Tak jedna kachna vodí vylíhlá mláďata (asi 21 ks) a druhá si zalezla na zbylá vejce.
Mezitím, co na nich nikdo nebyl (ale stále byla teplá…), jsem vyházela skořápky a jedno zčernalé a zůstalo myslím 12 vajec.
Tak jí tam nechci lézt, ale myslím, že je ještě šance, že i ta druhá si to dodovysedí… musím vychytat, až na nich nebude a mrknout se do hnízda, zda nepřisnáší další… to by bylo asi blbé, to bych jí to musela nějak utnout

Tak jsme zvědaví, jak to dopadne.
Po vylíhnutí a vyvedení z hnízda těch prvních matka obsadila venkovní budku. První noc jsem mladé pochytala a naházela je do kachníku, ale matka byla hysterická, tak jsem je nechtěla znovu stresovat a nechávám jí, kde chce být…
Mladí dostali nízkou vaničku, ve které jsou stále! Naštěstí je teplo, tak snad podchlazení nehrozí. Každopádně jich je tolik, že se už teď pod kachnu ani náhodou nevejdou

Jak si to už zautomatizovali, tak se drží u mámy a zatím se nerozprchávají, tak jim přes den necháváme otevřeno i na pastvu a funguje to… což jsme rádi, že nemusejí být omezení jen v malém pevném výběhu