Ochrana před vedrem

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3661 poděkování
Dostal poděkování: 6771 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ochrana před vedrem

Nový příspěvek od Hhippie »

Sice to dávám do drůbeže, ale vlastně mě to zajímá obecně - máte nějaký tip, jak ulevit zvířatům v tomhle počasi’..?
Protože tohle už začíná být o zdraví.
A ono je sice fajn, že psa nebo kočku vezmeme do domu do chladné chodby… ale většinu zvířat si do domu úplně nenastěhuji… co s drůbeží? Dá se jí nějak ulevit?
Máme taky venkovní prasátka.. ty si zalézají do stínu stromů nebo se koupají ve vodě, co si vylejou…
Ovcím asi ulevit nedokážu.
Některé koně chodíme plavit do řeky… ale mám pocit, že než dojdeme domů, jsou stejně zpocení a ohřátí, jako byli… ale ti mají taky přístřešky ve stínu stromů na pastvinách…
No a morčata / králíci v klecích… těm člověk asi taky moc neuleví :plac:
Fakt jsem celkem bezradná… :mrzimeto:
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Dal poděkování: 5777 poděkování
Dostal poděkování: 4910 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ochrana před vedrem

Nový příspěvek od Františka. »

Včera se jeden kohout začal motat a skoro spadl. Je asi dost tlustý, ale aby dostal mrtvici, jsem nechtěla a namočila ho po krk do vody. Přežil. Mám dost vysoké rostliny, kam se slepice můžou schovat, zahrabávají se i do země a do kompostu. Jsou pořád ve stínu.
Kozám to většinou nevadí, ale v sobotu tady bylo třicet sedm stupňů (nepíšou mi čísla) a jedna koza vypadala dost zchváceně. Nezvedla se ani na nabídku trávy, tak jsem ji vzala stranou a polila celé tělo vodou. Navečer už vypadala dobře. I kozy mají stín a leží v něm, navíc většinou trošku fouká.
Kdybych měla možnost a bylo to zlé, asi bych je postříkala. To neuškodí v tomhle vedru snad žádnému zvířeti.
Jana P.
Dal poděkování: 6180 poděkování
Dostal poděkování: 7023 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Naštěstí máme opravdu hodně vegetace stromy keře trávu sekáme zřídka zvířata se mají dobře . Máme zastíněná okna i dveře zvenčí uvnitř je 22 od 12 do 16 držím siestu. A těšíme se na pondělí 😊
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3661 poděkování
Dostal poděkování: 6771 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Nedalo mi to a včera jsme ještě před zavíračkou zajeli koupit do Obi větrák pro brojlery.
Prostě jsme je nestihli včas porazit a teď bychom to a) nezvládli a b) by to ani lednice neuchladila… tak jsme si museli poradit s tím, co máme.. normálně v tomto čase už brojlery nemáme, ale letos se nějak dodávka zpozdila… tak se o ně holt musíme postarat.
Manžel chodí několikrát denně vlažit střechu, aby se ještě navíc neohříval vzduch ve voliéře, instaloval větrák mezi dveře a já namrazila nějaké petky s vodou, které jsem rozházela po prostoru. Když je opustila hysterie, nakonec to prozkoumali, zjistili, že je to nesežere a polehali přes ně, aby se zchladili… tak to mám radost, že jim to trochu uleví :srdicko:
Přílohy
29009399-2ccd-4fe4-a503-37d77f307272.jpeg
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Dal poděkování: 5777 poděkování
Dostal poděkování: 4910 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Ty petky jsou dobrý nápad :usmev: .
Odpovědět