Vařené beraní hlavy

maso je maso
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Hhippie »

:)) z těch Tvých býčků je to možná “řízeček” … z jiných by se to nevešlo na talíř :))
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

Profesore, máte pravdu, ale je to všechno maso. Říká se to tak. Vy odborníci to samozřejmě nazýváte přesně, což já nezvládnu a říkám to nepřesně ;-). (Mám já tohle zapotřebí i tady, když se pořád doma musím vyjadřovat naprosto přesně :blazen: ? Je to nějaká zvláštní vlastnost mužů?)
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Profesor1 »

Co to je vařit se srdcem na špeku? :udiv:
Aha, asi smažíš :vytlem:
Začínám být detailysta :))
Naposledy upravil(a) Profesor1 dne 25 zář 2021 09:16, celkem upraveno 1 x.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Uživatelský avatar
DAD David Abrahám
Příspěvky: 4625
Registrován: 10 říj 2018 15:33
Dal poděkování: 1899 poděkování
Dostal poděkování: 4109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Muži v tom mají rádi jasno :souhlas: , nejsou to komplikovaná stvoření :vytlem:
říkejte tomu živočišná bílkovina :))
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

Mě by ještě zajímal brzlík. Mají ho jen mláďata, ale nevím, do jakého věku (tedy u ovcí). Já jsem nikdy nic takového nenašla, ale možná jsem se málo snažila. :vytlem:
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Obalovaný brzlík nám maminka dělala běžně cele dětství. Moc dobré řízečky .
Pak asi brzlík zmizel ze světa.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

No, právě. Já ho sice nikdy nejedla, ale vím, že se vaří. Jde mi o to, že jsem ho při vyvrhování jehňat nikdy nenašla, a nevím, jestli to je tím, že jsem ho nepoznala nebo že byla jehňata už moc stará.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Hhippie »

Profesore, je to omáčka. Neumím dělat srdce jinak :nevim: Tedy základ se smaží, jako u většiny omáček… na cibulce špek opražit a maso zatáhnout a pak se zalije a podusí. Tedy ne vařené, ale dušené, řekněme - když už chceš být hnidopich. Ale o smaženém bych určitě nemluvila :blazen:
:Hhippie: Bubáci forever!
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Znáte brzlík, kulinářskou lahůdku ?

Jedná se o velkou bílou žlázu, která v dospělosti zaniká, proto ji mají jen mladá zvířata. Nachází se v podkrčí směrem k hrudnímu otvoru a vzhledově připomíná tukovou tkáň. Nejčastěji se používá brzlík telecí nebo jehněčí. Brzlík má jemnou chuť a světle růžovou barvu.


Fotky jsou lidské, ale umístění mi přijde totožné.
Přílohy
3088BFCD-7766-437B-8137-85FC79E1806B.jpeg
6D8ABEF8-EE56-40F2-AF8D-67C1493DEE13.jpeg
6D8ABEF8-EE56-40F2-AF8D-67C1493DEE13.jpeg (12.08 KiB) Zobrazeno 5358 x
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
čobanak
Příspěvky: 7666
Registrován: 27 srp 2019 22:21
Dal poděkování: 1832 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od čobanak »

Brzlík znám,ale neochutnával jsem ho.
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

Tak k tomu brzlíku jsem našla následující video, ale je to telecí. Anglicky tomu říkají sweetbread. Brzlík je od 2. minuty. Zbytek videa jsou další vnitřnosti.

ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od ivan613 »

Brzlík som videl minulý rok keď sme zabíjali mladého býčka.Vzal si ho mäsiar.
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Kilo brzlíku 1200 Kč
Opravdu je moc dobrý
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
přezdívka
Příspěvky: 1340
Registrován: 22 lis 2018 11:53
Dal poděkování: 282 poděkování
Dostal poděkování: 987 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od přezdívka »

Čím vás krmí v nemocnici? Určitě tam takové pochoutky nedostáváte.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od irčan »

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Jsem v Táboře od středy. Je to tu velmi dobré. Jídlo personál prostředí , klobouk dolů.🙏🏻🥰
Budějovice o néco horší, ale tam mi to bylo naprosto jedno.
V úterý mne odvezou domů, bude se o mne starat manžel. :srdicko:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1814
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1701 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Augenblick »

Z hlavy jím akorát jazyk a je výbornej :souhlas:
Tykat, díkes ....
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Hhippie »

Jazyk a líčka, ne? :mrk:
:Hhippie: Bubáci forever!
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

V tomhle vláknu se řešil brzlík. Zde video s kuchyňskou úpravou telecího brzlíku.

Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

Do jakého věku ho asi mají kůzlata? My porážíme nejdřív v 6 měsících, spíš víc, myslím, že jsem tam nic takového neviděla. To první video je jen po přihlášení, takže nevím, kde a co mám hledat a jestli vůbec.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů