Zavařování masa

maso je maso
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Pridám svoju trošku do mlyna.Keďže jazdím s obytkou každoročne na 4-5 týždňou v lete na potulky,tak pravidelne zavarujem mäso.Zavarujem krkovičku,pliecko a bôčik.Ešte teraz dojedáme.Skúšal som aj kuracie no to sa mi nepodarilo.Skazilo sa.Mäso dávam do fliaš.Mäsa nakrájam na kocky a dám natlačené zhruba do 3/4 fľašky.Prisypem soľ a dám trošku vody.Ešte som zabudol napísať že na dno fľašky dávam kúsok kože z bôčiku ktorá mi ostala.Vrch fľašky a viečko potieram domácou slivovicou.Mäso dám na 90 minút variť do kastróla s vodou tak aby fľašky boli z 3/4 ponorené.Po 24 hodinách varenie opakujem.
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Dělala jsem takto před rokem po zabijačce a tuhle jsme snědli poslední sklenici. Výborné to bylo. :souhlas:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Jen se zeptám..."koža z bočiku" je kůže z bůčku?
:arus:
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Arus :souhlas:
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1812
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Augenblick »

Ty kůže udělají ten výborný rosol ve vepřovce. Dělám stejně 👍
Tykat, díkes ....
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Zavařujete na kolik stupňů?.. Říkám si, že je venku hnusně (celou noc prší), řezníka mám vedle a mám i zrovna čas, tak, proč se do toho nepustit? Mám někde od Kouťáka lejstra (a vím, kde), ale když mi Ivan naservíroval recept přímo pod nos, chytím příležitost za pačesy. :vytlem:

Jo, a víčka používáte jaké, šroubovací, jednorázové, nebo jsou nějaké spešl? (speciální)
:arus:
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Arus fľašky dávam do kastróla s vodou.Až začne voda variť tak počítam 90 minút.V tom kastróli to potom ostane do druhého dňa keď proces opakujem.Fľašky mám šróbovacie.Konkrétne používam tie čo v lidli v nich predávajú to ich akože mäso.Nazbieral som ich pomerne dosť po známych.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Aha, Ivane, díky..
tak flašky z Lídlu nemám. Dám to do těch, co mám doma a zkusím sehnat víčka na maso, pokud něco takového existuje. :stydim:
:arus:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Tak maso už mám, sklenice jsou v myčce a víčka na cestě. Teď aby se zadařilo. Nikdy jsem to nedělala. V červnu jedeme do Chorvatska, masíčko se bude hodit. :usmev:
DSCF9054.JPG
:arus:
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1812
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Augenblick »

To byl fofr, žena činu 👍👍, akorát u nás by to do června nevydrželo.....já to viděl,já to ochutnal, já to sežral.. :andel:
Tykat, díkes ....
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Augenblick, když já musím máknout tehdy, kdy to jde...a dnes je takový den D :vytlem:

Hotový výrobek schovám, zamknu, nedám! Pokud se povede, pojede s námi do Chorvatska, tedy pokud ještě letos nějak budeme moci vycestovat :smutek:
:arus:
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Arus tak nech sa dielo darí.U nás je to pomerne veľký problém ubrániť aby ostalo aspoň niečo na potulky.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Takhle to vypadá po prvním vaření. Pokračování bude zítra. :usmev:
DSCF9057.JPG
:arus:
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od ivan613 »

15831685750342090586521.jpg
IMG_20200302_175128.jpg
IMG_20200302_175243.jpg
Takto vypadá bôčik z minulého roku.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Už chápu, proč to nevydrží ve sklenkách dlouho :souhlas:
:arus:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Po dvou dnech zavařování a dvou dne stání, to vypadá takto. Jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží. :342:
DSCF9058.JPG
:arus:
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recep ... 00417.html

Zaujal mě na obrázku mechanický, kovový "zavírač" víček. Znáte to někdo?
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Vedra
Příspěvky: 285
Registrován: 05 led 2020 19:19
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Vedra »

Celá ta kuchařka z první strany je tady

https://uloz.to/file/KVEXwaplaGJM/domac ... charka-pdf


Děláte někdo konzervy? Řeším jak uskladnit na jaře rohatou potvoru pokud ji někdo nekoupí (jako že asi nekoupí).
IMG_20210201_170048[1].jpg
IMG_20210201_170055[1].jpg
IMG_20210201_170146[1].jpg
Asi už se mi to podařilo seřídit, musím ještě koupit šumáky a zkusit to v kýblu jak jsem četl někde na netu jestli to těsní, taky tam psali že se prý změnil rozměr z 98mm na 99mm a že mu ten starý stroj nefungoval ale nebylo tam který model.
Zkusím pár plechovek odsud https://www.irt.cz/kategorie/plechovky/ na zkoušku snad to bude fungovat v železářství které fungují a vypadají jako ty staré co mám mají za 24 kč včetně víčka a to je moc.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Proč by nekópil?Záleží nakolik kilo zlata si to ceníš.Pokud só nový plešky vo 1mm větší tak by to mělo fungovat,zavírací kladky só stavitelný,možná by byl potřeba zvětšit horní držák ,
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Vedra
Příspěvky: 285
Registrován: 05 led 2020 19:19
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Vedra »

Protože je potvora vzteklá vhodná pouze pro někoho kdo je dává do klece. Mám ji na inzerátu za 20 míň dávat nebudu to ji pak někdo koupí na maso a to ji radši sežeru sám.

Ano on tam psal že mu je nebral ten unašeč a musel nechat vytočit nový na soustruhu. Zkusím pár kusů koupit a uvidím, ty nové co jsem koupil v železářství fungují ale je to jiný výrobce tak nevím.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů