Kříženki puvodňí valaški
Bahnění-ovčácké žně.
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4007 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Nechtělo se mu ven, trošku přidušené, ale za dvě hodiny už napité a břicho jak balón
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 398 poděkování
- Dostal poděkování: 545 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ráno ešte nebola na svete keď som išiel do práce. Teraz už pobehuje a ani Gogoša sa nebojí. Je správne drzá.
- Kouťák
- Dal poděkování: 7822 poděkování
- Dostal poděkování: 4046 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ovce nemám a ani jsem je nikdy nechoval,ale jehňata pro mě znamenají příchod jara a tak kudy cestuji a vidím jehňata,tak zastavím a kochám se.Dnes jsem je uviděl ve Stráži nad Nežárkou a tak jsem neodolal a šel to krásné jaro přivítat.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je vážně sníh jenom u nás?
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Kouťák
- Dal poděkování: 7822 poděkování
- Dostal poděkování: 4046 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jednou už bylo u nás 10 cm,tak to snad stačilo né? Počkej až sem dám další dnešní fotky,ale musíš počkat do úterý.Mám k tomu svůj důvod a pochopíš.
-
- Dal poděkování: 5525 poděkování
- Dostal poděkování: 6091 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdeňku to isou krásná jehnata! Pestrá,veselá, jarní!
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
Az v úterý? Aha, až po Valentýnu
-
- Kontaktovat uživatele:
Příbuzní strakáči
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2843 poděkování
- Dostal poděkování: 5893 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ti jsou super, ti strakáči!
Jsem zvědavá, co mi vypadne z obrovské černé kříženky ZW x T a walliseráka poslední jehně ze zwartbly a walliho bylo prostě walliské…
Těším se moc
Jsem zvědavá, co mi vypadne z obrovské černé kříženky ZW x T a walliseráka poslední jehně ze zwartbly a walliho bylo prostě walliské…
Těším se moc
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem dala poprvé holkám oves, společně s jablky. A důkladně jsem si při té příležitosti prohlédla jejich pindušky a osáhla vemínka. A porody budou, a věřím, že do konce března nejdéle. Takže i malý beránek dokáže nadělat velké divadlo.
Takže od ted budou holky dostávat na večerní krmení jádro. Ječmen a oves. Také je zítra odčervíme a manžel jim upraví paznehty. A budeme čekat.
Takže od ted budou holky dostávat na večerní krmení jádro. Ječmen a oves. Také je zítra odčervíme a manžel jim upraví paznehty. A budeme čekat.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jani, odčervuješ vysokobřezí bahnice pravidelně?
Vloni jsem to udělala a měla jsem nejhorší porody za můj “chovatelský život” Zbyly mi jen oči pro pláč.
Třeba to nebylo tím, ale už bych to zkoušet nechtěla
Letos se modlím, aby odčervení nebylo potřeba v tento čas (zatím se drží) a mohla jsem odčervit až po porodech (ty walliserky to bohužel potřebují a rychlý útok červů, co se probudily po zimním spánku, mě kdysi málem připravil o dvě zakladatelky stáda).
Letos šly holky do připouštění ve skvělé kondici. Jak byla pořád bohatá pastva, jsou krásně kulaté. Cca před 2 měsíci jsem jim přidala místo běžné minerálky nějakou drahou speciální s biotinem a před cca 3 týdny (měsíc do porodu) jsem jim jí vzala, i sůl, a nechala jim jen minerální liz pro březí bahnice.
Zároveň asi 3 týdny dostávají lehce příkrm krmné řepy a ječmene (budu postupně přidávat i trochu ovsa) s trochou pivovarských kvasnic. Příkrm je spíš symbolický, nechci moc velká jehňata, ať je nemusím z ovcí tahat a poradí si samy
Berana jsem pouštěla do stáda 28.9., tedy od konce února očekávám porody. Nejvíc přichystaná vypadá jediná walli jehnice… ale ony si to dělají podle svého, tak se prostě nechám překvapit. A věřím, že jsem letos udělala naprosto vše, co mě napadá, aby vše dopadlo dobře a odchovali jsme kvalitní vitální jehňata.
Vloni jsem to udělala a měla jsem nejhorší porody za můj “chovatelský život” Zbyly mi jen oči pro pláč.
Třeba to nebylo tím, ale už bych to zkoušet nechtěla
Letos se modlím, aby odčervení nebylo potřeba v tento čas (zatím se drží) a mohla jsem odčervit až po porodech (ty walliserky to bohužel potřebují a rychlý útok červů, co se probudily po zimním spánku, mě kdysi málem připravil o dvě zakladatelky stáda).
Letos šly holky do připouštění ve skvělé kondici. Jak byla pořád bohatá pastva, jsou krásně kulaté. Cca před 2 měsíci jsem jim přidala místo běžné minerálky nějakou drahou speciální s biotinem a před cca 3 týdny (měsíc do porodu) jsem jim jí vzala, i sůl, a nechala jim jen minerální liz pro březí bahnice.
Zároveň asi 3 týdny dostávají lehce příkrm krmné řepy a ječmene (budu postupně přidávat i trochu ovsa) s trochou pivovarských kvasnic. Příkrm je spíš symbolický, nechci moc velká jehňata, ať je nemusím z ovcí tahat a poradí si samy
Berana jsem pouštěla do stáda 28.9., tedy od konce února očekávám porody. Nejvíc přichystaná vypadá jediná walli jehnice… ale ony si to dělají podle svého, tak se prostě nechám překvapit. A věřím, že jsem letos udělala naprosto vše, co mě napadá, aby vše dopadlo dobře a odchovali jsme kvalitní vitální jehňata.
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Veru odčervujeme každoročně. Dle rad Starého bači a nejen jeho. Možná záleží i čím. Některý přípravek se nedá asi u březích bahnic použít. Mám tekutý Helmigal.
Loňský rok byl na parazity velmi urodný. A v tomto počasí a před porody se probouzí spící červi v bahnici.
Loňský rok byl na parazity velmi urodný. A v tomto počasí a před porody se probouzí spící červi v bahnici.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jj, já to vím. Proto jsem odčervovala i loni, protože se mi nezdály. Ale nevím, s čím se to nepotkalo…
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jedná ovce po okocení v jedné půlce vemene tmavě hnědý až černý sajrajt. Oddojil jsem to do sucha, tak uvidím jestli se to spraví. Zánět to určitě není. Mleziva oběma malým stačilo z jedné půlky a večer se jedno dopilo od kozy
-
- Kontaktovat uživatele:
Ráno už vemínko v pohodě
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Augenblick
- Dal poděkování: 2077 poděkování
- Dostal poděkování: 2080 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bere tasemnice
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... q3PtPzBvUf
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... q3PtPzBvUf
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Naše čekatelky. Všechny jsou březí. Při odčervení jsme upravovali paznehty tak jsme si je prohlédli.
Bohužel to znamená, že s beránkem se dnes rozloučíme. Jsem mu velmi vděčná. Děkuji.
Bohužel to znamená, že s beránkem se dnes rozloučíme. Jsem mu velmi vděčná. Děkuji.
Janina