Pomazánky
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5324 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pomazánky
Ahoj lidi, mám prosbu:
mám pocit, že doma pořád točíme na chleba to samé a ráda bych trochu inovovala menu.
Podělí se někdo o recept na dobrou a na přípravu a ingredience nenáročnou pomazánku vhodnou i pro děti (ne pikantní ani extra nezdravou)? Děkuji velice
mám pocit, že doma pořád točíme na chleba to samé a ráda bych trochu inovovala menu.
Podělí se někdo o recept na dobrou a na přípravu a ingredience nenáročnou pomazánku vhodnou i pro děti (ne pikantní ani extra nezdravou)? Děkuji velice
Bubáci forever!
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
My jsme si doma oblíbili pomazánku sýrovou s pórkem. Většinou koupím větší krabičku sýrů apetito a přidám trochu perly nebo ramu, máslo nám nezachutnalo a přidám nakrájený pórek. Nechám odležet.
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Nechci ti Hipiii do toho kecat, ale téma s názvem Pomazánky si nezaslouží být omezené vhodností pouze pro děti!
Já bych prosil i mírně nezdravé a i klidně dosti pikamtní
I když . . . . .. . ono vlastně pro děti stačí ubrat , nebo vynechat v receptu česnek, případně hořčici, cibuli, pepř, čili papričky, tvarůžky . . . . . . . . . .
Já bych prosil i mírně nezdravé a i klidně dosti pikamtní
I když . . . . .. . ono vlastně pro děti stačí ubrat , nebo vynechat v receptu česnek, případně hořčici, cibuli, pepř, čili papričky, tvarůžky . . . . . . . . . .
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Tahle je hodně známá a třeba je to ta, co už se omrzela . Pomazánkové máslo (třeba Choceňské, ne Ramu apod.) ušlehat s jemně nastrouhanou nivou. Když je hmota moc hustá, přidat trochu mléka. Buď nechat tak nebo přidat trochu pepře nebo česneku, případně nasekanou cibuli nebo pažitku.
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Stará dobrá Budapešť. Tvaroh, trochu zakysanky nebo změklého másla šlehat. Přidat sladkou papriku, sušenou, prášek, a na jemno pokrájenou cibulku. Osolit.
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Budapešť? Není to stará dobrá rozhuda?, nebo roshuda?
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5324 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Profesore: treba moje holky maji nejradsi česnekovku
Jenže já jako základ do všeho používám pomazánkové máslo (jen smetana, kultura a sůl) — česnekovou (někdy s tvrdým sýrem), vajíčkovou, rybičkovou, pažitkovou, brynzovou (tu moc rádi nemají, my jo )
Tak právě hledám něco dalšího.
Arus: děkuji. Margaríny ani tavené sýry nám přes práh nesmí
Jenže já jako základ do všeho používám pomazánkové máslo (jen smetana, kultura a sůl) — česnekovou (někdy s tvrdým sýrem), vajíčkovou, rybičkovou, pažitkovou, brynzovou (tu moc rádi nemají, my jo )
Tak právě hledám něco dalšího.
Arus: děkuji. Margaríny ani tavené sýry nám přes práh nesmí
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Moje oblíbený vaření (nebo matlání pomazánek a salátů) podle ČSN,asi budu nejaká stará struktura.
http://makova-panenka.cz/recepty/pomaza ... ci-pecivo/
http://makova-panenka.cz/recepty/origin ... podle-csn/
https://www.recepty.cz/recept/tradicni- ... lat-156986
http://makova-panenka.cz/recepty/pravy- ... dnich-csn/
https://www.jitulciny-recepty.cz/pomaza ... u-z-drozdi
http://makova-panenka.cz/recepty/pomaza ... ci-pecivo/
http://makova-panenka.cz/recepty/origin ... podle-csn/
https://www.recepty.cz/recept/tradicni- ... lat-156986
http://makova-panenka.cz/recepty/pravy- ... dnich-csn/
https://www.jitulciny-recepty.cz/pomaza ... u-z-drozdi
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 2539
- Registrován: 10 říj 2018 13:26
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
A ty ramy nebo co to je, nejde nahradit tvarohem?
Měli uz jste někdo treba tvarohovorybickovou pomazanku?
Ja ho nacpu všude kam jde
Nejlepší s redkvickama.
K tvarohu pro zjemnění používám majolku.kdo ma slipky a hlavně olej,,domácí najoneza je hračka.
Levna varianta Luciny,zerve s cimkoliv je zakysanka smichana s jogurtem a nechat vykapat v pleně. Do toho lze přidat cokoliv.
Do dobry pastiky stačí dat okurky,vyšlehat a třeba cibuli a taky dobrý .
Měli uz jste někdo treba tvarohovorybickovou pomazanku?
Ja ho nacpu všude kam jde
Nejlepší s redkvickama.
K tvarohu pro zjemnění používám majolku.kdo ma slipky a hlavně olej,,domácí najoneza je hračka.
Levna varianta Luciny,zerve s cimkoliv je zakysanka smichana s jogurtem a nechat vykapat v pleně. Do toho lze přidat cokoliv.
Do dobry pastiky stačí dat okurky,vyšlehat a třeba cibuli a taky dobrý .
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
používám stabilně jen máslo, ale tahle pórková pomazánka nám chutná s perlou nebo ramou, pomazánkové máslo jsem nezkusila. To například nekupuji vůbec, když jsem ho koupila, nikdo si ho v lednici ani nevšiml, ale vyzkouším ho. Sýry kupuji smetanové, apetito není tavený, tedy nevím, že by byl.Hhippie píše: ↑12 bře 2020 23:03 Profesore: treba moje holky maji nejradsi česnekovku
Jenže já jako základ do všeho používám pomazánkové máslo (jen smetana, kultura a sůl) — česnekovou (někdy s tvrdým sýrem), vajíčkovou, rybičkovou, pažitkovou, brynzovou (tu moc rádi nemají, my jo )
Tak právě hledám něco dalšího.
Arus: děkuji. Margaríny ani tavené sýry nám přes práh nesmí
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5324 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Arus, nechci Ti brát iluze, ale předpokládám, že každý sýr v alobalu a krabičce z obchodu, co se dá namazat na chleba, je tavený tavnými solemi. Ale třeba se mýlím. Kdyby měl někdo tip na nějaký zdravý mazací sýr (žervé, čerstvé sýry), budu ráda
Samozřejmě chápu, že nejzdravější jsou ty domácí, ale ty z toho prosím vynechte, ty teď nevyrábíme...
Samozřejmě chápu, že nejzdravější jsou ty domácí, ale ty z toho prosím vynechte, ty teď nevyrábíme...
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 2539
- Registrován: 10 říj 2018 13:26
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Dobrá pomazánka je ze strouhané syrové mrkve a celeru. Ještě přidám trochu nadrobno nakrájené cibule, majonézu, nebo jogurt, sůl, pepř a výbornou chuť tomu dodá lahůdkové droždí.
Nejčastěji dělám česnekovou, ze strouhaného sýra, česneku a majonézy. Přidám trochu zakysané smetany.
Oblíbená je křenová, kde je ještě tvaroh, majonéza a opět zakysaná smetana. Je k ní výborná šunka.
Rybičková s tvarohem, majonézou, cibulkou, česnekem a malinko hořčice.
Libeček zamíchaný s pomazánkovým máslem je taky dobrý. Určitě by se dal zamíchat do něčeho jiného.
Lučinu taky dělám. Dva veliké jogurty, sůl a šlehačka. Nechám do druhého dne vykapat.
Máma dělala hodně vajíčkovou. Vařené žloutky se rozetřely s máslem. Bílky, sýr a kousek uzeniny se nakrájely nebo umlely. Sůl, pepř a trochu hořčice.
Nejčastěji dělám česnekovou, ze strouhaného sýra, česneku a majonézy. Přidám trochu zakysané smetany.
Oblíbená je křenová, kde je ještě tvaroh, majonéza a opět zakysaná smetana. Je k ní výborná šunka.
Rybičková s tvarohem, majonézou, cibulkou, česnekem a malinko hořčice.
Libeček zamíchaný s pomazánkovým máslem je taky dobrý. Určitě by se dal zamíchat do něčeho jiného.
Lučinu taky dělám. Dva veliké jogurty, sůl a šlehačka. Nechám do druhého dne vykapat.
Máma dělala hodně vajíčkovou. Vařené žloutky se rozetřely s máslem. Bílky, sýr a kousek uzeniny se nakrájely nebo umlely. Sůl, pepř a trochu hořčice.
- Bekkky
- Příspěvky: 1157
- Registrován: 11 říj 2018 13:43
- Dal poděkování: 234 poděkování
- Dostal poděkování: 519 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Dělám často různé zeleninové pomazánky.
Okurková:
Salátovou okurku nastrouhatna na jemno, a zamíchat s pom. máslem, ochutit solí, česnekem, koprem atd.
Hráškova:
Rozmrazeny hrášek umixovatse se zakysanou smetanou, petrželkou a pažitkou nebo bazalkou, osolit, opepřit. Můžete přidat trochu citron. šťávy a oliv. olej.
Celerova:
Celer nastrouhatna na na na na jemno spojit majonézou, přidat česnek a sůl. Je dobré i půl na půl celer a sýr eidam. Posypat vlašskými ořechy.
Mrkvova:
Stejně jako celerova, majonéza, sůl, pepř, česnek.
Rajcatova:
Tvaroh+pom. máslo, jarní cibulka, bazalka, petrželka, z rajčat vyndat semínka a dužinu nakrájet na malé kostičky a zamíchat dohromady.
Z červené řepy :
Syrovou řepu nastrouhat na jemno, křen taky, pom. máslo, zakys. smetana, sůl, pepř. Chutná obložené pomerančem.
Pro masožravé je možné přidat do některých pomazánek šunku, nebo s ní chleby po namazani obložit.
Okurková:
Salátovou okurku nastrouhatna na jemno, a zamíchat s pom. máslem, ochutit solí, česnekem, koprem atd.
Hráškova:
Rozmrazeny hrášek umixovatse se zakysanou smetanou, petrželkou a pažitkou nebo bazalkou, osolit, opepřit. Můžete přidat trochu citron. šťávy a oliv. olej.
Celerova:
Celer nastrouhatna na na na na jemno spojit majonézou, přidat česnek a sůl. Je dobré i půl na půl celer a sýr eidam. Posypat vlašskými ořechy.
Mrkvova:
Stejně jako celerova, majonéza, sůl, pepř, česnek.
Rajcatova:
Tvaroh+pom. máslo, jarní cibulka, bazalka, petrželka, z rajčat vyndat semínka a dužinu nakrájet na malé kostičky a zamíchat dohromady.
Z červené řepy :
Syrovou řepu nastrouhat na jemno, křen taky, pom. máslo, zakys. smetana, sůl, pepř. Chutná obložené pomerančem.
Pro masožravé je možné přidat do některých pomazánek šunku, nebo s ní chleby po namazani obložit.
Nejhorší smrt je z vyděšení....
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Škvarková pomazánka - základ je škvarky , cibule, hořčice , kyselý okurek. Dál můžeme přidat co nás napadne - kečup, lečo, česnek, koření, vejce . . . Osobně ale oceňuji, když převažuje chuť škvarků a ostaních přísad je tam minimum.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Moc dobré jsou hummusy. Buď se dá udělat doma, což je o dost levnější, ale pracné nebo koupit hotový. Tady ho prodávali v jednom obchodě i čerstvý na váhu. Do něj se dá přimíchat leccos: sušená rajčata, kečup, cibulka nebo koření - kari, pálivá nebo sladká paprika. Namažu chleba s máslem a na to hummus. Nebo nasucho upeču topinky, potřu česnekem a máslem a hummus navrch.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5324 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Oreb: jsem cetla: “Dá se do něj přimíchat losos...” ...jsem si říkala, že to bych si asi nedala... ale “s ledasčím”, které jste navrhovala, klidně
Bubáci forever!
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomazánky
Při hledání té správné historické fazolovky na mě vybafko tohle:
https://www.pomazanky-recepty.cz/salaty ... -csn-50162
https://www.pomazanky-recepty.cz/salaty ... -csn-50162
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů