Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.

Pěstování ovoce, zeleniny, bylinek apod.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 8236
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 1678 poděkování
Dostal poděkování: 3445 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.

Nový příspěvek od Hhippie »

Rakytník je nejlepší v jablečném džusu. Když jsem ho zamrazila - nejlepší je ostříhat celé větvičky a zamrazit tak a pak jen vytáhnout jednu, klepnout a plody opadají - - pak jsem vždy toto množství rozmačkala mezi dvěmi umělohmotnými lžícemi a nějak požila (nejlíp právě v tom džusu nebo šťávě). Tím jsem zachovala maximum vitamínu C, co umím :andel:
:Hhippie: Bubáci forever!

Savarka
Příspěvky: 429
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1121 poděkování
Dostal poděkování: 479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.

Nový příspěvek od Savarka »

Vidím, že tady byla před nějakou dobou řeč o rakytníku. U nás je momentálně hitem rakytníkový sirup za studena. Rakytník odšťavním v mašince na rybíz a rozmíchám s cukrem (kilo cukru na litr šťávy). Dám do lahví a uchovávám v ledničce. Jak dlouho takto vydrží, netuším, my ho tak do měsíce až dvou spotřebujeme. U rakytníku je myslím největší problém v odhadnutí správné doby na sklizeň. Když se sklidí moc brzy, je strašně kyselý, když pozdě, špatně se otrhává a rozmačkává se.

Jana P.
Příspěvky: 4083
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 3446 poděkování
Dostal poděkování: 4101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.

Nový příspěvek od Jana P. »

Rakytník mám na zahradě léta, samce a různé samice, ale plodí mi velmi málo. :smutek: Před dvěma lety jsme dali další podél plotu k lesu tak až poporostou snad něco bude.
:bosorka: Janina

Jana P.
Příspěvky: 4083
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 3446 poděkování
Dostal poděkování: 4101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.

Nový příspěvek od Jana P. »

Mám šuplíkový mrazák na ovozel. Letos už jsem ho začala zas plnit přebytky. Zatím, květák, brokolice, česnekové výhonky, a včera špenát. Krátce v horké vodě, scedím, schladím, a šup tam.
Přílohy
B2971176-CF48-40E0-A94C-E1399191F242.jpeg
587D1490-F579-41D4-89C0-D0AC80CC2E64.jpeg
:bosorka: Janina

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů