slepice dlouho nenesou

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Vlaštovka
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 459 poděkování
Kontaktovat uživatele:

slepice dlouho nenesou

Nový příspěvek od Vlaštovka »

Založím nové téma. Ať Fíně neplevelím úraz na krku. :vytlem: to si nezaslouží. Včera jsem objednala nové slepice a postěžovala si tady a večer jsem po skoro 5 měsících našla vejce :vytlem: :udiv: no nevím. Jsou z gallus extra. Je pravda, že byly přichcíplé, když přijely, ale rychle se zvětily a následně snášely skoro 6 měsíců :udiv: no uvidíme. První vlaštovka jaro nedělá, ale měla jsem včera radost, jako malé dítě :vytlem: to s tím kradením mě už taky napadlo.ale je pravda, že každý rok mi snášejí kachny už v lednu a letos je březen a ani kachny ne. Ale taky je pravda, že poprvé, co bydlíme na Moravě, byla fakt Zima s velkým Z....
:mrzimeto:
Františka.
Dal poděkování: 5689 poděkování
Dostal poděkování: 4826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: slepice dlouho nenesou

Nový příspěvek od Františka. »

Já žila v domnění, že máte nové slepice, a ony už snášely. To tedy kokcidiózou není. Třeba teď začnou, když jste konečně našla vajíčko. Já jsem měla už asi měsíc každý den 1 vejce od 4 mladých a 4 starých čtyřletých, což j dost málo.Až asi před týdnem začaly a už 2x byla 4 vajíčka a jiné dny vždycky něco. Od starých už nic nečekám, tohle bylo od mladých loňských. Ale občas by nějaká stará mohla snést aspoň něco, jenže je to ani nenapadne a třeba mají stejný důvod jako ty Vaše. Jen nevím jaký.
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

No mám nové loňské hybridky.byli líhnité tak v lednu(podle toho jak ke mě přišly drobné)a pak nesly asi půl roku a od konce září.ani vejce až doteď :otraveny:
Dena
Dal poděkování: 1801 poděkování
Dostal poděkování: 606 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Mě běžci taky nenesou a minulé roky začínali nést začátkem února.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3531 poděkování
Dostal poděkování: 6637 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Tyjo, to je fakt divné :otraveny:

Úplně blbosti, co mě napadají:
Nemohou být z čehokoli v permanentním stresu? Jakože se necítí bezpečně..
kdyby jim byla zima, tak by snášely míň… ale že by přestaly snášet úplně na půl roku, to je za mě fakt blbost…
A když byly takové přichcíplé, nezačala jsi jim přilepšovat až moc… nejsou zatučnělé, že prostě nesnášejí, protože “nejsou plodné”?
:Hhippie: Bubáci forever!
čtenářka
Dal poděkování: 2127 poděkování
Dostal poděkování: 732 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čtenářka »

Taky by je mohly samy konzumovat :smutek: , chtělo by to některý den dělat častou kontrolu- jestli sedí na hnízdech, popř. kam chodí ... hybridy by měly snášet i v zimě, i když třeba méně. Připomenu ještě dostatek vody!!! Říká se: jeden den bez vody, několik dnů bez vajec. :mrk:
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

Tak už nesou 3 slepice :hura: aspoň neco.....nevim, cim to bylo. Zatucnene byt mohly, tezko to ale poznam :otraveny: kuna me napadla taky, ale zas ze by i pres den a porad, chodila jsem to kontrolovat v ruzne cas i behem dne.....pak me taky napadlo, jak pisete, ze by to jedly, ale to by zustavalo ,,trochu spinavo,,..aspon nekde. Ale seno ve snasedlech je naprosto suche a ciste. Po jedine skorapce nebo vajicku nebylo ani pamatky...no snad to vazne bylo tou zimou a snad, uz to ted zase rozjedou...jinak je ceka vyvar :nesouhlas:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Mně už taky začaly snášet, místo jednoho vejce denně jich je pět. Opravdu to asi je způsobem zimy. Navíc začali skákat kohouti, což přes zimu vůbec nedělali. Správně, přece by slepice té zimě stejně nevyseděla kuřátka nebo by ji to vysílilo nebo by to kuřátka pak nepřežila. Teď už je správná rozmnožovací doba.
Dena
Dal poděkování: 1801 poděkování
Dostal poděkování: 606 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

I mě začaly kachny běžkyně snášet, taky to přičítám dlouhé zimě.
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

