první dny dojení
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 613 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: první dny dojení
Dneska katastrofa. Skakala u toho tak, ze nohy zustaly privazane ale cela se vyvracela az se malem prevratila i s kozostrojem. Podlomila nohy, machala prednima. Lehla si, skrtilo ji to, no strasne. Mam chut se na to vykaslat. Nebavi me to takhle. Je to horsi a horsi. Oddojila jsem litr a pul z jednoho struku.
-
Františka.
- Dal poděkování: 5777 poděkování
- Dostal poděkování: 4910 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu silná povaha. To převrácení asi nikoho nenapadlo, ale fakt je, že ony se klidně plnou vahou opřou o něco na boku, pokud si už nemůžou sedat a jiné blbosti. Vytrvejte, je možné, že se to jednou podaří
. Nebo i víckrát a možná pak natrvalo. Skoro Vám kozu s takovou povahou závidím, ne kvůli dojení, ale byla by to skvělá vůdkyně, je rázná a nedá se.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3663 poděkování
- Dostal poděkování: 6772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, třeba až dojde trpělivost Vlaštovce, tak jí u Vás ubytuje 
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Akorát, že já nepotřebuju vůdkyni, ale normální kozu. I když ono to je asi protimluv už....
mlatila včera sebou tak, že ty přední dřeva vyrvala...pak ten konec dojenú už byl lepší. Po tom, co ležela na břiše málem s vykloubenýma nohama....jako....jednou to třeba bude vtipná historka. Teď me to spíš děsně štve
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Bude normální, bude skvělá koza, věřím tomu.
Já nepotřebuju vůdkyni, která je odjinud. Trvá dlouho, než se zařadí do stáda, natož aby mu rozumně vládla a mě poslouchala. To není realistické. To by mohla jen Vlaštovka, až ji zdolá
.
Já nepotřebuju vůdkyni, která je odjinud. Trvá dlouho, než se zařadí do stáda, natož aby mu rozumně vládla a mě poslouchala. To není realistické. To by mohla jen Vlaštovka, až ji zdolá
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem dojila po té hrůze poprvé. Zjistila jsem, že když ji dám jádro, jeden struk má narvaný skoro 2 litry mléka a když je jen na pastvě, zbývá tam trocha a malý si to relativně vypije.....potřebovala jsem si dát pauzu, abych se uklidnila, protože jsem z toho už měla nervy, co zase vymyslí.....a dneska úplně v pohodě. Párkrát se snažila zvednout nohu, ale když zjsitila, že to nejde a já řekla ne, stála a žrala...dojení jsem končila já s úspěchem 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá zpráva.
K tomu obilí. Zvyšuje množství mléka, mění jeho složení k horšímu. Ne chuťově, ale obsah nasycených nenasycených mastných kyselin. Ale jasně, trocha sacharidů z hrnečku obilí neznamená skoro nic, nechci strašit
.
K tomu obilí. Zvyšuje množství mléka, mění jeho složení k horšímu. Ne chuťově, ale obsah nasycených nenasycených mastných kyselin. Ale jasně, trocha sacharidů z hrnečku obilí neznamená skoro nic, nechci strašit
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Selhala jsem. První Vlaštovka, jaro nedělá....od té doby konec. Převrátila kozostroj. Vypadala jak mrtvá, dělala že omdlévá aby pak kopala tak, že mi namohla loket. Přivázaná ze všech stran....moje první a jediná myšlenka, Už nemůžu. Nevím, zda to je všim, je toho hodně, nebo JEN tou kozou, zlomila mě. Nemám na to sílu. 3 děti, práce, po práci sušit seno, aby ten nevděčný tvor měl něco na zimu. V noci usnínám zbitá jak špalek a jen proto, aby z mléka nezbylo niv a já neměla už ani kapku nervů.....nemám jí ráda...už ji prostě nemám ráda. Vím, že je to asi koza s potenciálem....mléka má na rozdávání. Nenechá na sebe ale sáhnout. Drželi ji 3 lidi a ona se vyvracela. Nás kamarád(ktery ji pomahal drzet), který dělal leta u krav řekl, že toto není normální.....zachránila mě paní Františka. Nabídla pomocnou ruku. I kdyby se to nepovedlo a ta ......tvor .....ďábel s kozou v těle šla opravdu do klobás, děkuji za šanci, že to není ztraceno a hlavne za pochopeni.....mrzí mě to celé, připadám si absolutně neschopně ale moje trpělivost skončila.....držte palce. Je mi paní zachránkyně líto. Je to podle mě opravdu úžasná koza s Ďáblem v těle... Doufám,že až bude mezi ostatníma normálníma kozama, dojde ji, jak se má chovat..... 
Naposledy upravil(a) Vlaštovka dne 15 čer 2026 23:59, celkem upraveno 2 x.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Josefína byla taky prvnička...taky se to musela učit. Taky dělala drahoty. Ale to co dělá ona je....neumím to popsat.....jsem velmi trpělivý člověk. Mám spoustu negativních vlastností, ale trpělivost mám.......pro ni už ne......
-
čtenářka
- Dal poděkování: 2262 poděkování
- Dostal poděkování: 766 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, je mi líto, že to u Vás nedopadlo... ALE- ze zvířat by měl mít člověk radost, potěšení, užitek.... a ne jen nervy, stres, škodu a problémy v rodině. I když se to většinou střídá, má to svoje hranice. Sama to znám i když jsem teda žádnou kozu neměla.... třeba se časem nějaká hodná koza objeví... Přála bych vám to. 
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji. Paní Františka si vezme Elvíru k sobě a zkusí z ní udělat ,,normální kozu,,...ona je normální. V některých ohledech je až úžasná. Ale úplně mě zničila. Nedá si to vysvětlit...ode mě. Neumím s ní asi v tomto komunikovat. Budu doufat, že kozí stádo a kozí paní mi ji spraví.....pokud ano, vezmu si ji zpět. Pokud ne, půjde do salámu...takto mi to navrhla paní Františka a znovu velké díky za ochotu a snahu pomoci.
kdyby nebylo jí, koza jde dneska k pánu...tak moc jsem zoufalá a zhnusená
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, myslím, že i pro ostatní čtenáře, kteří zavítají na naše fórum, může být tohle Tvoje psaní, ty příběhy, hodně přínosné.
Protože prostě ne každá situace je zvládnutelná “teď a tady” a je v pořádku někde vyhodnotit, že to už prostě není cesta a netlačit hlavou proti zdi, která zrovna v té dané konstelaci není prostupná…
Mrzí mě, že sis s Elvírou (nepředurčuje jí už to jméno k jisté spojitosti s “temnými silami”?
) vyžrala takovouhle story a že to došlo až takhle daleko… ale je taky fajn, že se Ti díky Malochovu třeba otevřely nové možnosti a řešení 
PS: Jestli se s ní nezvládne nedomluvit Františka, tak pak už nikdo!
Škoda, že teď asi nemáš energii ani náladu řešit kozu novou, protože je jich teď plný internet - rozdojených, s kůzlaty pod sebou… abys měla přes léto mléko pro sebe a svou rodinu a konečně to fungovalo tak, jak sis to představovala…
Protože prostě ne každá situace je zvládnutelná “teď a tady” a je v pořádku někde vyhodnotit, že to už prostě není cesta a netlačit hlavou proti zdi, která zrovna v té dané konstelaci není prostupná…
Mrzí mě, že sis s Elvírou (nepředurčuje jí už to jméno k jisté spojitosti s “temnými silami”?
PS: Jestli se s ní nezvládne nedomluvit Františka, tak pak už nikdo!
Škoda, že teď asi nemáš energii ani náladu řešit kozu novou, protože je jich teď plný internet - rozdojených, s kůzlaty pod sebou… abys měla přes léto mléko pro sebe a svou rodinu a konečně to fungovalo tak, jak sis to představovala…
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
V okruhu 50 km od nas jsem zadny inzerat na dojnou kozu nenasla a dal nejedu. Uz bych se na to mohla.....ani to ted nechci hnat. Nejak to dopadne. Aspon par dni musim ted pockat, az budu vedet, jak to vyhodnoti pani Frantiska.....a pak se uvidi.....
- PavelIV
- Dal poděkování: 6529 poděkování
- Dostal poděkování: 3915 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Píšete tu o mně, jako kdybych byla Zaříkavačka koz. Možná z ní budu zhnusená a opravdu skončí i přes svůj potenciál špatně. Nic neslibuju, uvidíme, pár hrozných koz už jsem měla, ale podle popisu takovouhle tedy ještě ne. Prostě to nějak dopadne a nedělejme si z toho hlavu.
Že by bylo na trhu pousta dojných koz, to tedy u nás opravdu není. Zrovna před týdnem volal jeden pán a chtěl kozu na dojení a prý se mu nedaří žádnou sehnat. Mám a nedám
.
Že by bylo na trhu pousta dojných koz, to tedy u nás opravdu není. Zrovna před týdnem volal jeden pán a chtěl kozu na dojení a prý se mu nedaří žádnou sehnat. Mám a nedám
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Člověk, který má tolik let zkušeností s určitým druhem zvířat už je pro mě zaříkávač. Ať chce, nebo ne....u mě by neměla šanci vůbec, takže to, že to vy s ní zkusíte je pro me veliký nadstandart. Když si nevím rady se psem, také hledám někoho, kdo s nimi má několikaleté zkušenosti......
A že takovou ne, já nad tím přemýšlela, opravdu to může taky být tím, že jediný, kdo ji konkuroval byla velmi slabá Josefína, jinak nikdo. To, že ukradla kůzle, to že se tajhle chová, třeba to bude lepší, když bude mezi ostatními. Třeba se z tÉ PUMY STANE ZASE KOZA...Mléka má totiž hodně a je velmi chutné.......
Pořád věřím, že ji dáte do kupy. Když ne, budu alespoň vědět, že jsem udělala co jsem mohla.
A že takovou ne, já nad tím přemýšlela, opravdu to může taky být tím, že jediný, kdo ji konkuroval byla velmi slabá Josefína, jinak nikdo. To, že ukradla kůzle, to že se tajhle chová, třeba to bude lepší, když bude mezi ostatními. Třeba se z tÉ PUMY STANE ZASE KOZA...Mléka má totiž hodně a je velmi chutné.......
Pořád věřím, že ji dáte do kupy. Když ne, budu alespoň vědět, že jsem udělala co jsem mohla.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Mám jiný problém - mladou kozu, která když už se dojí, stojí jako přibitá, ale těžko ji předtím chytám. Už se naučila své jméno, když zavolám, otočí se a tuší, že chci, aby přišla ke mně, zastaví se, ale než dojdu já k ní, už je zase někde mezi ostatními. Má přesný odhad, odkud na ni ještě dosáhnu, abych jí mohla skočit po noze a chytit ji. Když je dostatečně blízko, zase je v chumlu ostatních a než se jimi propletu, je pryč. Kolikrát jsem si říkala, jak to dělají ve velkochovech. Naženou kozy do uličky a pak jde jedna po druhé? Nevíte někdo? Sice to tak stejně nemůžu udělat a lezli by tam i kozlové kůzlata, ale zajímá mě to. Určitě nemají 300 koz pojmenovaných a nečekají, až jedna po druhé přijdou na zavolání.
- PavelIV
- Dal poděkování: 6529 poděkování
- Dostal poděkování: 3915 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tipuju, že když nemají uličku, tak mají roh, kam je ženou a ovčáckou holí za zadní nohu chytnou tu, kterou chtějí.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Vidíte, ta hůl mě nenapadla, člověku trochu prodlouží ruku. Na ovce to jde určitě, u koz si myslím, že úspěch je tak poloviční, vyklouznou ze všeho, co je nedrží jak klíště. Dokonce ji někde asi mám, jen už vůbec nevím kde, protože mi překážela, když jsme šli na pastvu.