krmením nebo polotovarem pro přípravu krmení s rýží a zeleninou jsou hotové.
- arus
- Kontaktovat uživatele:
- oreb1
- Kontaktovat uživatele:
Syrové kosti, ze kterých jsem okrájela kýtu na uzení a hřbety bez svíčkové jsem strčila do pootevřené trouby a sušila je při nízké teplotě. Vypadají, že by mohly vydržet do doby, kdy psi zase budou chtít nějaké kosti. (Arus, i tohle by se hodilo pro slepice?) Mám v úmyslu je pověsit v pytli někam na vzduch. Upozornění: při sušení syrových kostí se z trouby neline vůně pečeného masa. Je to trochu horší, ale dá se to vydržet
.
- arus
- Kontaktovat uživatele:
-
přezdívka
- Dal poděkování: 448 poděkování
- Dostal poděkování: 1228 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro takové příležitosti máme mrazák venku pod přístřeškem. Všechno, co je určeno pro krmení zvířat se uskladní v něm. Máme naskládáno do krabiček v kterých se prodává třeba kivi. Pak se vezme krabička, vyklopí do hrnce a nechá uvařit.
- irčan
- Dal poděkování: 1008 poděkování
- Dostal poděkování: 445 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na kosti neco takovýho,Takový to zubatý s pákó:arus píše: 17 říj 2019 13:13 Oreb, musely by se potlouct nebo pomlet, ale slepice sežerou snad všechno.
https://www.google.cz/search?q=drtič+ko ... %252C_&vet
Dá se to celkem v pohodě sehnat v kovošrotě a nevyhazovat dlóhý peníze za nové.Mám ze šrotiště dva.Dá se na tým rozmačkat aji kosti z mladéch prasat,u tvrdéch tenkéch kostí(králík,krůta,Starý slepice a pod.) je potřeba si dat pozor na vosrý štepy kostí,můžó se slípce zapíchnót v krku.
Gdysi před štyryceti letma sme to sekali sekeró ale je to babračka a riziko vo prsty nebo slepičí zobák.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
přezdívka
- Kontaktovat uživatele:
Máme něco podobného. Samo domo výroba. Děda udělal z nějakých starých pilových listů, které se vyřazovaly v bývalém ČKD do šrotu. Kdysi se dalo celkem levně koupit takové všelijaké kousky materiálu, který už byl ve výrobě k nepotřebě.
- oreb1
- Kontaktovat uživatele:
Přezdívko, nemám důvěru v mrazáky, i když je to běžné zařízení a taky nějaký mám. Mrazák Vám rozmlouvat nebudu
. Ale už několikrát se i tady na malochovu stalo někomu, že se mu rozbil mrazák plný masa. A ne vždycky se podaří vše zachránit. Navíc žere elektřinu, kdežto já při vaření topím dřevem. A co hlavně, když je potřeba rychle nějaké krmení pro psa, je tohle hned po ruce, nemusím nic vařit. Tohle je prostě jen varianta, hotové jídlo místo granulí, když není čas.
-
přezdívka
- Kontaktovat uživatele:
- oreb1
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, to u nás taky, ale tohle je zadarmo. To se taky počítá
. Tohle je jen takový tip, já to nikomu nenutím, jen sděluju, že u nás se to osvědčilo.
-
Františka.
- Dal poděkování: 5689 poděkování
- Dostal poděkování: 4826 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už asi 30 let krmím psy kanadskými granulemi Anka Hi-performance pro psy v zátěži a kojící feny. Prospívalo jim to, ale řekla jsem si, že by mohli mít změnu. Četla jsem tu i jinde ódy na krivo Brit. Koupila jsem granule Brit Hypoallergenic, které je prý superprémiové. Obsahuje ovčí maso a rýži, sója žádná, to se mi líbilo.
Zklamalo mě to velmi. Rozhodně se toto krmivo nevyrovná tomu, které mí psi dostávali předtím. Ačkoliv už jsou staří a spíš se povalují, oba po něm po necelých dvou měsících zhubli a mají horší srst. Takže jsem se tedy vrátila k Ance, která u nás nemá takovou reklamu, ale znám ji od doby, kdy ji do ČR jeden známý začal dovážet pro své psy, a která má dostatek tuku a energie i pro kočky, jež příležitostně ujídají psům tyto granule z misek.
Zklamalo mě to velmi. Rozhodně se toto krmivo nevyrovná tomu, které mí psi dostávali předtím. Ačkoliv už jsou staří a spíš se povalují, oba po něm po necelých dvou měsících zhubli a mají horší srst. Takže jsem se tedy vrátila k Ance, která u nás nemá takovou reklamu, ale znám ji od doby, kdy ji do ČR jeden známý začal dovážet pro své psy, a která má dostatek tuku a energie i pro kočky, jež příležitostně ujídají psům tyto granule z misek.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1381 poděkování
- Dostal poděkování: 1594 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Brit je hlavně přeceňovaný a drahý.
Po mnoha letech zkušeností můžu naprosto doporučit granule SamsField od JK animals.
Je to česká firma, od Třince, moc příjemná komunikace, výborná kvalita produktů a slušná cena.
Dáváme jednomu psovi a sedmi kočkám.
Po mnoha letech zkušeností můžu naprosto doporučit granule SamsField od JK animals.
Je to česká firma, od Třince, moc příjemná komunikace, výborná kvalita produktů a slušná cena.
Dáváme jednomu psovi a sedmi kočkám.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3531 poděkování
- Dostal poděkování: 6637 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky ta tip, Andre. Mrknu na to - budeme potřebovat měnit granule pro kočku, protože ty její oblíbené se na český trh už nedovážejí… 
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6117 poděkování
- Dostal poděkování: 6880 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
My krmíme Britem, té nejvyšší řady, převážně jehněčí, někdy Carnilove, a kocoura taky, ten má Carnilove granule, to je stejný výrobce Vafo.
Psi i kocour, tomu je 14, ve výborné kondici. Žádné problémy s vylučováním ani trávením.
Nepravidelně dávám namísto jednoho jídla,krmíme ráno a večer, barf, který sama namíchám, v kostce hrubě mleté maso,jogurt,vejce,rýži či těstoviny,mletou mrkev.
Všichni prospívají na výbornou.
Psi i kocour, tomu je 14, ve výborné kondici. Žádné problémy s vylučováním ani trávením.
Nepravidelně dávám namísto jednoho jídla,krmíme ráno a večer, barf, který sama namíchám, v kostce hrubě mleté maso,jogurt,vejce,rýži či těstoviny,mletou mrkev.
Všichni prospívají na výbornou.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6117 poděkování
- Dostal poděkování: 6880 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
https://www.samsfield.com/pro-psy
Značka sams field spadá také pod Vafo, je to největší výrobce krmiv pro psy a kočky v Evropě.
Značka sams field spadá také pod Vafo, je to největší výrobce krmiv pro psy a kočky v Evropě.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Mě prostě nenapadlo, že u cenově zhruba stejných granulí může být tak zjevný rozdíl. Nejde přitom o krmivo pro seniory nebo něco podobného. Kdyby hubl a chátral jeden pes, může to být náhoda, ale když jsou dva po změně krmení zároveň, něco to znamená. Přesvědčilo mě to, že některý výrobce dá peníze do reklamy a některý radši udrží cenu níž. Bohužel pak není tak známý a zase prodá méně. Ale kanadskému výrobci o ČR asi nijak zvlášť nejde a dovozce na ni asi tolik nemá. Kvalitu Anka drží trvale a ani licenční výroba v Polsku se původní kvalitě nevyrovná, takže tu nekupuju.
Mám 15leté psy, ale 14letý kocour, to je kmet úctyhodného věku. Kočky končí spíš jinak než stářím...
Mám 15leté psy, ale 14letý kocour, to je kmet úctyhodného věku. Kočky končí spíš jinak než stářím...
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3531 poděkování
- Dostal poděkování: 6637 poděkování
- Kontaktovat uživatele: