Kohout na víně

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Musím porazit jednoho ze dvou kohoutů. Ještě jsem kohouta nikdy tepelně nespracovávala. Když jsem koukla na recepty kohout na víně, příjde mi to zdlouhavé a moc ingrediencí. Máte nějaký svůj vychytaný recept?
:arus:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Janina »

Letos jsem ho pekla, arus. V římském hrnci, na základu z cibule a podobně. Divoké koření jsem tam dala, i jalovec. Máslíčko. Moc dobrý byl.
Na víně jsem taky jednou dělala, ale bylo to pracnější a zdlouhavější.
Uživatelský avatar
andre.marek
Příspěvky: 1302
Registrován: 14 říj 2018 19:12
Dal poděkování: 860 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od andre.marek »

Máme ověřen mnohokrát tento:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... qkgCv_NXHt

Opravdu doporučuji, je potřeba dodržet ingredience!
Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1698
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 1752 poděkování
Dostal poděkování: 737 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Javorka »

Kohouta na červeném víně, podle tohoto receptu, jsem už taky párkrát dělala, je to dobrota a doporučuju. Ale jsou i jiné možnosti. Jednou jsem ho pekla na bílém víně s provensálskými bylinkami, žampiony a citronem. Bylo to mnohem jednodušší. Fantastický byl vývar, ze kterého jsem uvařila polévku a pak svíčkovou, byla taky výborná.
:433:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Uložila jsem si všechny vaše recepty. Děkuji vám za ně :mdz:
:arus:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Janina »

Ještě Polívka s nudlickama a taky na paprice kohoutek. :souhlas:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Nějak nemáme sílu našeho kohouta porazit. Už jsme se domluvili s manželem, že zítra ráno...ale vypadá to, že na víkend v troubě nebude :stydim:
:arus:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Tak zítra. Zítra kohout padne. Vlastně padnou dva. Jeden malý se dosud choval jako slepice. Nijak se jako kohout neprojevoval. Ale odhalil se. Tak půjde taky. Jen mám obavu, abych si ho ráno, když ho budu lovit v kurníku, nespletla se slepicí. :bryle:
:arus:
Nirrti
Příspěvky: 241
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 376 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Nirrti »

Kohouta na víně jsem dělala asi 2x, výborné, ale dost časově náročné a pracné. Teď máme černé kohouty (Ayem Cemani), vloni jich padlo asi 16 ks, ale mě tohle černé maso a kůže na talíři moc nejede, tak jsou polívkový. Takový přes noc tažený vývar v pomaláku je k nezaplacení.
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od oreb1 »

Nirrti, a vývar je světlý?
Nirrti
Příspěvky: 241
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 376 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Nirrti »

oreb 1: ano, vývar je světlý, čirý (cedím ještě přes látku), a s takovýma domácíma nudličkama a knedlíčkama , mňám.
Nirrti
Příspěvky: 241
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 376 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Nirrti »

Tak jestli se sem smí vložit foto masa v kuchyňské úpravě..... rozhodně to prosím neberte jako výraz neúcty ke zvířeti. Kdyby to vadilo, tak samozřejmě smažu
Přílohy
20171203_095000.jpg
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Janina »

Jasně že smí, máme mnoho vláken s recepty a těšíme se, pokud přidáte nová. Vkládejte všechno, co se vám hodí. :souhlas:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Tak, dnes na ně došlo, tady jsou ještě nevykuchaní. Na víně ale nebudou, zdá se mi to dost pracné a spousta ingrediencí. :ajeje:
DSCF9039.JPG
:arus:
Nirrti
Příspěvky: 241
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 376 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Nirrti »

Pěkné kousky. Tak můžete zkusit tajine. Receptů je na to spousta, jen si vybrat. Já tedy na to mám přímo nádobu, ale lze v jakémkoliv hrnci, pánvi, litině s víkem. Pravda, že si nakládám marocké citrony a mám je v lednici i rok. V tajinu jsou pak výborné, ale určitě by šly nahradit nebo se možná dá něco podobného koupit.
Pokud byste chtěla, tak můžu dát receptík můj.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Nirrti,
sem s receptíkem, děkuji :kyticka:
:arus:
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od irčan »

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Nirrti
Příspěvky: 241
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 376 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Nirrti »

tajine : rozeberu kuře, kohouta, jehněčí, kůzle..... můžete vykostit a z kostí polévku. Na oleji(dávám olivový) dáte zatáhnout maso, bez solení, vytáhnete, lehce zpěníte na drobno nakrájenou cibulku. Poté dávám sugo (mám domácí) a nebo rajčata z konzervy - celá, jen rozmáčknout, do toho různou kořenovou zeleninu -nakrájenou mrkev, petržel, červenou řepu na čtvrtinky, prostě co máte rádi a k dispozici, papriku . Do toho položím to orestované kuře, osolím a posypu směsí koření - zase dle chuti (já si v hmoždíři drtím trošku koriandru, černuchu, pár kuliček kardamomu, přidám lžičku skořice, arabského koření, kebseh - prostě podle chuti, toho arabského je víc druhů, klidně smíchám, ale pozor, některé ty arabské směsi mohou sůl obsahovat). A mezi to nakladu na čtvrtinky nakrájený naložený citron. Zakryju víkem, plamen dám nejmenší hořák na minimum a jdu pryč. Občas zkontroluju, aby se nepřichytlo. Do hotového můžete vmíchat hrst nasekané zelené natě z petrželky. Jako příloha se celkem hodí bulgur.
Citrony nakládám podle tohoto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/maroc ... ecept.html

a dělám to v takovém nějakém hrnci
https://www.kitchenstyle.cz/tajine-32-c ... 2kQAvD_BwE

pokud se nemůžou odkazy, tak smažu
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od arus »

Děkuji vám za odkazy a Nirrti za receptík. Budu tedy experimentovat, snad z toho něco vznikne. :stydim:
:arus:
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kohout na víně

Nový příspěvek od Hhippie »

Oooo, Nirrti, Ty jsi kouzelnice!! :souhlas: To musim vyzkouset!
Miluji marockou polevku harrira z jehnecich kosti! :mrk:
Cerstvy koriandr je boziiii :srdce: (akorat ho neumim pouzit jinam :vytlem: )
:Hhippie: Bubáci forever!
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 7 hostů