slepice dlouho nenesou
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3530 poděkování
- Dostal poděkování: 6632 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: slepice dlouho nenesou
Já to nemám moc odpozorované ještě, kohoutů jsme moc neměli, každopádně mám z loňska statného měděnokrkého maranse a ten je tedy taky spíš plašší, když se něco děje, ale jinak je shánčlivý pro holky, až si říkám, jestli vůbec něco žere sám.. když cokoli najde, tak ti vezme do zobáku a předhodí holkám… je to frajer! 
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mame taky maransaka. Uz tretiho v rade. A jineho kohouta uz asi nechci. Ldyz pominu vzhled, jsou velka masita zvirata s klidnou povahou. Vyhra
-
Františka.
- Dal poděkování: 5683 poděkování
- Dostal poděkování: 4826 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Mám australáka a brahmana, ti jsou slušní k lidem, psům i slepicím. Bojácní ale ne. Měla jsem španěláka, krásného výstavního kohouta, který se skvěle staral o slepice i je velmi dobře chránil, jenže ve druhém roce začal být útočný i proti lidem. Mrzelo mě, že ho liška vzala, ale s novými kohouty se na zahradě cítím mnohem líp. Dřív jsem musela pořád sledovat, kde je, a klidit se mu z cesty. Vlastně by to ale byla moc dobrá vlastnost pro volně žijící slepice.
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ona je totiž hrozně tenká linka mezi těmihle dvěmi vlastnostmi a hrozně těžko se šlechtí podle mě. Aby byl kohout nebojácný a chránil slepice před nepřátelský nájezdem predátorů, ale aby byl na lidi krotký jako beránek. Podle me jde buď ta vlastnost potlačit nebo zesílit, ale to, na koho a na co už je prostě jedno....Myslím si, že buď jde jedno, nebo druhé....měli jsme kohouta, co chránil slepice před vším a dokonce mezi nimi je dával do pořádku, ale chutnal holt dobře, protože mi začal nalítávat do ksichtu