Moje krmení....
- jírab
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5792 poděkování
- Dostal poděkování: 4934 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje krmení....
Naproti výběhu se objevila hromada větviček z pyracanthy. Je strašně trnitá. Kozy ji okoušou i tak, ale kdo má pak sbírat ty zbytky po výběhu, když trny na větvičkách zůstávají. Zapichuje se to i do bot. Občas lidi nemají soudnost. Jak asi mám takovou hrůzu kozám dávat? Přitom to tam nechat nechci, za chvíli by na tom místě byla skládka všeho možného. Vzala jsem si dvoje kožené rukavice, odvezla část a naštěpkovala ji. Nebyla to žádná slast, ale přece jen to šlo. Včera i dnes jsem jim dala asi po 8 bednách a sežrali v této formě skoro všechno, zůstalo jen asi půl bedny nejhrubších kousků větviček, které jsem pak nasypala do pytle a dám je na kompost. Nakonec jsem se toho tedy zbavila a kozy to docela potěšilo. Čeká mě snad poslední část ještě zítra, ale už jsem optimista, protože vím, že to jde.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3691 poděkování
- Dostal poděkování: 6783 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To by mě nenapadlo, dávat to zvířatům.
Vy, Františko, taky využijete všechno!
Vy, Františko, taky využijete všechno!
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Představa, že to odvážím do sběrného dvora, tam vykládám a jsem popíchaná ještě víc než takhle, mě donutila něco vymyslet. Vím, že to lístky pyracanthy okusují a takhle sežraly i slabší větvičky. Také záleží na tom, jaký má člověk štěpkovač, některým by to nešlo, kdežto já mám teď takový univerzální, co "požírá" všechno.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4474 poděkování
- Dostal poděkování: 5121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
-
VeraBoskova
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný den,
nepodařilo se mi sehnat seno na zimu pro ovce. Čím vším se dá krmit? Teď mám 18 ovcí i s jehňaty. Na zimu budu nechávat berana a 3 ovce. Mám jenom 2 balíky sena a 2 balíky slámy.
Dělám zásoby ječmene, mám objednané cukr. řízky a sladový květ.
Děkuji za rady.
nepodařilo se mi sehnat seno na zimu pro ovce. Čím vším se dá krmit? Teď mám 18 ovcí i s jehňaty. Na zimu budu nechávat berana a 3 ovce. Mám jenom 2 balíky sena a 2 balíky slámy.
Dělám zásoby ječmene, mám objednané cukr. řízky a sladový květ.
Děkuji za rady.