Vařené beraní hlavy
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vařené beraní hlavy
V tomto videu je pěkně vidět postup, jak zbavit hlavy chlupů před uvařením - opálit hořákem a oškrábat. Není to zrovna voňavá práce. Hlavy jsem takhle nikdy nejedla, ale znám stejnou přípravu kozích nožek.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Asi je to nějaká místní specialita a má to zvláštní chuť a aroma. Já bych něco takovéhleho asi nejedla.
Když chceme použít i hlavu, tak se to normálně stahuje.. takhle je z toho určitě víc materiálu k jídlu, ale mě by to nelákalo…
Když táta vyvařuje hlavy od trofejí, tak je pak obíráme psovi. Když se to vaří takhle v celku, tak moc nelze vyčistit dutinu ústní od zbytků potravy, tedy to za žádnou pochoutku pro lidský konzum nepovažuji…
Ale díky za tip. Určitě je to zajímavost
Když chceme použít i hlavu, tak se to normálně stahuje.. takhle je z toho určitě víc materiálu k jídlu, ale mě by to nelákalo…
Když táta vyvařuje hlavy od trofejí, tak je pak obíráme psovi. Když se to vaří takhle v celku, tak moc nelze vyčistit dutinu ústní od zbytků potravy, tedy to za žádnou pochoutku pro lidský konzum nepovažuji…
Ale díky za tip. Určitě je to zajímavost
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Jak jsem psala, hlavu jsem nejedla, ale nožky jsou výborné. Právě ta kůže je dobrá, stažené to prostě není nic. Jde je i péct.
-
- Příspěvky: 847
- Registrován: 16 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 81 poděkování
- Dostal poděkování: 751 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
My sme jí stahovali. Když je hlad, je i hlava dobrá. Nožičky taky stahujeme, když je vaříme
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Nemám nic proti hlavě (stažené), ale čelist se zuby a nos se soplíkem vysekávám.
Oči vyvařovat taky nemusím. Na ty si když tak zajedu do Thajska
Oči vyvařovat taky nemusím. Na ty si když tak zajedu do Thajska
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Jak to že ne? Zbyde mě zbytek ovce.
Ta hlava je jen bonus.
Navíc hlavu z ovce jsem nevařil už tak 30 let.
Uši, oči , nos, ty čelisti odstraňují jak z králíka, prasete, drůbeže i kapra.
Z ovčí - kozí hlavy vyřežu líčka a zbytek jde psovi, či slepicím.
Ta hlava je jen bonus.
Navíc hlavu z ovce jsem nevařil už tak 30 let.
Uši, oči , nos, ty čelisti odstraňují jak z králíka, prasete, drůbeže i kapra.
Z ovčí - kozí hlavy vyřežu líčka a zbytek jde psovi, či slepicím.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 847
- Registrován: 16 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 81 poděkování
- Dostal poděkování: 751 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Byl velkej hlad:) i oči se nechaly. Bylo to dobrý, ale příště si to klidně odpustim
-
- Příspěvky: 847
- Registrován: 16 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 81 poděkování
- Dostal poděkování: 751 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
No, na pasáčky právě zbyla jen ta hlava... Mimochodem, rybí oči má táta jako lahůdku, prý se o ně doma prali!
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Tátovi se zřejmě nechtělo do Thajska
Nemusím mít všechno.
Pasáček stáda je často zajímavá práce, ale být majitel stáda je asi výhodnější (při dělení jídla)
Nemusím mít všechno.
Pasáček stáda je často zajímavá práce, ale být majitel stáda je asi výhodnější (při dělení jídla)
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Vidíte, všichni stahujete, ale právě o to tady jde, aby tam zůstala kůže, protože ta je moc dobrá. Na ovar vepřová hlava taky není stažená a to nikomu nepřipadá divné.
Včera jsem měla chuť Vám sem dát video o tom, jak se dělá z ovčího tuku něco jako papriková slanina. Ale tušila jsem, že jste příliš konzervativní . I když asi ne všichni .
Včera jsem měla chuť Vám sem dát video o tom, jak se dělá z ovčího tuku něco jako papriková slanina. Ale tušila jsem, že jste příliš konzervativní . I když asi ne všichni .
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Františko, vepřové kůže se melou do téměř veškerých výrobku z prasete. Rozvaří se na měkkou kolagenní hmotu. To se o ovčí a jiné kůži "chlupatých" zvířat říct nedá.
Tady nejde o nějaký konzervatismus
Tyhle kůže se jedly jen v době extrémního hladu. No anebo z nudy.
Nezavrhuji to, ale nemám potřebu ani hlad, aby mě to zaujalo
Tady nejde o nějaký konzervatismus
Tyhle kůže se jedly jen v době extrémního hladu. No anebo z nudy.
Nezavrhuji to, ale nemám potřebu ani hlad, aby mě to zaujalo
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 1340
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 283 poděkování
- Dostal poděkování: 987 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Jednou si u nás kupoval vyřazenou ovci Číňan, co podniká ve vedlejší vesnici. Chtěl, aby mu ji manžel zabil a přál si ji s kůží a oholit. Potom chtěl vyprat střeva a žaludky a nachytat krev. Holit ovci manžel odmítl. To ostatní mu teda udělal.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Aby nebyly chlupaté a byly stejně dobré jako vepřové, proto se opálí. Neopalujeme a nepečeme kozí nožky s kůží z hladu, ale protože je to pochoutka. To nemá s hladem nic společného, že někdo jí kůži z ovce. Když se z ní dá udělat tlačenka, tak proč by se nemohla vařit jako ovar?
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Jedla jste někdy pečeného psa?
Já teda ne, ale vonělo to nádherně.
Já teda ne, ale vonělo to nádherně.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ne, pes je masožravec a toho já nejím .
Já tady jen ukazuju, že je škoda nevyužít něco, co se dobře využít dá. Pes taky potřebuje jíst, když nakrmíte jeho, nic proti tomu, ale leckdo hlavu nevyužije vůbec.
Mimochodem, když už jste u toho ohrnování nosu , v Turecku se dobře vyčištěná okořeněná a osolená střívka z ovcí a koz namotají na rožeň a opékají. Bez náplně, na což Vy nejspíš řeknete, že když je hlad, tak se jí všechno. A já zase řeknu, že z bílé klobásy je opečené střívko to nejlepší a zbytek už nepotřebuju.
Já tady jen ukazuju, že je škoda nevyužít něco, co se dobře využít dá. Pes taky potřebuje jíst, když nakrmíte jeho, nic proti tomu, ale leckdo hlavu nevyužije vůbec.
Mimochodem, když už jste u toho ohrnování nosu , v Turecku se dobře vyčištěná okořeněná a osolená střívka z ovcí a koz namotají na rožeň a opékají. Bez náplně, na což Vy nejspíš řeknete, že když je hlad, tak se jí všechno. A já zase řeknu, že z bílé klobásy je opečené střívko to nejlepší a zbytek už nepotřebuju.
-
- Příspěvky: 847
- Registrován: 16 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 81 poděkování
- Dostal poděkování: 751 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ovci strivka se používají na výrobu klobasek.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Františko, mám to stejně. Jitrnice a jelita k životu nepotřebuji a když už je musím sníst, páč nic jiného není v nabídce, tak si nejvíc vychutnám jejich “obal”
Bubáci forever!
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4931 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
To jste mi připomněli - neboštík strýček střihač povídal při každý zabijačce, že si uděláme cikánskou specialitu - jmenuje se to Goja.
Nevyšlemovaný vepřový střeva se nacpou vařenejma bramborama a upeče se to v troubě. Dobrou chuť, kdo právě obědvá
je škoda nevyužít něco, co se dobře využít dá
Nevyšlemovaný vepřový střeva se nacpou vařenejma bramborama a upeče se to v troubě. Dobrou chuť, kdo právě obědvá
je škoda nevyužít něco, co se dobře využít dá
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů