Nakládání, sušení a uzení masa

maso je maso
Uživatelský avatar
andre.marek
Příspěvky: 1302
Registrován: 14 říj 2018 19:12
Dal poděkování: 860 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od andre.marek »

Tak už mám výsledek. :vytlem: Je to super :souhlas:

Obrázek

Obrázek
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Už je to tam . . . . . . :grilovacka:
Přílohy
IMG_20210327_080100.jpg
IMG_20210327_080707.jpg
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Františka. »

Ve videu ukazuje řezník, jak si udělat jerky z hovězí kýty. Zaujalo mě, že do marinády přidává jablečný ocet, který je prý nutný, protože naruší vlákna a maso není po usušení žvýkavé.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Mňam mňam, to bych si dala :souhlas:
Kráva je ale zpracovaná do takových balíčků, že tuhle součástku už nenajdu.. :promin:
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7237 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Konečně vím co jsou "Jerky".Má je rád můj mladší vnuk,ale chybí mi ta kýta z krávy. :vytlem:
Uživatelský avatar
PavelIV
Příspěvky: 5866
Registrován: 10 říj 2018 07:57
Dal poděkování: 4930 poděkování
Dostal poděkování: 2760 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od PavelIV »

To se přece dá udělat skoro z každýho kusu hovězího. Samozřejmě, že ze svíčkový budou nejjemnější a z jinýho kusu míň. Teda třeba z kličky bych to nedělal, ale kdyby si někdo dal tu práci a zbavil to šlach, tak to musí bejt taky slušný.
Několikrát jsem ochutnal ty kupovaný - samozřejmě je to hodně drahý, ale taky mi to chutná.
Myslíte, že by výsledek nebyl úplně špatnej, kdyby se ty plátky jen přehodily přes rošt v troubě? Vlastně by asi šlo ty špejle položit na rošt napříč, aby kousky visely mezi. Uvidíme, jak dlouho budu v karanténě, třeba to zkusím.
:PavelIV:
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Františka. »

Ono by to šlo i v troubě na plechu nebo na papíře, jen to musíte otáčet a fakt jen sušit, aby se to neupeklo.
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od pamijo »

20 kg práce hotovo :hura:
Přílohy
IMG_20211214_181813.jpg
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Vážený priatelia. V decembri som robil sušené mäso. Dnes som ten zvyšok čo ostal ochutnal. Keď bolo čerstvo po sušení,zdálo sa mi, že som dal moc octu. Dnes ho nieje vôbec cítiť. Mäso som mal len tak voľne položené v kuchyni v miske.
IMG_20220218_180817_7.jpg
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1814
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Augenblick »

Tak u nás v kuchyni na misce nevydrží nic déle jak dva dny .. :vytlem:
Tykat, díkes ....
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Jana P. »

Zaujalo mě, že do marinády přidává jablečný ocet, který je prý nutný, protože naruší vlákna a maso není po usušení žvýkavé.
Se sušením to nesouvisí a možná to všichni znáte, ale přesto napíšu. :usmev:
Pokud je tužší maso a chci z něj dělat minutku, je dobré na plátky použít citronovou šťávu, nebo potřít jogurtem či zakysankou, nebo plnotučná hořčice. A nechat chvíli nebo déle na prkýnku odležet. Maso je křehké, výborné.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Už chytají barvu :souhlas:
Přílohy
IMG_20220319_110221.jpg
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od pamijo »

Teprve se chystají do udírny :vytlem: a mrazáku
Přílohy
IMG_20220318_123548.jpg
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od irčan »

Takle celý půlky jo? :)) Je vidět že netroškaříte. :souhlas: Ale ten mrazák bych docela rád navštívil. :mrk:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Tedy, Pamijo… vy jedete ve velkém! :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7237 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Nakládání masa do vakua,tak to mě nenapadlo a mohlo by to být zajímavé. :souhlas:
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od irčan »

Kouťáku tenhle Tom by ti možná trochu věc osvětlil:

Všeobecně bezva týpek s širokým záběrem. :souhlas:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Kamarád začal všechno maso na uzení nakládat a pak vakuovat. Prý se to líp rozkládá a sůl vstřebává a nechytá žádné pachy. Uzené a špeky má naprosto výjimečné a nikdy jsem lepší nejedla! :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
mastnacek2
Příspěvky: 1377
Registrován: 29 bře 2022 08:06
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od mastnacek2 »

Me se to vyuziti umelotin nelibi.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů