podmasli
-
- Příspěvky: 2539
- Registrován: 10 říj 2018 13:26
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
podmasli
Mam hodne podmasli a nenapada me jak ho vsechno vyuzit,jeste jsem nezkusila udelat podmaslovy chleb ale i tak budou prebytky.
Nejake recepty a vyuziti?
Nejake recepty a vyuziti?
-
- Příspěvky: 2539
- Registrován: 10 říj 2018 13:26
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Kdyz mi zbyva podmasli nebo syrovatka a fakt uz nevim, co s tim, tak to dam slepicim s varenym bramborem rozstoucham, zboznuji to a hezky pak nesou, usetrim za obili.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
U slepic a u vepříka podmáslí funguje jako dusíkaté hnojvo na trávu
Na podmáslový chleba spotřebuješ tak dvě deci podmáslí za týden.
A slepicím ani vepříkovi by nevadilo podmáslí "znehodnocené" koupelí!
Na podmáslový chleba spotřebuješ tak dvě deci podmáslí za týden.
A slepicím ani vepříkovi by nevadilo podmáslí "znehodnocené" koupelí!
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 2539
- Registrován: 10 říj 2018 13:26
- Dal poděkování: 338 poděkování
- Dostal poděkování: 851 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Ja prave chtela jine vyuziti nez pro kocky,psa a slepice Dostavaji ho ale je mi to lito...
A cuno si porizovat profesore kvuli podmasli nebudu Navic to mam fakt zakazane
Ale ted jsem jela kole site tak koulam kdo se tam pase a ony husy a vietnamsky pasici...to me tak nadchlo...mohlo by byt na horach a pastvinu klidne proorat
A cuno si porizovat profesore kvuli podmasli nebudu Navic to mam fakt zakazane
Ale ted jsem jela kole site tak koulam kdo se tam pase a ony husy a vietnamsky pasici...to me tak nadchlo...mohlo by byt na horach a pastvinu klidne proorat
-
- Příspěvky: 8384
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Jojooooo, jen chystej na horách baštu pro vlky. . . . .. . . Rádi si skopové prohodí s vepřovým A ochranáři budou mít usměv ne od ucha k uchu, ale úplně kolem hlavy. Jako včera jeden ušák v televizi se radoval, že medvěd po vyrušení člověkem neměl ztracenou přirozenou plachost a prchal. Jako by už to, že si nechal člověka přijít tak blízko sebe nebylo alarmující
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 638
- Registrován: 29 úno 2020 10:29
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Ze syrovátky jde udělat buď sýr ricotta http://www.domacimlekar.com/ricotta/
Nebo mysost https://conovehonakopci.cz/2010/03/domaci-syr-mysost/
Doteďka mi nechutnala ani ricota ani mysost.
Tak jsem lil syrovátku prasatům ty se po ní mohli utlouct. Ale holt mají smůlu.
Ale na netu jsem našel recept na tyto úžasné palačinky https://aniagotuje.pl/przepis/placki-puszyste-z-ricotta prvně jsem si říkal to nebude asi nic moc ale jsou výborné.
Nebo mysost https://conovehonakopci.cz/2010/03/domaci-syr-mysost/
Doteďka mi nechutnala ani ricota ani mysost.
Tak jsem lil syrovátku prasatům ty se po ní mohli utlouct. Ale holt mají smůlu.
Ale na netu jsem našel recept na tyto úžasné palačinky https://aniagotuje.pl/przepis/placki-puszyste-z-ricotta prvně jsem si říkal to nebude asi nic moc ale jsou výborné.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Já dělala palačinky jen ze syrovátky, ne z ricotty. Byly taky dobré.
Jen malá poznámka, možná zbytečná. Podmáslí není syrovátka.
Jen malá poznámka, možná zbytečná. Podmáslí není syrovátka.
-
- Příspěvky: 638
- Registrován: 29 úno 2020 10:29
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Já vím ale "odpad" z výroby to je oboje.
Františko ty palačil jste dělala jak ředila jste tu syrovàtku mlékem mám teď doma ještě nějakou syrovátku tak bych to zkusil
Františko ty palačil jste dělala jak ředila jste tu syrovàtku mlékem mám teď doma ještě nějakou syrovátku tak bych to zkusil
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Neředila, místo mléka jsem použila syrovátku, jinak postup normální. Syrovátka, mouka, vejce. Byly trochu míň syté než z mléka, ale to je jasné, míň bílkovin.
V létě se dá kyselá syrovátka normálně pít, já ji solím a pepřím a je to dobré proti žízni. Nebo naředit třeba jablečným moštem taky není špatné.
Ricotta z kyselé syrovátky, třeba po čerstvém sýru nebo po tvarohu, se dá použít jako tvaroh do buchet apod.
V létě se dá kyselá syrovátka normálně pít, já ji solím a pepřím a je to dobré proti žízni. Nebo naředit třeba jablečným moštem taky není špatné.
Ricotta z kyselé syrovátky, třeba po čerstvém sýru nebo po tvarohu, se dá použít jako tvaroh do buchet apod.
-
- Příspěvky: 638
- Registrován: 29 úno 2020 10:29
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
[quote=Františka. post_id=69064 time=1611655783
Jen malá poznámka, možná zbytečná. Podmáslí není syrovátka.
[/quote]Když jsem pak přemýslel tak možná dobře že jste to napsala aby si někdo nemyslel že to jde už dělat i z podmáslí.
Jen malá poznámka, možná zbytečná. Podmáslí není syrovátka.
[/quote]Když jsem pak přemýslel tak možná dobře že jste to napsala aby si někdo nemyslel že to jde už dělat i z podmáslí.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Tado, ale to jde. Podmáslí je mléko, které má míň tuku, ale všechno, co jde ze syrovátky, můžete i z podmáslí. Ale o nic nejde, co koho napadne, to ať vyzkouší.
-
- Příspěvky: 638
- Registrován: 29 úno 2020 10:29
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Tado, neuděláte z podmáslí ricottu (pravá je jen z albuminu), ale uděláte tvaroh nebo něco podobného. Srazí se to stejně. Syrovátka má především albuminy, minimum kaseinu, kdežto podmáslí má albumin i kasein v plné míře. Takže složení je tedy jiné, jak píšete, ale taky se něco srazí a je to podobné chutí. Takhle jsem to myslela.
-
- Příspěvky: 7666
- Registrován: 27 srp 2019 22:21
- Dal poděkování: 1832 poděkování
- Dostal poděkování: 1455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
POZOR!rikota jde virábjet jen ze sirovátki vzňiklé z vîrobi síra,ne z tvarohu.ta už je zkislá a nejde srážet
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
čobanaku, nemáte pravdu, ta už je sražená, už se srážet nemusí, jen zahřívat nebo vařit. Ale má jinou chuť. Ze syrovátky z kysaných sýrů je taky jiná než ta italská ricotta ze sladkých sýrů.
-
- Příspěvky: 7666
- Registrován: 27 srp 2019 22:21
- Dal poděkování: 1832 poděkování
- Dostal poděkování: 1455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
dobrá,ale jestli je jiná technologie a jiná chuť,mňelo bi se to zmíňit.já mňel recept na rikotu ze sladké sirovátki.zahřát ,srazim octem nebo citronovou šťávou a zceďím přes plachetku nebo hustej cedňík.jak teda uďelat rikotu z kiselé sirovátki?jen zahřát a zceďit?
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Ricotta původně se okyselila a svařila. Na povrchu vystoupila bílkovina a sebrala se. U kyselé syrovátky se to udělá přesně tak, jen už se neokyseluje. Ale chutná spíš jako tvaroh.
Myslím, že je důležité, že takhle získáme všechny bílkoviny z mléka, které můžeme. Když někdo syrovátkou krmí, tak ztráta albuminu škoda není, ale když ji někdo leje do záhonů, sice víc pohnojí, ale škoda to je .
Myslím, že je důležité, že takhle získáme všechny bílkoviny z mléka, které můžeme. Když někdo syrovátkou krmí, tak ztráta albuminu škoda není, ale když ji někdo leje do záhonů, sice víc pohnojí, ale škoda to je .
-
- Příspěvky: 638
- Registrován: 29 úno 2020 10:29
- Dal poděkování: 755 poděkování
- Dostal poděkování: 455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: podmasli
Ano.
U tvarohu taky někdy zachytíte všechny bílkoviny hned a není co srážet vařením. Hlavně když se používá do tvarohu syřidlo.
Jestli se něco ještě vysráží nebo ne, poznáte podle syrovátky, je čirá žlutozelená. Když je kalná, můžete zahřívat nebo vařit.
U tvarohu taky někdy zachytíte všechny bílkoviny hned a není co srážet vařením. Hlavně když se používá do tvarohu syřidlo.
Jestli se něco ještě vysráží nebo ne, poznáte podle syrovátky, je čirá žlutozelená. Když je kalná, můžete zahřívat nebo vařit.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti