Čteme a píšeme, sdílíme.. Malochov žije jen díky vašim příspěvkům! Pro další fungování však potřebujeme doplnit finance na účtu. Předem děkujeme za vaší podporu! č. účtu: 123-1207850277/0100
Agnes Pravá láska
-
honzauta
- Dostal poděkování: 412 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Agnes Pravá láska
Když jsem začínal chovat ovce, tak jsem byl nakupovat jehňata u chovatele nělde na chrudimsku. Měl NO ukázal na jehně, pes odběhl, přidržel jehně za nožku než došel pán a jehně přebral, dostal pochvalu a šel zase chrápat pod strom...
-
Františka.
- Dal poděkování: 5760 poděkování
- Dostal poděkování: 4895 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když to píšete, asi takový existuje, ale je to naprostá výjimka. NO mají v sobě už dnes něco úplně jiného než kdysi. Třeba to tak není, ale zkušenosti s nimi mám ještě z doby, kdy jsem něměla ovce, a věru jsem se u nich nesetkala s šetrným a jemným zacházením. Dají se mnohem snáz vycvičit než opravdoví ovčáci, ale nemají to v povaze. Tím nechci nijak pohanět Vašeho psa, jen mou reakci vyvolalo Pavlovo pozvání k telatům
.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4443 poděkování
- Dostal poděkování: 5047 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
NO jsem si užil na vojně a v zaměstnání až až. Taky z mládí pamatuji, že byli často používání u ovcí. Teď už je nahrazují maliňáci a u zvířat už vidět nejsou asi vůbec.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6163 poděkování
- Dostal poděkování: 6993 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Seriál Psí duše před cca měsícem přinesl několik videí rozhovorů Desenského a Šusty. Otázka, odpověď, odpověď. Zhlédnout lze na YouTube či Spotify. Zajímavé. Přijde mi, že moc rozdílné názory nemajíUwe píše: 11 kvě 2026 10:42 ZdravímNechci a nebudu tady hanit pana Desenskýho, vytahovat jeho aféry, uznávám, že zkušenosti má obrovské
Přesto jsem z něj rozpolcený a nemůžu se zbavit pocitu, že média a jeho charismatický hlas a celkový vzhled prostě dělají své
Já osobně jsem zastáncem Františka Šusty a jeho metod tréninku. Aktuálně mam vlkošedou fenku NO (11 měsíců) s kterou trávím plno času na cvičáku. Když někdy uslyšíte, že je rozdíl mezi výstavní a pracovní linií , tak mohu jen potvrdit! Předtím jsem měl NO typ Rex a teď tuhle střelu
Zatím plány do budoucna nemám, užíváme si cvičení a společně trávený čas, kam nás to zavede se uvidí. Zkoušky nějaké určitě, závody možná, snaha o uchovnění...kdo ví
![]()
Celkově seriál Psí duše je dle mne přínosný. Psů žije s lidmi obrovské množství.
Točí to Datarun poskytuje zdarma https://www.datarun.cz/p/neposloucha-va ... -nechapete
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
16.5. Měla Leia šest měsíců. Váží skorem třicet kilo, je to statná dorostenka s krásně lesklou černočernou srstí. Má přezubeno, zuby všechny skus vzorový. Vztah mezi trojkou se naprosto stabilizoval. Je to parta, divočí samzřejmě, ale přesně tak jak je přirozené. Už jsem dlouho neslyšela Agnes, že by na Leiu zle nerudně vrčela. Socializace probíhá velmi, od začátku března se u nás střídají party řemeslníků, mnoho strojů a činností, stále otevřená, nová
,vrata. Holky to zvládají báječně, s námořnickou rozvahou.
Také hned po pochodu Praha Prčice, kdy chodí mrak lidí, začala dvouměsíční objíždka kolem nás, to je zas velmi silná doprava.
leia výborně přežila krysí jed i operaci pupeční kýly, zvládly jsme i bez ponižujícího plastového límce, jen v triku, veterina mne přišla na astronomické částky sic, ale všechno oki.
dva květnové víkendy, jeden prosloužený, jste spolu strávily na psích akcích. prvně moc pěkný výcvikový. a minulý týden akce 40 let hovawarta v čr, sobotní výstava. Té se zúčastnilo 151 hovawartů různého věku a obojího pohlaví.
psí auto je bigster, jezdí v prostorném kufru, nemá to nejradši, ale nezvrací ani po několika hodinách a už většinu času leží. je to pro mne radost s ní pobývat na akcích, chová se přirozeně, není nejistá. konečně jsem si tedy užila výstavu a i přes otřesné sobotní počasí minulý týden jsme zůstali až do konce.
chovatelská stanice Daimar je vlastně veliká psí rodina, tři chovatelky, na výstavě bylo jedenáct zástupců rodiny různého věku, vytvořili jsme i dvě chovatelské skupiny a získali druhé a třetí místo.
já si s Leiou “vyběhala” v třídě dorostu VN velmi nadějná 2, dvojka za moje předvedení
nemohu dobře běhat kvůli kyčli.
leia je opravdu krásná fena, zatím bez chyb. povahu má báječnou. dělá nám hodně radosti, problémky jsou občasné
Také hned po pochodu Praha Prčice, kdy chodí mrak lidí, začala dvouměsíční objíždka kolem nás, to je zas velmi silná doprava.
leia výborně přežila krysí jed i operaci pupeční kýly, zvládly jsme i bez ponižujícího plastového límce, jen v triku, veterina mne přišla na astronomické částky sic, ale všechno oki.
dva květnové víkendy, jeden prosloužený, jste spolu strávily na psích akcích. prvně moc pěkný výcvikový. a minulý týden akce 40 let hovawarta v čr, sobotní výstava. Té se zúčastnilo 151 hovawartů různého věku a obojího pohlaví.
psí auto je bigster, jezdí v prostorném kufru, nemá to nejradši, ale nezvrací ani po několika hodinách a už většinu času leží. je to pro mne radost s ní pobývat na akcích, chová se přirozeně, není nejistá. konečně jsem si tedy užila výstavu a i přes otřesné sobotní počasí minulý týden jsme zůstali až do konce.
chovatelská stanice Daimar je vlastně veliká psí rodina, tři chovatelky, na výstavě bylo jedenáct zástupců rodiny různého věku, vytvořili jsme i dvě chovatelské skupiny a získali druhé a třetí místo.
já si s Leiou “vyběhala” v třídě dorostu VN velmi nadějná 2, dvojka za moje předvedení
leia je opravdu krásná fena, zatím bez chyb. povahu má báječnou. dělá nám hodně radosti, problémky jsou občasné
Naposledy upravil(a) Jana P. dne 24 kvě 2026 07:26, celkem upraveno 1 x.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Výcvik byl na Zahradišti, bylo krásné počasí, setkaly jsme se s psíma kámoškama v přírodě, vaří tam skvěle. Moc mne to baví. Na podzim je v plánu další prodloužený víkend.
A taky jsem Leiu přihlásila na výstavu do Klatov.
A taky jsem Leiu přihlásila na výstavu do Klatov.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3631 poděkování
- Dostal poděkování: 6738 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani, gratuluji k úspěchům. Jsem moc ráda, že Ti dělá takovou radost! Je překrásná!
Říkala jsem si, že tři velcí psy už jsou opravdu moc… ale je dobře, že se to sžilo a jste všichni spokojení
Říkala jsem si, že tři velcí psy už jsou opravdu moc… ale je dobře, že se to sžilo a jste všichni spokojení