Lůj a jeho využití

Co se kam nevešlo
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11574
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5314 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůj a jeho využití

Nový příspěvek od Hhippie »

Irčane, rozhodně nejsem zkušený zpracovatel sádla, ale nějak jsem nepostřehla… on to neudil? Jen to namarinoval na sucho v koření a pak nechal vyvěšené…?
Zajímavé. Je otázka, zda je v našich podnebních podmínkách možné takto zpracovávat maso… :jakoby:
A ještě mě k tomu napadlo… co to bylo za kus zvířete? Asi takový ten tuk z krkovice prasete, ne? Ten je takovýhle měkký, jakoby rosolovitý…? Nebo alespoň u našich byl. Ostatní byl pevnější - i vnitřní, i břišní i podkožní… ale naše prasátko nebylo typické výkrmové prase :promin:
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Příspěvky: 8362
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4374 poděkování
Dostal poděkování: 3330 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůj a jeho využití

Nový příspěvek od Františka. »

To je ovčí tuk. V našich podmínkách se může i jen pověsit. Měla jsem tenké vrstvy tuku u sušeného kozího a bylo to výborné. Když se dá pověsit na sušení maso s tukem, proč by se nedal samotný tuk. V létě ne, samozřejmě, ale teď klidně.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůj a jeho využití

Nový příspěvek od irčan »

V čase 15:00 začal stavět igelitovó udírnu,asi dost studené kóř, zčásti řekl bych že zréví spalovanýho v alobalovým zábalu.Předpokládám že to je lůj z takovéch téch ovcí co mají hrču loja kolem kořene ocasu a na zadku,říkal tomu "ocasní tuk".
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Františka.
Příspěvky: 8362
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4374 poděkování
Dostal poděkování: 3330 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůj a jeho využití

Nový příspěvek od Františka. »

Já to vzala rychle a tu udírnu jsem přeskočila :usmev: . Ale stejně si myslím, že by to bylo poživatelné i bez toho, jen vyvěšené třeba měsíc dva.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů