Slepice nesnášejí

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
arus
Dal poděkování: 1605 poděkování
Dostal poděkování: 926 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Slepice nesnášejí

Nový příspěvek od arus »

Františko, mně jste taky dostala :ruzicka: :souhlas: :))
:arus:
Javorka
Dal poděkování: 1808 poděkování
Dostal poděkování: 747 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Javorka »

Františko, jsou to vlašky oranžové.
IMG_20230406_112601.jpg
:433:
Františka.
Dal poděkování: 4905 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Moc se mi líbí. Ten béžový límec, to je elegance sama.
Až někdy budu mít ještě jiné slepice než modré a bílé stříkané španělky (protože ty už nikdy nikde neseženu), začnu se ohlížet po vlaškách. Až nebudu stačit na kozy, budu chovat plemenné slepice :nuda: . Nebo, jak se znám, mě napadne ještě 10 jiných věcí a nebudu na to stačit :vytlem: .
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2891 poděkování
Dostal poděkování: 5964 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Chtěla jsem si ušetřit práci a tak jsem rozdrtila všechna semínka lichořeřišnice, co jsem sehnala. Pak mi ale došlo, že může nejspíš docházet (stejně jako třeba u šrotu) k oxidaci a degradaci užitečných prvků, které jsou v semenech obsaženy. Tak jsem nevymyslela nic lepšího, než to naložit do jablkovice a udělat jakousi tinkturu… tak teď každý den uvařím 1,5 l vody na 80 st., zaliji vrchovatou lžíci drcených semen vodou a podávám nosnicím.
Začaly se roznášet týden před tím, než jsem měla v ruce ta semínka, ale když už jsem je měla a také tip na tu léčbu, řekla jsem si, že tím jim fakt ublížit nemůžu… takže podávám každodenní týdenní kůru :souhlas: ze 2 - 5 vajíček denně míváme teď 5-7, což je fajn. Sice od 12 slepic… ale je to dobré, na tu bídu, jak to vypadalo :blazen:
Slepice prý dát pryč nemůžu (ty nové, staré), protože jsou mazlicí a chovací a děti si je oblíbily. Ještě, že na to nepřišly dřív (děti), protože pak by se dalo svalovat to nesnášení na stres z děcek :)) ale tak to není.
Přílohy
55D9B955-0892-45A3-AD9E-095046EE2878.jpeg
6E93EDAD-0325-4480-A585-0843DB68ED96.jpeg
:Hhippie: Bubáci forever!
Hasi
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hasi »

Kouťák píše: 04 dub 2023 13:31 To,že jsou po přepeřování je jasné,že to není kuřice.To,že mají červené hřebínky a lesklé peří je výborná zpráva.To,že mají za sebou nějakou nemoc(průjem a krev)je jasné také.Co léčit nevíme a tak pokud poslechneš mou radu,tak ponesou.Semena Lichořeřišnice větší asi 10 ks. nadrtit a udělat litr čaje s louhováním 1/2 hod..Dávat to slepicím pít týden.Co se stane.Zlikviduješ většinu streptokoků,stafylokoků a E.coli.Do 14 dnů ponesou.
Pokud nemáš plod Lichořeřišnice větší,tak zasílá Salvia paradise za 1g plodu 2,-Kč.Do tří dnů máš doma.Věř,že tento zázrak mám odzkoušen u slepic,holubů a i na vlastním těle.Když si přinesu cizí slepice,dělám to vždy a i ty moje létavky to už mají za sebou,jen čekám až budou větší,protože 20 týdnů určitě nemají.Každý prodejce kuřic si nějaký týden přidá,ale s tím jsem počítal.
Ahoj,měla bych dotaz k podávání odvaru z lichořeřišnice. Ten 1l je pro kolik slepic? Podává se to takhle v čistý formě,nebo se v případě potřeby víc litrů ředí? Předpokládám,že to slépky nebudou pít jako limonádu,takže to mají kit jako jedinej zdroj vody?

Díky moc!
Kouťák
Dal poděkování: 7892 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Kouťák »

Hasi píše: 31 srp 2024 18:07 Ahoj,měla bych dotaz k podávání odvaru z lichořeřišnice. Ten 1l je pro kolik slepic? Podává se to takhle v čistý formě,nebo se v případě potřeby víc litrů ředí? Předpokládám,že to slépky nebudou pít jako limonádu,takže to mají kit jako jedinej zdroj vody?

Díky moc!
Ahoj.Výluh se podává neředěný a jako jediný zdroj vody.Pokud lichořeřišnici pěstuješ a slepice jsou v uzavřeném prostoru,tak stačí natrhat a oni jí rádi sežerou.Pokud je slepice viditelně nemocná a nechceš použít sekerku,tak je lepší lichořeřišnicová semena 3-4, každý den dát slepici přímo do zobáku.Je to osvědčené,jak u slepic,holubů a u lidí to je někdy zázrak.Zadej si do vyhledavče:"Lichořeřišnice zázračný zabiják baktérií".
Hasi
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hasi »

Kouťák píše: 31 srp 2024 20:21 Ahoj.Výluh se podává neředěný a jako jediný zdroj vody.Pokud lichořeřišnici pěstuješ a slepice jsou v uzavřeném prostoru,tak stačí natrhat a oni jí rádi sežerou.Pokud je slepice viditelně nemocná a nechceš použít sekerku,tak je lepší lichořeřišnicová semena 3-4, každý den dát slepici přímo do zobáku.Je to osvědčené,jak u slepic,holubů a u lidí to je někdy zázrak.Zadej si do vyhledavče:"Lichořeřišnice zázračný zabiják baktérií".
Díky moc za odpověď,příští rok jim osazim kolem celyho výběhu😄
Odpovědět