Nakládání, sušení a uzení masa
- andre.marek
- Příspěvky: 1303
- Registrován: 14 říj 2018 19:12
- Dal poděkování: 860 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Už je to tam . . . . . .
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Ve videu ukazuje řezník, jak si udělat jerky z hovězí kýty. Zaujalo mě, že do marinády přidává jablečný ocet, který je prý nutný, protože naruší vlákna a maso není po usušení žvýkavé.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Mňam mňam, to bych si dala
Kráva je ale zpracovaná do takových balíčků, že tuhle součástku už nenajdu..
Kráva je ale zpracovaná do takových balíčků, že tuhle součástku už nenajdu..
Bubáci forever!
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7238 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Konečně vím co jsou "Jerky".Má je rád můj mladší vnuk,ale chybí mi ta kýta z krávy.
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4931 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
To se přece dá udělat skoro z každýho kusu hovězího. Samozřejmě, že ze svíčkový budou nejjemnější a z jinýho kusu míň. Teda třeba z kličky bych to nedělal, ale kdyby si někdo dal tu práci a zbavil to šlach, tak to musí bejt taky slušný.
Několikrát jsem ochutnal ty kupovaný - samozřejmě je to hodně drahý, ale taky mi to chutná.
Myslíte, že by výsledek nebyl úplně špatnej, kdyby se ty plátky jen přehodily přes rošt v troubě? Vlastně by asi šlo ty špejle položit na rošt napříč, aby kousky visely mezi. Uvidíme, jak dlouho budu v karanténě, třeba to zkusím.
Několikrát jsem ochutnal ty kupovaný - samozřejmě je to hodně drahý, ale taky mi to chutná.
Myslíte, že by výsledek nebyl úplně špatnej, kdyby se ty plátky jen přehodily přes rošt v troubě? Vlastně by asi šlo ty špejle položit na rošt napříč, aby kousky visely mezi. Uvidíme, jak dlouho budu v karanténě, třeba to zkusím.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Ono by to šlo i v troubě na plechu nebo na papíře, jen to musíte otáčet a fakt jen sušit, aby se to neupeklo.
-
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 črc 2019 22:23
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 994
- Registrován: 26 led 2019 16:11
- Dal poděkování: 355 poděkování
- Dostal poděkování: 517 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Vážený priatelia. V decembri som robil sušené mäso. Dnes som ten zvyšok čo ostal ochutnal. Keď bolo čerstvo po sušení,zdálo sa mi, že som dal moc octu. Dnes ho nieje vôbec cítiť. Mäso som mal len tak voľne položené v kuchyni v miske.
- Augenblick
- Příspěvky: 1814
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1557 poděkování
- Dostal poděkování: 1701 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Tak u nás v kuchyni na misce nevydrží nic déle jak dva dny ..
Tykat, díkes ....
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Zaujalo mě, že do marinády přidává jablečný ocet, který je prý nutný, protože naruší vlákna a maso není po usušení žvýkavé.
Se sušením to nesouvisí a možná to všichni znáte, ale přesto napíšu.
Pokud je tužší maso a chci z něj dělat minutku, je dobré na plátky použít citronovou šťávu, nebo potřít jogurtem či zakysankou, nebo plnotučná hořčice. A nechat chvíli nebo déle na prkýnku odležet. Maso je křehké, výborné.
Se sušením to nesouvisí a možná to všichni znáte, ale přesto napíšu.
Pokud je tužší maso a chci z něj dělat minutku, je dobré na plátky použít citronovou šťávu, nebo potřít jogurtem či zakysankou, nebo plnotučná hořčice. A nechat chvíli nebo déle na prkýnku odležet. Maso je křehké, výborné.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Už chytají barvu
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 črc 2019 22:23
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Takle celý půlky jo? Je vidět že netroškaříte. Ale ten mrazák bych docela rád navštívil.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7238 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Nakládání masa do vakua,tak to mě nenapadlo a mohlo by to být zajímavé.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Kouťáku tenhle Tom by ti možná trochu věc osvětlil:
Všeobecně bezva týpek s širokým záběrem.
Všeobecně bezva týpek s širokým záběrem.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Kamarád začal všechno maso na uzení nakládat a pak vakuovat. Prý se to líp rozkládá a sůl vstřebává a nechytá žádné pachy. Uzené a špeky má naprosto výjimečné a nikdy jsem lepší nejedla!
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 1377
- Registrován: 29 bře 2022 08:06
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 6 hostů