Seno máte krásné
Sušení sena
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3661 poděkování
- Dostal poděkování: 6771 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušení sena
Věřím, že kdo teď stihl posekat, tak že se ještě druhých sečí dočká. Nebo bude mít na čem alespoň pást 
Seno máte krásné
Seno máte krásné
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6180 poděkování
- Dostal poděkování: 7023 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky, jen kdyby ho byla plná stodola. Tohle je na zimu tak pro králíky. Ovcím musíme dokoupit 4 opravdu velké balíky. Tak snad.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4453 poděkování
- Dostal poděkování: 5085 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Na svatého Aloise, poseč louku neboj se.....
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6180 poděkování
- Dostal poděkování: 7023 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kolem nás mají všichni usušeno, nyní bylo několik dní ideální počasí. Takže naše seno už je hotové.
Včera to bylo děsivé, nakonec 3mm
Včera to bylo děsivé, nakonec 3mm
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1438 poděkování
- Dostal poděkování: 1629 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já letos posekl odvážně v neděli 14.6. po dešti. Předpověď nic moc, nějaké přeháňky tam byly. V pondělí a úterý spíše pod mrakem a chladno, tak jsem to nechal ležet. Ve středu první rozhození (obrácení), pakek večeru do toho spadlo pár kapek. Ve čtvrtek mi naštěstí obrátil soused (byl jsem v práci) a v pátek opravdu skvělé počasí na sušení - takže obrácení, po poledni do řádků a odpoledne balíky. Nakonec docela slušné seno, množství trochu větší než loni (160 vs cca 150 balíků), v sobotu nám začala dovolená a odjeli plánovaně na motorce pryč.
V sobotu po celém Burgenlandsku sušili seno, odpoledne jim do toho skoro všude bohužel napršelo. Šílená bouřka přes půl Rakouska, někde to tak tak stihli schovat, někde pršelo do skoro suchého sena, někde dokonce stihli řádky, někde měli i část schovanou a třeba v půlce řádku přerušeno (řekl bych že někde na jihu to byla už otava). Bylo mi jich opravdu líto... Na dalších místech po Rakousku, Slovinsku, Itálii, Švýcarsku a Německu postupně každý den spousty luk v různém stádiu sušení. Nádherné pohledy, hlavně když jsem věděl, že mám seno v suchu na půdě.
Dnes jsme přijeli a rovnou posekli zahradu, kterou jsme letos sušení začínali, byl tam už slušný podrost a myslím že teď by to akorát zaschlo, tak ať to pak není vše najednou.
V sobotu po celém Burgenlandsku sušili seno, odpoledne jim do toho skoro všude bohužel napršelo. Šílená bouřka přes půl Rakouska, někde to tak tak stihli schovat, někde pršelo do skoro suchého sena, někde dokonce stihli řádky, někde měli i část schovanou a třeba v půlce řádku přerušeno (řekl bych že někde na jihu to byla už otava). Bylo mi jich opravdu líto... Na dalších místech po Rakousku, Slovinsku, Itálii, Švýcarsku a Německu postupně každý den spousty luk v různém stádiu sušení. Nádherné pohledy, hlavně když jsem věděl, že mám seno v suchu na půdě.
Dnes jsme přijeli a rovnou posekli zahradu, kterou jsme letos sušení začínali, byl tam už slušný podrost a myslím že teď by to akorát zaschlo, tak ať to pak není vše najednou.
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Jo a tohle byl nádherný pohled na louky v dolomitech - skoro všechny tam kropí vodou - lze vidět po přiblížení v pravé horní třetině. Viděl jsem opakovaně. Ale tam mají samozřejmě vody téměř neomezené množství...

- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4453 poděkování
- Dostal poděkování: 5085 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak zastohováno a zakryto.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3661 poděkování
- Dostal poděkování: 6771 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Koupila jsem plachtu, ale musíme nakulit do druhého patra růčo, tak musím počkat, až tu budu mít chlapskou techniku