první dny dojení
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4453 poděkování
- Dostal poděkování: 5086 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: první dny dojení
No ono je třeba umět se i chovat ke zvířeti sebevědomě a vědět jak přistupovat ke zvířatům. Zvíře vycítí nejistotu, zbrklost, hysterii ......
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Dal poděkování: 5777 poděkování
- Dostal poděkování: 4910 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ona to Vlaštovka bude ještě zkoušet, domluvily jsme se, že jsem záložní řešení pro případ nouze nejvyšší. Nevím, jestli jsem zblrklá a nejistá, už asi ne, sebevědomá naopak už asi jo. Hysterická taky ne, mít doma dva patnáctileté poloslepé a polohluché psy, kteří se chovají jako fyzicky velmi zdatní senilní starci, to už se člověk smíří se vším, ani by nemusel mít další zvířata.
Ale možná to bylo na Vlaštovku.
Ale možná to bylo na Vlaštovku.
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 613 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já s kozami určite extra sebevědomá nejsem.....co se týče nějakého základu ano, i tu Josu, ktera nemela rada lidi jsem to naucila, ale to bylo jine. Delala drahoty a pomalu se to mirnilo. Takze jsem nebyla tak nervozni. Tady se to zhorsuje a zhorsuje, takze nervy mi uz tecou......taky nevim, zda to muze mit vliv, ale josefinu jsem dojila az pde dne, kdy jsme porazili kozlika. Elviru musim uz ted, kdyz kozlika stale ma. Mozna i to muze mit vliv...tezko rict. Silna povaha ona je.
dneska jsem se rozhodla, ze kdyz se za pank Frantiskou ted minimalne do patku nedostanu a ona opravdu ma uplne nacpanou tu polovinu vemene, dam tomu jeste snahu a zkusim za ni chodit nekolikrat denne a jen drzet a sahat na vemeno....a dej se vule....dneska 15 minut, odstrikano tak 1/6 a ja zpocena az na zadku. Ruce mam v jednom ohni, jak jsem ji musela drzet rukou, nohama, hlavou a jeste dojit
vedeli jste, ze koza s obema zadnima nohama nahore muze skakat jen po prednich?
ona je proste neuveritelna satanka
-
Františka.
- Dal poděkování: 5777 poděkování
- Dostal poděkování: 4910 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zatím zkuste to vemeno jen udržovat, aby nebylo hrozně nacpané., zbytek tam klidně nechte. Možná přijde o trochu mléka, ale koza je investice na několik let, neřešíte jen letošek.
Ano, koza může chodit jen po zadních, jen po předních, může vyhazovat jako kůň, když má obě nohy svázané, může si sedat, kácet se do boku. Co jsem ještě nezažila, je to Elvířino omdlévání při dojení. Jestli ona není nějaká dáma z 19. století. Čím oni je to křísili? Čpavkem nebo čím
?
Ano, koza může chodit jen po zadních, jen po předních, může vyhazovat jako kůň, když má obě nohy svázané, může si sedat, kácet se do boku. Co jsem ještě nezažila, je to Elvířino omdlévání při dojení. Jestli ona není nějaká dáma z 19. století. Čím oni je to křísili? Čpavkem nebo čím