Jako asi opravdu. Kohout mi je taky nepojimal a az ted zacina....takze opravdu asi tou divnozimou na nase konciny :vytlem: :souhlas: tim lepe....mam radost.par vajec a jakou to udela paradu
Uz jsem je chtela zrusit....tolik prace a penez za zradlo a pul roku nic. To jsem si mohla predplatit tunu vajec :soufl:
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Vlaštovko, u těch slepi je to debilní… prostě je má člověk primárně, aby měl vajíčka.. ale s tím přepočítáváním… pořád si říkám, že jsem magor, když pěstuju tak, jak pěstuju…
Teď zas kdybych měla spočítat, kolik mě stojí jen to, abychom udrželi populaci hryzců a dalších myší, abychom vůbec něco vypěstovali… ceny za speciální semínka, za předpěstovávání speciálních rostlin (např.plísním odolným rajčatům), stavba skleníku, který plánujeme… a pak ty desítky hodin na zahradě, dřina při přípravě půdy, převážení hnoje… fakt by mě zajímalo, kdyby si někdo udělal ten projekt a spočítal to… jasně, děláme to všichni proto, abychom měli chutnou a zdravou zeleninu… ale ne každého ta dřina na zahradě baví a má na to čas… pořád doufám, že najdu systém, kdy u toho nestrávím takového času a dřiny… ale vzhledem k tomu, kolik na nás útočí škůdců a nemocí, to prostě moc jednoduše dělat nemůžu. Nejvíc času by ušetřilo mulčování, které je ale u nás naprosto nereálné… :nevim: a pak kdyby se otupila moje potřeba mít tu zahrádku krásnou a vypletou… což stojí nejvíc času a dřiny… ale to leda s časem a stárnutím… :otraveny:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Hhippi, a nemůže Vás bavit, co děláte? Já to tak mám, prostě začnu něco dělat a tím mě to taky začne bavit. Ne že by se mi do všeho chtělo, ale když už se přesvědčím, opravdu málokdy mě to nebaví. A když už nebaví, jakmile jsem v půlce, začne mě to stejně bavit.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Jo, to je hezké. Takhle bych to taky ráda. Třeba k tomu dojdu. Nebo dojdu k tomu, že na to kašlu. To je taky řešení :usmev:
Zatím to dělám pro to, protože to nějakou radost přináší. Ve formě těch výpěstků. :souhlas:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

To je, jako když člověk chodí do práce jen kvůli penězům. Trvale to nestačí. Třeba najdete nějaký systém, jak nevnímat všechna negtiva najednou, ale jen postupně. Pak se s tím spíš dá něco dělat. Časem se taky zaběhnete, přece jen tam nebydlíte tak dlouho, děti se mění, všechno je ve vývoji včetně zahrady. Za pár let už budete vědět víc. I o sobě :usmev: .
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

No upřímně. Výpěstky už jsem vzdala....mám bylinky, na čaj, na vaření...do pití.....hlavně k rumu :vytlem: a rajčata. Cokoli jiného skončilo debaklem
Abych stříkala, to můžu rovnoz koupit v obchodě.....prostě s těma malýma dětma je tak strašně málo času, že ho odmítám strávit u paprik..loni jsem koupila po delší době sazenice(máme málo slunka, takže je nevypěstuji od semínka)....koupila jsem 3 druhy....to bylo nějakých 150 kč. K tomu fóliovník vysoký, aby měli to, co mají, protože bez něj mi nevyrostli předloni. 200kč. Voda....hlina....práce několik hodin..plení...výsledek? 1 paprika...jako slovy...jedna malá paprička.....takže kdybych si jich v obchodě koupila 10, udělala bych lépe. Nebo by mě to aspoň tak nenasralo minimálně :otraveny:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

K slepicím ještě. Mám tři kohouty a všichni se najednou snaží a shánějí příbytky pro budoucí slepičí matky. Takže to vypadá, že budu mít spíš kvočny než vejce :usmev: . Před chvílí jsem nechala venku na trávníku krabici od banánů, že ji rozřežu a spálím. Jenže si do ní vlezla slepice a zkouší, jestli by tam nemohla sedět. Nejdřív vždycky kohout najde nějaký úkryt anebo třeba i slepice, ale kohout ho musí vyzkoušet a schválit. Třeba jí tu krabici neschválí, má díru nahoře a je tamtudy vidět dovnitř :vytlem:.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Neschválil :usmev: .
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

:vytlem: ti chlapi taky musí kecat do všeho :vytlem:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Spíš bych řekla, že aspoň o něco se starají :vytlem: .
Ba ne, oni jsou kohouti starostliví, křivdili bychom jim.
Vlaštovka
Kontaktovat uživatele:

My máme teď druhého po sobě, co je opravdu kabrňák... klidný, ale tedy, zas takový gentlman jako předchozí to nením ten kdysi našel cokoli a začal řvát, holky se seběhly...a on hrdě čekal.....tenhle je takový...hamty sám mám málo, a když ho něco lekne tak peláší, až se mu za zádelí práší. Ale na nás kliďas a vzhledově výstavní kohout :souhlas:
Odpovědět