Slepice nesnášejí
- arus
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Javorka
- Dal poděkování: 1808 poděkování
- Dostal poděkování: 747 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slepice nesnášejí
Moc se mi líbí. Ten béžový límec, to je elegance sama.
Až někdy budu mít ještě jiné slepice než modré a bílé stříkané španělky (protože ty už nikdy nikde neseženu), začnu se ohlížet po vlaškách. Až nebudu stačit na kozy, budu chovat plemenné slepice . Nebo, jak se znám, mě napadne ještě 10 jiných věcí a nebudu na to stačit .
Až někdy budu mít ještě jiné slepice než modré a bílé stříkané španělky (protože ty už nikdy nikde neseženu), začnu se ohlížet po vlaškách. Až nebudu stačit na kozy, budu chovat plemenné slepice . Nebo, jak se znám, mě napadne ještě 10 jiných věcí a nebudu na to stačit .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chtěla jsem si ušetřit práci a tak jsem rozdrtila všechna semínka lichořeřišnice, co jsem sehnala. Pak mi ale došlo, že může nejspíš docházet (stejně jako třeba u šrotu) k oxidaci a degradaci užitečných prvků, které jsou v semenech obsaženy. Tak jsem nevymyslela nic lepšího, než to naložit do jablkovice a udělat jakousi tinkturu… tak teď každý den uvařím 1,5 l vody na 80 st., zaliji vrchovatou lžíci drcených semen vodou a podávám nosnicím.
Začaly se roznášet týden před tím, než jsem měla v ruce ta semínka, ale když už jsem je měla a také tip na tu léčbu, řekla jsem si, že tím jim fakt ublížit nemůžu… takže podávám každodenní týdenní kůru ze 2 - 5 vajíček denně míváme teď 5-7, což je fajn. Sice od 12 slepic… ale je to dobré, na tu bídu, jak to vypadalo
Slepice prý dát pryč nemůžu (ty nové, staré), protože jsou mazlicí a chovací a děti si je oblíbily. Ještě, že na to nepřišly dřív (děti), protože pak by se dalo svalovat to nesnášení na stres z děcek ale tak to není.
Začaly se roznášet týden před tím, než jsem měla v ruce ta semínka, ale když už jsem je měla a také tip na tu léčbu, řekla jsem si, že tím jim fakt ublížit nemůžu… takže podávám každodenní týdenní kůru ze 2 - 5 vajíček denně míváme teď 5-7, což je fajn. Sice od 12 slepic… ale je to dobré, na tu bídu, jak to vypadalo
Slepice prý dát pryč nemůžu (ty nové, staré), protože jsou mazlicí a chovací a děti si je oblíbily. Ještě, že na to nepřišly dřív (děti), protože pak by se dalo svalovat to nesnášení na stres z děcek ale tak to není.
Bubáci forever!
-
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,měla bych dotaz k podávání odvaru z lichořeřišnice. Ten 1l je pro kolik slepic? Podává se to takhle v čistý formě,nebo se v případě potřeby víc litrů ředí? Předpokládám,že to slépky nebudou pít jako limonádu,takže to mají kit jako jedinej zdroj vody?Kouťák píše: ↑04 dub 2023 13:31 To,že jsou po přepeřování je jasné,že to není kuřice.To,že mají červené hřebínky a lesklé peří je výborná zpráva.To,že mají za sebou nějakou nemoc(průjem a krev)je jasné také.Co léčit nevíme a tak pokud poslechneš mou radu,tak ponesou.Semena Lichořeřišnice větší asi 10 ks. nadrtit a udělat litr čaje s louhováním 1/2 hod..Dávat to slepicím pít týden.Co se stane.Zlikviduješ většinu streptokoků,stafylokoků a E.coli.Do 14 dnů ponesou.
Pokud nemáš plod Lichořeřišnice větší,tak zasílá Salvia paradise za 1g plodu 2,-Kč.Do tří dnů máš doma.Věř,že tento zázrak mám odzkoušen u slepic,holubů a i na vlastním těle.Když si přinesu cizí slepice,dělám to vždy a i ty moje létavky to už mají za sebou,jen čekám až budou větší,protože 20 týdnů určitě nemají.Každý prodejce kuřic si nějaký týden přidá,ale s tím jsem počítal.
Díky moc!
- Kouťák
- Dal poděkování: 7892 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.Výluh se podává neředěný a jako jediný zdroj vody.Pokud lichořeřišnici pěstuješ a slepice jsou v uzavřeném prostoru,tak stačí natrhat a oni jí rádi sežerou.Pokud je slepice viditelně nemocná a nechceš použít sekerku,tak je lepší lichořeřišnicová semena 3-4, každý den dát slepici přímo do zobáku.Je to osvědčené,jak u slepic,holubů a u lidí to je někdy zázrak.Zadej si do vyhledavče:"Lichořeřišnice zázračný zabiják baktérií".
-
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za odpověď,příští rok jim osazim kolem celyho výběhuKouťák píše: ↑31 srp 2024 20:21 Ahoj.Výluh se podává neředěný a jako jediný zdroj vody.Pokud lichořeřišnici pěstuješ a slepice jsou v uzavřeném prostoru,tak stačí natrhat a oni jí rádi sežerou.Pokud je slepice viditelně nemocná a nechceš použít sekerku,tak je lepší lichořeřišnicová semena 3-4, každý den dát slepici přímo do zobáku.Je to osvědčené,jak u slepic,holubů a u lidí to je někdy zázrak.Zadej si do vyhledavče:"Lichořeřišnice zázračný zabiják baktérií".