Já nemám ovce ale krávy
Vlci, medvědi a jiné šelmy.
- PavelIV
- Dal poděkování: 6405 poděkování
- Dostal poděkování: 3773 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vlci, medvědi a jiné šelmy.
A proč? - AI to doporučila, nebo jsem ji špatně pochopil?
Já nemám ovce ale krávy
Já nemám ovce ale krávy
-
Františka.
- Dal poděkování: 5685 poděkování
- Dostal poděkování: 4826 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dcera měla zároveň několik oveček a oslíka. Zvykli si na sebe. Byli v jednom chlévě, jen oddělení trubkovou přepážkou, venku byli společně. Osel byl vůdce, ale zvykl si na to i beran. Jaký důvod uvádějí ti chovatelé z FB?
AI všechno projde a shrne, ale jak už jsem psala, dělá chyby. Je to tím, že někdo někde napsal blbost a ona použije i ten příspěvek jako základ svého výtahu. Já tedy radši čtu přímo zdroje, ale každý do toho nemá chuť, to vím.
AI všechno projde a shrne, ale jak už jsem psala, dělá chyby. Je to tím, že někdo někde napsal blbost a ona použije i ten příspěvek jako základ svého výtahu. Já tedy radši čtu přímo zdroje, ale každý do toho nemá chuť, to vím.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3530 poděkování
- Dostal poděkování: 6633 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji, Františko. O čem není mnoho informací, to AI pěkně zprasí
prostě potřebuje mít mnoho dat, aby mohla udělat nějaký “průměrný” názor. Jinak jen zpapouškuje text z toho kterého zdroje. A to fakt nikomu nepomůže 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6115 poděkování
- Dostal poděkování: 6877 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Srnu ulovil pes.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... .seznam.cz
Chodíme pravidelnou trasu s fenami, navolno, pod kontrolou, okruh cca dva km,kolem rybníka a naší pastviny. Feny jsou naučené nijak nepronásledovat nikoho. Ani srny. Přesto potkáváme myslivce, který má kolem toho stále kecy. Srnčí je tak přemnoženo, že toto moc nechápu. Zákon o odstřelu psů mysliveckým hospodářem.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... .seznam.cz
Chodíme pravidelnou trasu s fenami, navolno, pod kontrolou, okruh cca dva km,kolem rybníka a naší pastviny. Feny jsou naučené nijak nepronásledovat nikoho. Ani srny. Přesto potkáváme myslivce, který má kolem toho stále kecy. Srnčí je tak přemnoženo, že toto moc nechápu. Zákon o odstřelu psů mysliveckým hospodářem.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Odstřelit psa smí jen myslivecká stráž, to není každý myslivec. V případě ze článku by klidně mohl psa odstřelit, ale měl rozum. Bylo by to zbytečné, možná i protizákonné, srnu by nezachránil. Odstřelit psa smí jen v případě, že pes loví zvěř a nedá se odvolat. Nerozumím tomu, proč píšete, že vysoká je přemnožená. Snad to nemyslíte tak, že si s nimi tedy psi můžou pohrát a škoda jich nebude. Ptám se, není to z Vašeho psaní jasné.
Jiná věc je, že myslivci jsou z velké části lidé s jiným myšlením než ostatní a podle toho se chovají.
Jiná věc je, že myslivci jsou z velké části lidé s jiným myšlením než ostatní a podle toho se chovají.
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6115 poděkování
- Dostal poděkování: 6877 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslela jsem to tak, že když je vysoká přemnožená, že si s ní může pes pohrávat. Ale aby psy mohl střílet myslivec jen proto, že nejsou na vodítku, a to se, bohužel, děje, můžete si vyhledat, není dle mne, správně. Přijde mi popravdě velmi nebezpečné, jak se u nás rozdávají zbraně do rukou prakticky komukoliv, kdo si chce zastřílet na vysokou.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že prostě myslivci jsou kamarádi toho a toho, nehrozí jim skoro nic a podle toho se chovají. Nesmějí střílet psa jen proto, že je bez vodítka. Smí jen lovícího psa, který se nedá přivolat. Jenže to někdy jsou zlí dědci, kteří chtějí ostaním "ukázat", a dělají si, co chtějí. Těžko pak dokázat, že situace byla jinak, než při vyšetřování líčí on. Navíc pak už je pozdě. Chápu Vaše obavy, taky tu máme jednoho takového. Oni naštěstí umí střílet a spíš vyhrožují, aby se lidi zalekli. Jenže jak může člověk vědět, že zrovna ten Váš opravdu neudělá, čím vyhrožuje?
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3530 poděkování
- Dostal poděkování: 6633 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chtěla jsem k tomu psát, ale tady je to dobře popsané.
https://www.bezednamiska.cz/musi-byt-pe ... relit-psa/
Obecně pes v lese navolno může běhat, ale musí být pod stálým vlivem majitele. Který by na něj neměl v kuse pořvávat, protože tím zas porušuje to, že v lese se nesmí zvěř rušit.
Takže pokud Janu a její psy pan myslivec zná a ví, že poslouchají a nikde nic nehoní, tak prostě jen prudí, protože je prudič. Takových lidí po světě běhá a jen kazí lidem život
ale pokud její psy nejdou z jejího dohledu a prokazatelně neškodí na zvěři, pak pan myslivec nemůže nic. Možná by bylo řešení se zmínit v myslivecké jednotě, aby si ho usměrnili. Ale povětšinou je tam takové podhoubí, že z toho nejspíš nic dobrého nezvejde 
https://www.bezednamiska.cz/musi-byt-pe ... relit-psa/
Obecně pes v lese navolno může běhat, ale musí být pod stálým vlivem majitele. Který by na něj neměl v kuse pořvávat, protože tím zas porušuje to, že v lese se nesmí zvěř rušit.
Takže pokud Janu a její psy pan myslivec zná a ví, že poslouchají a nikde nic nehoní, tak prostě jen prudí, protože je prudič. Takových lidí po světě běhá a jen kazí lidem život
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Zmiňovat se v myslivecké jednotě je opravdu zbytečná věc s účinkem spíš opačným.